Connect with us

ACTUALITATE

Reinfectarea cu COVID crește riscul de deces și spitalizare

Publicat

coronavirus românia. sub 700 de noi cazuri de covid 19, în

Riscul de deces, spitalizare și de probleme grave de sănătate cauzate de COVID-19 crește semnificativ în cazul unei reinfecții, comparativ cu o primă îmbolnăvire, indiferent de statutul de vaccinare.

„Reinfectarea cu COVID-19 crește riscul atât de simptome severe, cât și de long-COVID”, a declarat Dr. Ziyad Al-Aly de la Washington University School of Medicine din St. Louis, conform Reuters.

Datele au fost adunate din 1 martie 2020 până la 6 aprilie 2022 și vizează 443.588 de pacienți cu o infecție SARS-CoV-2, 40.947 cu două sau mai multe infecții și 5,3 milioane de persoane neinfectate, majoritatea bărbați.

Pacienții reinfectați au avut un risc mai mult decât dublu de deces și un risc mai mult decât triplu de spitalizare în comparație cu cei care au fost infectați o singură dată. Aceștia au avut, de asemenea, riscuri ridicate de probleme cu plămânii, inima, sângele, rinichii, diabetul, sănătatea mintală, oasele și mușchii și tulburările neurologice, potrivit unui raport publicat în Nature.

„Chiar dacă o persoană a avut o infecție anterioară și a fost vaccinată – ceea ce înseamnă că a avut o dublă imunitate – este în continuare susceptibilă la rezultate adverse la reinfectare”, a declarat Al-Aly, conducătorul studiului.

Reinfectarea cu COVID crește riscul de deces și spitalizare: de peste trei ori

Persoanele cu infecții repetate au fost de peste trei ori mai susceptibile de a dezvolta probleme pulmonare, de trei ori mai susceptibile de a suferi de afecțiuni cardiace și cu 60% mai susceptibile de a suferi de tulburări neurologice decât pacienții care au fost infectați o singură dată, a constatat studiul.

Riscurile mai mari au fost mai pronunțate în prima lună după reinfectare, dar erau încă evidente șase luni mai târziu.

Înaintea sezonului de sărbători care se apropie cu pași repezi, cu călătorii și întâlniri în interior, „oamenii ar trebui să fie conștienți de faptul că reinfectarea are consecințe și ar trebui să își ia măsuri de precauție”, a adăugat el.

Reinfectarea cu COVID crește riscul de deces și spitalizare: Nu sfătuim măsuri draconice

„Nu sfătuim măsuri draconice, dar poate că, dacă mergeți cu avionul, ar trebui să purtați masca de protecție. Dacă vă aflați într-un supermarket, luați în considerare faptul că persoana de lângă dumneavoastră ar putea avea un sistem imunitar slab, iar dacă purtați o mască ați putea contribui la protejarea ei”, a spus Al-Aly. MEDIAFAX

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Urmăriți Romania24.ro și pe Google NewsDacă ți-a plăcut articolul:


ACTUALITATE

NOUĂ ani de ÎNCHISOARE pentru un tânăr din Alba. A violat o fetiță de 12 ani, la o petrecere de majorat

Publicat

1674641207 tribunalul alba.jpeg

Un tânăr din Alba a fost condamnat la ani grei de închisoare pentru viol, de către magistrații Judecătoriei Alba Iulia. Pedeapsa din data de 25 ianuarie vine la doi ani de la comiterea faptelor. 

Tânărul, acum în vârstă de 22 de ani, a fost condamnat după ce într-o noapte, la o petrecere în localitatea Vinerea, a violat o minoră de doar 12 ani.

Fapta s-a petrecut în noaptea de 20 spre 21 iunie 2020 în localitatea Vinerea. La scurt timp, tânărul a fost reținut, iar în 22 iunie 2020 a fost arestat preventiv.

Cum s-a petrecut fapta

Potrivit anchetatorilor,…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

LOCURI de MUNCĂ în ALBA: 401 posturi la Alba Iulia, Aiud, Blaj, Sebeș, Câmpeni și alte localități din județ. Oferta prin AJOFM

Publicat

1674639648 img 6990.jpg

Agenţia pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Alba a transmis oferta de locuri de muncă disponibile în județul Alba, la data de 25 ianuarie. Sunt vacante 401 posturi în județul Alba, în mai multe domenii.

De asemenea, cei mai mari angajatori din regiune fac angajări. Oferta lor de locuri de muncă poate fi accesată aici:

Se angajează și personal pentru partea tehnică, de teren a lucrărilor la un birou de cadastru din Alba Iulia. Detalii, AICI.

AICI: ADAUGĂ ANUNȚ ANGAJARE

Locuri de muncă / angajări ALBA IULIA: Agenţia…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Salvamontiștii clujeni au intervenit de urgență în 14 cazuri în minivacață. Cele mai multe solicitări au fost la Buscat

Publicat

salvamont cluj.jpg

Primele „semne” mai serioase de iarnă s-au suprapus peste minivacanța de 24 ianuarie, drept urmare, zonele schiabile din județ au fost pline. Zile pline au avut și salvamontiștii clujeni, care au intervenit pe munte, de urgență, în 14 cazuri.

Afluxul cel mai mare de turiști a fost la Buscat, iar la Mărișel s-a desfășurat un concurs cu peste 100 de participanți.

Salvamontiștii clujeni au intervenit de urgență la 14 cazuri în minivacață. Cele mai multe au fost la Buscat. 8 în ultimele 24 de ore

Salvamontiștiidin cadrul Serviciului Public Județean Salvamont-Salvaspeo Cluj, au fos solicitați în…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Drumul dintre Șona și Fărău va fi asfaltat. CJ Alba a semnat contractul de 25 de milioane de lei cu Ministerul Dezvoltării

Publicat

dj 107v 1000x600.jpg

Consiliul Județean Alba a semnat contractul de finanțare cu Ministerul Dezvoltării pentru o porțiune de 11,5 kilometri din drumul județean DJ 107V, care asigură legătura între comunele Șona și Fărău. 

Vicepreședintele CJ Alba, Marius Hațegan, a spus că joi va fi aprobat bugetul instituției și ulterior documentația de licitație va fi publicată în SEAP.

”Este trimis la compartimentul de achiziții pentru procedura de achiziție lucrări, avem indicatorii aprobați, și proiectare și autorizație de construire. Se va ridica în SEAP după ce aprobam bugetul” a…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe