Connect with us

EVENIMENT

Regina Elisabeta, sub supraveghere medicală. Medicul casei regale este îngrijorat. Marea Britanie se roagă pentru Regină

Publicat

sursa foto: romaniaregala.ro

Regina Elisabeta a II-a este sub supraveghere medicală, iar medicii sunt îngrijorați legat de starea sa de sănătate. Membrii familiei regale britanice s-au grăbit să fie alături de regină, după ce medicii s-au declarat îngrijoraţi de starea de sănătate a suveranei.

Regina, în vârstă de 96 de ani, ar trebui să rămână sub supraveghere medicală, relatează Reuters.

Regina, cea mai longevivă suverană a Marii Britanii şi cel mai bătrân monarh din lume, suferă de la sfârşitul anului trecut de ceea ce Palatul Buckingham a numit „probleme episodice de mobilitate”.

Regina Elisabeta sub supraveghere medicală. Toți copiii suveranei s-au dus la reședința din Scoția, unde se află regina

Fiul cel mare şi moştenitorul ei, prinţul Charles, şi soţia sa Camilla, s-au dus la Castelul Balmoral, reşedinţa din Scoţia unde se află acum regina şi unde a ajuns şi fiul cel mare al lui Charles, prinţul William. Ceilalţi copii ai Elisabetei – Anne, Andrew şi Edward – erau, de asemenea, în drum spre castel.

Un purtător de cuvânt a declarat că prinţul Harry şi soţia sa Meghan, aflaţi în Marea Britanie pentru o serie de evenimente, vor călători şi ei în Scoţia.

”Rugăciunile mele şi ale oamenilor din @churchurchofengland şi ale naţiunii sunt astăzi alături de Majestatea Sa Regina”, a scris Justin Welby, arhiepiscopul de Canterbury, pe Twitter.

Primul ministru a declarat: „Gândurile mele – şi ale oamenilor din Regatul nostru Unit – sunt alături de Majestatea Sa Regina şi de familia sa în aceste momente”.

Lindsay Hoyle, preşedintele Camerei Comunelor, a întrerupt o dezbatere despre energie în parlament pentru a spune că i-a transmis suveranei cele mai bune urări.

”Împreună cu restul ţării, sunt profund îngrijorat de veştile de la Palatul Buckingham din această după-amiază”, a declarat liderul opoziţiei laburiste, Keir Starmer.

Şefa guvernului Scoţiei, Nicola Sturgeon, a scris pe Twitter: ”Cu toţii ne simţim profund îngrijoraţi de anunţurile privind starea de sănătate a Majestăţii Sale. Gândurile şi urările mele sunt alături de regină şi de toată familia regală în aceste momente”.

Deşi starea reginei nu a fost detaliată, faptul că apropiaţii ei au călătorit la Balmoral indică faptul că situaţia este gravă.

În cazul decesului şefei statului, se va activa un protocol de zece zile de evenimente, scrie EFE.

Agerpres

 

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Urmăriți Romania24.ro și pe Google NewsDacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

Papa Francisc a văzut proiectul legii prin care 2025 a fost declarat Anul „Cardinal Iuliu Hossu”. Sfântul de Cluj

Publicat

1695888558 iuliu hossu 1.jpg

Papei Francisc i-a fost prezentat proiectul de lege prin care 2025 a fost declarat Anul „Cardinal Iuliu Hossu” la nivel naţional.
„Anul 2025 va fi marcat în România ca „Anul Cardinal Iuliu Hossu”. Proiectul de lege, adoptat de Senatul României în data de 13 septembrie a.c., a trecut marţi, 26 septembrie 2023, şi de Camera Deputaţilor, care a fost for decizional. Legea iniţiată de deputaţii minorităţilor naţionale, domnul Ovidiu Ganţ şi domnul Silviu Vexler, va…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

VIDEO: Orașul Alba Iulia, invadat de Tigrul Platanului, o insectă rezistentă. Cetățeni: Sunt cu sutele și atacă mai ales copiii

Publicat

video: orașul alba iulia, invadat de tigrul platanului, o insectă

Locuitorii din Alba Iulia se plâng că orașul a fost invadat de Tigrul Platanului, o insectă rezistentă și invazivă, care provoacă, mai ales copiilor, o înțepătură supărătoare.

Oamenii spun că aceste insecte sunt peste tot și intră chiar și în casă. ”Nu putem să ieșim afară pentru că sunt cu sutele și ne pișcă destul rău. Sunt în toate zonele orașului. Hainele noastre întinse pe balcon sunt pline și ele, nu putem lăsa geamurile deschise” a transmis o cititoare…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Spectacol cu zeci de călușari din Alba, Furdui Iancu, Leontina Farcaș, Veta Biriș și Marinela Baba la Poarta a III a Cetății

Publicat

spectacol cu zeci de călușari din alba, furdui iancu, leontina

Șapte grupuri de călușari din Alba altături de mari nume ale muzicii populare românești vor fi prezente vineri, 29 septembrie, la Poarta a III a Cetății din Alba Iulia. 

Este vorba despre un spectacol în care zeci de călușari vor urca pe scenă pentru a performa un spectacol care este înscris în în patrimoniul UNESCO, ca în ”Ritualul Călușului”.

Evenimentul va avea avea loc de la ora 18.00. Formațiile de călușari care vor participa sunt din următoarele localități:…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Comunicat Raul Chiriac: Școală, stradă și spital. Șansa dezvoltării României stă în capacitatea de a investi în infrastructură (P)

Publicat

comunicat raul chiriac: Școală, stradă și spital. Șansa dezvoltării româniei

Viziunea pe termen lung, predictibilitatea și eficiența sunt principii ale unei administrații eficiente, care pune pe primul loc dezvoltarea comunității. Investițiile în infrastructura locală sunt indicatori ai sănătății unei comunități și al modului în care aceasta alege să se raporteze la viitor.

Ca parte a acestui joc, mă uit cu interes la evenimentele politice curente, la discuțiile pe marginea fiscalității ca resort al corectitudinii și echilibrului, la eforturile de a…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe