Connect with us

ACTUALITATE

Reîncepe școala. 11 sfaturi pentru profesori și elevi

Publicat

Expertul în sănătate publică, Răzvan Cherecheș, a fost întrebat de un profesor cum poate să se protejeze și să protejeze copiii după începerea școlii față în față. El a oferit șapte sfaturi pentru protecția profesorului și patru sfaturi pentru protejarea elevilor.

În total sunt șapte sfaturi pentru profesori ca să se protejeze după începerea școlii. În primul rând, expertul în sănătate publică, Razvan Cherecheș, le recomandă profesorilor care au boli cronice să rămână acasă și să continue activitatea în sistem online.

„1.Ca să vă protejați, în primul rând dacă aveți o boală cronică sau o comorbidiate, care vă expune riscului de simptome severe sau chiar deces în caz de COVID -19, luați în calcul în mod foarte serios să rămâneți acasă, să vă continuați actvitatea în sistem online, cu adeverință medicală.

2. În dimineața zilei, înainte să plecați la lucru, dacă aveți simptome digestive sau respiratorii atunci anunțați școala, contactați medicul de familie sau chiar sunați la 112 dacă simptomele sunt severe.

3.Purtați masca în permanență de la ieșirea din casă până în momentul în care vă întoarceți din nou acasă. Guvernul ar trebui să ofere măști gratuite pentru toți profesorii, pentru toți elevii, astfel încât să fie un proces educațional decent. Faptul că nu oferă aceste măști mi se pare o injustiție și o inechitate cumplită. Optim ar fi să vă schimbați masca la o oră sau două, astfel să-și păstreze integritatea în caz că se umezește și să purtați două măști, din cauza noii tulpini. Optim, complet nerealist.

4.În permanență, pe parcursul zilei, trebuie păstrată o distanță de un metru, un metru jumătate față de toate persoanele din jur astfel încât să reduceți riscul de infecție

5.Asigurați-vă că spațiile în care sunteți pe parcursul zilei sunt cât de bine ventilate posibil. Deschideți geamul cât de mult se poate și mențineți-l deschis cât mai mult, ținând cont de temperatura de afară.

6.Pe parcusul zilei atunci când ieșiți cu colegii la fumat și mâncat păstrați distanța față de ei. Mâncatul și fumatul devin activități solitare pentru că se formează nori de aerosoli și riscați să infectați sau să vă infectați.

7.Vaccinați- vă cât de repede se poate. Da, știu platforma e blocată, dar atât cât de repede este posibil vaccinați-vă ca să vă ofere protecție”, i-a sfătuit Cherecheș pe profesori.

Și în ceea ce-i privește pe copii, expertul are o serie de reguli.

„1.Asigurați-vă că pe tot parcursul zilei copiii poartă masca și o poartă corect, atât peste nas, cât și peste gură

2. Asigurați-vă că în clasă copiii stau distanțați unii de alții, minimum un metru. Aici aș spune că atât cât este posibil, dar în condițiile în care stau unii lângă alții, riscul de infectare este mare. Asigurați-vă cât este uman posibil că sunt spații alocate, ieșiți în presă, anunțați direcțiunea că nu sunt asigurate condiții care să-i țină pe copii protejați, în cazul în care copiii nu pot să stea distanțați. Știu, optim, nerealist!

3.Asigurați-vă că, în timpul pauzelor, copiii poartă mască și nu se aglomerează unii peste alții.

4.Asigurați-vă în permanență că sunteți atenți la ei. Dacă vedeți un copil tușind sau că nu se simte bine, instant scoteți-l din clasă, izolați-l, anunțați părinții și porniți procedura de protocol în caz de suspiciune, Stați în siguranță”, a mai spus Răzvan Cherecheș.

Sursă: Mediafax

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


ACTUALITATE

Rezultatele la Evaluarea Națională 2025 au fost publicate. Model de cerere contestație și vizualizarea lucrărilor

Publicat

rezultatele la evaluarea națională 2025 au fost publicate. model de

Publicitate

Evaluare Națională 2025: Ministerul Educației publică joi, 3 iulie, rezultatele inițiale la examen. Tot începând de joi, elevii nemulțumiți de note pot depune contestații, iar, anterior, au opțiunea de a cere să-și vadă lucrările corectate.

Potrivit calendarului publicat de minister cererile de vizualizare a lucrărilor pot fi depuse în intervalul orar 14.00-17.00.

Rezultate la Evaluarea Națională 2025

Candidatul care cere să-și vadă lucrarea…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Val de căldură în Botoșani: COD GALBEN în următoarele două zile. Măsuri pentru prevenirea incendiilor în perioada caniculei

Publicat

val de căldură în botoșani: cod galben în următoarele două

Publicitate

Administrația Națională de Meteorologie a actualizat prognoza și a emis o atenționare de caniculă pentru județul Botoșani, valabilă de mâine, de la ora 10:00, până sâmbătă, la aceeași oră. În acest interval, temperaturile maxime vor urca până la 33 – 38° C.

Specialiștii atrag atenția că indicele temperatură-umezeală va atinge sau depăși pragul critic de 80 de unități, ceea ce amplifică disconfortul termic resimțit de…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

VIDEO DIICOT: Peste 30 de percheziții într-un dosar de contrabandă cu detergent din Ucraina

Publicat

video diicot: peste 30 de percheziții într un dosar de contrabandă

Publicitate

Procurorii DIICOT efectuează, joi, peste 30 de percheziții în municipiul București și alte șapte județe, printre care și BOtOȘANI, într-un dosar în care mai multe persoane sunt suspectate de comercializarea de detergent, introdus pe teritoriul țării prin sustragere de la controlul vamal.

YouTube video


Potrivit unui comunicat transmis AGERPRES, joi, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

CALENDAR ORTODOX 2025: Sfântul Mucenic Iachint

Publicat

calendar ortodox 2025: sfântul mucenic iachint

Publicitate

Sfântul Mucenic Iachint era postelnic al în palatul imperial de la Roma în timpul împăratului Traian (98-117). Împratul dăduse pentru prima oară ordinul ca toţi supuşii imperiului să aducă jertfă idolilor iar cei care refuză să fi forţaţi prin ameninţări şi tortură să aducă jertfă sau să moară. Pe când Iachint avea numai 20 de ani împăratul a poruncit celebrarea necuraţilor zei prileji pentru ca toţi cetăţenii să aducă jertfă…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe