Connect with us

ACTUALITATE

Regele Charles al III-lea a găzduit o reuniune înainte de summitul privind clima

Publicat

printul charles
Arhivă foto

Regele Charles al III-lea a găzduit o recepție pentru a discuta despre combaterea schimbărilor climatice, asta în timp ce liderii mondiali se pregătesc pentru summitul ONU privind clima COP27, potrivit BBC.

Aproximativ 200 de politicieni și militanți, inclusiv premierul Rishi Sunak, trimisul american pentru climă John Kerry și președintele COP, Alok Sharma, s-au întâlnit la Palatul Buckingham.

Regele Charles al III-lea este cunoscut la nivel internațional pentru activitatea sa în domeniul climei, dar s-a convenit că nu va merge la COP27.

Conferința ONU începe duminică la Sharm el-Sheikh, în Egipt.

Rishi Sunak a declarat în cadrul reuniunii că rolul de lider mondial al Regatului Unit în domeniul schimbărilor climatice va continua și după ce președinția COP se va încheia săptămâna aceasta. Anul trecut, Marea Britanie a găzduit COP26 la Glasgow.

„Cu fiecare clipă în care vom permite ca schimbările climatice să facă ravagii pe planeta noastră, vom asista la mai multă suferință umană”, a spus el.

„Dacă nu acționăm astăzi, vom risca să lăsăm o moștenire tot mai disperată copiilor noștri, mâine”.

Rishi Sunak, care va participa la deschiderea summitului, s-a confruntat cu critici acerbe din partea activiștilor pentru climă și a politicienilor din opoziție pentru că inițial a spus că nu va merge din cauza unor probleme urgente din Marea Britanie.

Primul ministru a adus un omagiu activității regelui Charles al III-mea în domeniul climei, spunând că acesta a lucrat timp de 50 de ani pentru a găsi soluții, cu mult înainte de prima reuniune COP a ONU.

Regele Charles al III-lea a găzduit o reuniune înainte de summitul privind clima. Regele Charles al III-ea nu va merge la summit

Când fostul premier Liz Truss a intrat în funcție, s-a anunțat că Regele Charles al III-ea nu va merge la summit.

Monarhul este de mult timp interesat de problemele de mediu și a participat la COP26 de la Glasgow anul trecut, dar Palatul a declarat că a cerut sfatul premierului de atunci, Liz Truss, și că „cu prietenie și respect reciproc, s-a convenit ca regele să nu participe”.

Joi, un purtător de cuvânt al premieruluii Rischi Sunak a declarat că „dacă prim-ministrul ar fi fost în funcție mai devreme, situația ar fi putut fi diferită”.

Regele Charles al III-lea a găzduit o reuniune înainte de summitul privind clima. Ce susține Palatul Buckingham

Palatul Buckingham spune că recepția de vineri după-amiază a fost organizată pentru „a facilita discuțiile despre creșterea durabilă, progresele înregistrate de la COP26 de la Glasgow și eforturile colective și continue de combatere a schimbărilor climatice”.

La COP26 de la Glasgow de anul trecut, regele le-a spus liderilor: „Nu pot decât să vă îndemn, în calitate de factori de decizie la nivel mondial, să găsiți modalități practice de depășire a diferențelor, astfel încât să ne apucăm cu toții de treabă, împreună, pentru a salva această planetă prețioasă și pentru a salva viitorul amenințat al tinerilor noștri”.

Palatul Buckingham a fost foarte consecvent; acesta spune că regele Charles nu este dezamăgit că nu va merge la conferința ONU privind clima din Egipt. Decizia a fost luată în timpul unor discuții între rege și premierul de atunci, Liz Truss. Chiar dacă s-ar putea să fie așa, evenimentul de sâmbătă este un semnal despre cât de importantă rămâne problema climei pentru regele Charles.

Acesta a decis să aducă o parte din conferință la Palatul Buckingham, convocând această întâlnire a unor personalități cheie din cadrul Inițiativei sale pentru Piețe Durabile (SMI).

SMI și Forumul de acțiune Terra Carta al acesteia au ca scop să stimuleze mediul de afaceri să își intensifice eforturile în ceea ce privește schimbările climatice.

Regele Charles a susținut de mult timp că implicarea sectorului privat în problema climei este esențială.

(sursa: Mediafax)

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


ACTUALITATE

Se oprește apa la marginea municipiului Botoșani. Anunțul Nova Apaserv

Publicat

1711463397 nova apaserv.jpg

Din cauza unei avarii apărută pe conducta de distribuție apă din Azbo Dn 125 mm, localizată în zona străzii Parcul Tineretului,  S.C. Nova Apaserv S.A. Botoșani a oprit sistemul de alimentare cu apă, astăzi 26 martie 2024 începând cu ora 14:00, până mâine 27 martie 2024 ora 10:00, către utilizatorii din municipiul Botoșani strada Parcul Tineretului nr. 3, scările A, B, C, Aleea Parcul Tineretului nr. 8, scările A, B, Aleea Zimbrului.

„Ne cerem scuze pentru disconfortul creat prin această intervenție bruscă!”, au transmis reprezentanții Nova APaserv.

 

Urmăriți Botosani24.ro și pe Google News

Ultimele articole pe…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Ludoteca de la Botoșani, proiectul unic care dă speranțe copiilor cu probleme de vedere sau de auz

Publicat

index 7 1000x600.webp.webp

În municipiul Botoșani se află un centru educațional unicat în România. Este vorba despre o ludotecă specializată pentru copii cu deficiențe de auz și văz. Ludoteca beneficiază de jocuri și materiale didactice personalizate pentru aceste deficiențe, dar și de creații originale, scrie Adevărul.

Copiii la joacă FOTO Adevărul
Copiii la joacă FOTO Adevărul

În România, sunt numeroși copii cu deficiențe de văz și auz care nu au parte de o șansă reală de integrare în societate, mai ales din cauza lipsei spațiilor gratuite pentru terapie sau a materialelor educaționale adaptate nevoilor acestora.

În județul Botoșani, o echipă de voluntari condusă de Laura Dănilă, un apreciat specialist în logopedie și psihologie pediatrică, a reușit, în 2021 să deschisă prima…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Beat criță, așa a condus un bărbat din municipiul Botoșani. Polițiștii l-au dat jos de la volan la Stăuceni

Publicat

razie 4 1000x600.jpeg

Polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au oprit luni pe drumul național, DN 29D, în comuna Stăuceni, un autoturism condus de un bărbat, de 62 de ani, din municipiul Botoșani.

 

În urma testării cu aparatul etilotest, valoarea rezultată a fost de 1,00 mg/l alcool pur în aerul expirat. Ulterior,  bărbatul a fost condus la o unitate medicală pentru recoltarea de probe biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

 

Polițiștii continuă cercetările sub aspectul comiterii infracțiunii de conducere sub influența alcoolului.

 

Urmăriți Botosani24.ro și pe Google News

Ultimele articole pe botosani24

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Locuri de muncă disponibile la Botoșani. 492 de locuri pe LISTA comunicată de AJOFM

Publicat

bucatar1.jpg

AJOFM Botoșani a anunțat astăzi că nu mai puțin de 492 locuri de muncă sunt disponibile astăzi la nivelul județului Botoșani, conform datelor centralizate de de la agenții economici.

Iată și lista completă cu locurile de muncă comunicate de AJOFM Botoșani:

UNITATEA
DIRECTOR TEHNIC SC TAMIŞTEF SRL

Str. Pacea nr.37A

E-mail:tamistef@yahoo.com

DIRECTOR TEHNIC SC ELLY FOOD TRADITIONAL SRL; Flamanzi

Tel:0231/552255

MANAGER SPITALUL JUDETEAN DE URGENTA „MAVROMATI” BOTOSANI

Str. Marchian nr. 11

Tel:0231/518812

SEF FERMA AGRICOLA SC ELLY FOOD TRADITIONAL SRL; Flamanzi

Tel:0231/552255

INGINER CONSTRUCTII CIVILE,INDUSTRIALE SI AGRICOLE SC BRAMIS REBUILD SRL

Str. O. Onicescu nr.3,parter

Tel. 0745521363

INGINER CONSTRUCTII CIVILE,INDUSTRIALE SI…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe