Connect with us

EVENIMENT

Remus Pricopie, fost ministru al Educației, propunerea PSD și Pro România pentru funcția de premier

Publicat

Liderii PSD și Pro România, Marcel Ciolacu și Victor Ponta, vor merge cu o propunere comună la Cotroceni, pentru funcția de premier: Remus Pricopie, fost ministru al Educației în Guvernul Ponta, scrie Alba24.

”Este rectorul SNPA, un pro-european și pro-american convins. A fost ministru al Educației în guvernul Ponta și a fost un ministru foarte bun”, a spus Marcel Ciolacu. Acesta a adăugat că este nominalizarea lui Pricopie reprezintă un prim pas spre o alianță electorală cu Pro România.

Cei doi au anunțat că vor merge cu propunerea de premier însoțită de o listă de semnături care să ateste existența unei majorități guvernamentale. Cele două formațiuni, reprezentând un PSD reunit, sunt pregătite astfel pentru preluarea guvernării.

Cine este Remus Pricopie

Remus Pricopie este Rector al Școlii Naționale de Studii Politice și Administrative (SNSPA), București (martie – decembrie 2012; decembrie 2014 – prezent) și profesor la Facultatea de Comunicare și Relații Publice din cadrul SNSPA.

În perioada decembrie 2005 – noiembrie 2007 și decembrie 2008 – martie 2014 a deținut funcția de decan al Facultății de Comunicare și Relații Publice, SNSPA.

Are o vastă experiență ca profesor și manager în domeniul educație.

Remus Pricopie a fost responsabil cu elaborarea, implementarea și evaluarea Strategiei de cercetare a României și, de asemenea, a contribuit la elaborarea și implementarea politicilor de cercetare ale Uniunii Europene.

Potrivit G4Media, în mandatul său și al lui Mihnea Costoiu (care era ministru delegat pentru Învățământ Superior în același executiv), Guvernul Ponta a adoptat Ordonanță de urgență care a adus 97 de modificări la Legea Educației Naționale: angajarea profesorilor care trebuia să fie realizată pe școală a fost readusă la sistemul de titularizare, alegerea directorilor de școli a fost din nou centralizată, a fost introdusă posibilitatea doctoratului la frecvență redusă, a fost desființat de facto masteratul didactic și a fost introdusă posibilitatea de a fi rector pe viață.

Sursa: alba24.ro

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

Marius Lulea (AUR): TRĂDARE. Guvernarea PSD-PNL se pregătește să mai VÂNDĂ și ce a mai rămas din economia națională

Publicat

lulea marius 1024x646 1 2.jpg

Prim-vicepreședintele AUR Marius Lulea acuză guvernul PSD-PNL că se pregătește să mai vândă și ce a mai rămas din economia națională.

Guvernul României, condus de premierul Marcel Ciolacu, trebuie să asigure transparență deplină în privința afacerilor ce vor fi încheiate cu reprezentanții Emiratelor Arabe Unite (EAU).

Pe această cale, îi solicităm premierului Ciolacu să informeze opinia dacă are intenția să concesioneze afaceriștilor din Emirate…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

FOTO. Weekend dedicat experiențelor SENZORIALE, la Iulius Mall Cluj: Street Food Picnic și Festivalul ARGO

Publicat

04 1 e1714137327306.png

Ești pregătit pentru un weekend plin de experiențe senzoriale în Iulius Parc? În acest final de săptămână, food-truck-urile de la Street FOOD Picnic – ediția de primăvară, te așteaptă cu o varietate de sortimente internaționale savuroase, iar lineup-ul vibrant de DJ te invită la dans și multă distracție. Tot în Iulius Parc vei descoperi și o lume a experimentelor captivante în cadrul Argo Fest, eveniment științific dedicat pentru întreaga familie.

argoargo

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

FOTO Transapuseana: A fost recepționat lotul I al celui mai spectaculos drum din Alba. O nouă destinație de vară în județ

Publicat

foto transapuseana: a fost recepționat lotul i al celui mai

FOTO Transapuseana: Vicepreședintele Consiliului Judeațean Alba, Marius Hațegan, a anunțat vineri că instituția a recepționat lucrările la lotul I al unuia dintre cele mai frumoase drumuri din țară. Este vorba despre Transapuseana sau Transalpina de Apuseni. Lotul II va fi recepționat în august. 

Drumul străbate pe de o parte una dintre cele mai frumoase regiuni din țară, cu păduri vechi, neumblate și cu puncte de belvedere aflate pe creasta muntelui, dar totodată și una…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

FCU Craiova 1948 – „U” Cluj. „Șepcile roșii” LUPTĂ pentru a obține primul loc în play-out

Publicat

438081789 1072291041018304 1759389965002682957 n e1714144230971.jpg

FCU Craiova 1948 și FC Universitatea Cluj se vor întâlni sâmbătă, 27 aprilie, de la ora 17:30 pe Stadionul „Ion Oblemenco” din Craiova unde vor disputa partida din etapa cu numărul șapte a play-out-ului Superligii, deplasare în urma căreia „U” Cluj trebuie să obțină victoria pentru a deveni lider în play-out.

FC Universitatea Cluj vine după o victorie obținută pe teren propriu împotriva echipei Poli Iași, victorie care a îndepărtat-o la opt puncte de…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe