Connect with us

ACTUALITATE

Reguli anti-COVID înăsprite în transportul italian

Publicat

Regulile anti-COVID în transportul italian au fost înăsprite. Doar doi pasageri pot ocupa bancheta din spate a unui taxi, dacă nu fac parte din aceeași familie, iar trenurile pot fi oprite dacă există pasageri cu simptome Covid.

În taxiuri, doar doi pasageri pot ocupa bancheta din spate dacă nu fac parte din aceeași familie.

Printre principalele prevederi ale ordinului aprobat de Ministerul Sănătății se află și cele legate de transportul feroviar. În stațiile importante, precum Milano, Roma sau Florența „pașaportul verde” va fi verificat înainte de urcarea în tren. În caz contrar, verificarea poate fi efectuată de către personalul de la bord împreună cu verificarea biletului. În cazul pasagerilor cu simptome care pot fi atribuite Covid, autoritățile sanitare și poliția feroviară pot decide oprirea trenului pentru intervenții de urgență sau să pună la dispoziție spații dedicate. Trenul va trebui apoi să fie igienizat înainte de a fi repus în funcțiune, conform Agenției ANSA.

În ce privește transportul local, în autobuze și tramvaie se va relua treptat vânzarea de bilete, dar se vor relua și controalele. Ușile din față vor fi deschise doar acolo există un perete de protecţie între şofer şi pasageri. Vehiculele vor trebui să fie igienizate cel puțin o dată pe zi.

În transportul maritim, contactul dintre personalul de la țărm și cel de la bordul navei trebuie evitat pe cât posibil și se recomandă o distanță de cel puțin un metru. Personalul și pasagerii trebuie să poarte masca de protecție.

Italia a înregistrat luni 5.144 de persoane au fost depistate pozitiv la Covid în ultimele 24 de ore, în timp ce duminică erau 7.569. 44 de oameni au murit într-o singură zi, față de 36 ieri. MEDIAFAX

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Urmăriți Romania24.ro și pe Google NewsDacă ți-a plăcut articolul:


ACTUALITATE

EXCLUSIV FOTO. Clădire PERICOL în centrul Clujului. S-au montat proptele din lemn să nu cadă peretele

Publicat

pere 2.jpg

Peretele unei clădiri de pe strada Bolyai Janos, colț cu Bulevardul Eroilor din Cluj-Napoca, riscă să cadă în urma lucrărilor de modernizare a străzii, astfel că au fost montat mai multe proptele din lemn pentru sprijin.

Clujenii care locuiesc sau au afaceri în zonă se tem ca nu cumva să cadă peretele și au cerut intervenția Primăriei.

pere 1

”În proiectul tehnic din cadrul proiectului de amenajare a străzii Mihail Kogălniceanu, străzii Universității și străzilor adiacente e prevăzută executarea unui sistem de drenare a apelor pluviale.

Ultimele articole pe cluj24

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

VIDEO: Kaufland construiește un nou hipermarket la Alba Iulia, pe un teren de 22.000 de metri pătrați. Lucrările au început

Publicat

kaufland 2 lucrari ab2 1000x600.jpeg

La Alba Iulia au început lucrările de amenajare a terenului pe care urmează să fie ridicat cel de-al doilea hipermarket Kaufland din municipiu. Acesta va avea o suprafață de circa 6.000 mp și va fi construit pe un teren aflat în cartierul Ampoi II, pe strada Tudor Vladimirescu.

Pe terenul în suprafață de peste 22.000 mp vor fi amenajate accese rutiere și pietonale și o parcare cu peste 270 de locuri, dintre care două pentru mașini electrice.

Accesul auto principal se face din strada Tudor Vladimirescu printr-un punct de acces “intrare-iesire” cu lățimea de 7,15 m…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

A furat aproape 100 de kilograme de cabluri și deșeuri de ALUMINIU de la o firmă din Cluj. Tânărul, pus sub control judiciar

Publicat

catuse.jpg

Un tânăr de 32 de ani din Cluj-Napoca a fost reținut de polițiștii clujeni pentru 24 de ore sub acuzația de furt calificat. Ulterior, magistrații clujeni au dispus măsura controlului judiciar pentru 60 de zile.

Polițiștii Secției 7 din Cluj-Napoca au dispus, joi, reținerea, pentru 24 de ore, față de un bărbat în vârstă de 32 de ani, bănuit de săvârșirea infracțiunii de furt calificat.

Tânărul a dat o spargere la o societate comercială din Cluj-Napoca

A furat aproape 100 de kilograme de cabluri și deșeuri de aluminiu de la o firmă din Cluj. Tânărul, găsit și pus sub control judiciar

Cluj24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Accesul în Parcul Tineretului din Cluj-Napoca, RESTRICȚIONAT pentru 6 săptămâni. Se efectuează LUCRĂRI la aleea de acces

Publicat

acces interzis.jpg

Începând de luni, 30 ianuarie 2023, se va restricționa accesul în Parcul Tineretului – Pădurea Clujenilor, dinspre strada Voroneț, în vederea efectuării unor lucrări de remediere și consolidare a unui tronson al aleii. Lucrările de remediere au fost dispuse de către comisia de recepție și vor dura 6 săptămâni.

Pe parcursul lucrărilor, zona afectată va fi închisă publicului. Accesul în parc se va face dinspre Bulevardul Muncii.

Sursa: Primăria Cluj-Napoca

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe