EVENIMENT
Renumit chirurg răpus de coronavirus. Salvase mii de vieți

Medicul şi profesorul universitar Dumitru Octavian Unc a murit, sâmbătă, fiind spitalizat de câteva zile, după ce s-a infectat cu noul coronavirus, a informat conducerea Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Constanţa.
„Noi, colectivul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă ‘Sf. Apostol Andrei’ Constanţa ne despărţim astăzi, cu nespusă tristeţe, de un mare om, un mare doctor, un mare profesor, un mare suflet. Profesorul Dr. Dumitru Octavian Unc a plecat, prea repede, la Ceruri, în această dimineaţă, în ciuda eforturilor depuse de colegii noştri. Covid-19 a învins din nou”, precizează un comunicat de presă transmis de unitatea medicală.
Dr. Dumitru Octavian Unc a salvat, la spitalul judeţean constănţean, viaţa a mii de pacienţi.
„Profesorul Dr. Dumitru Octavian Unc a fost şi va rămâne unul dintre cei mai mari chirurgi din Constanţa, din Dobrogea, din România. Unul dintre cei mai mari medici cu care ne mândrim peste hotare. Unul dintre oamenii care a salvat mii şi mii de oameni, aici, la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă ‘Sf. Apostol Andrei’ Constanţa”, a menţionat conducerea spitalului.
Dr. Unc lucra în Spitalul Judeţean Constanţa din anul 1985.
„A venit ca medic stagiar la Spitalul Judeţean Constanţa în 1985, în 1994 a devenit medic specialist, medic primar în 1998, iar din 2011 până în 2014 a condus Clinica de Chirurgie din cadrul SCJU Constanţa. A fost iubit de colegi, de studenţi şi de pacienţi, deopotrivă”, precizează comunicatul amintit.
Dumitru Octavian Unc, născut în 1957 în oraşul braşovean Zărneşti, a absolvit Facultatea de Medicină Generală – IMF Bucureşti, promoţia 1985.
Din anul 2007, dr. Dumitru Octavian Unc a fost profesor universitar la Facultatea de Medicină din cadrul Universităţii „Ovidius” din Constanţa, anterior ocupând posturile de asistent, şef de lucrări şi conferenţiar universitar la aceeaşi instituţie academică. AGERPRES
EVENIMENT
Sociologul Mircea Comșa, UBB, analiză privind relația dintre încrederea în instituții și vot, la alegerile prezidențiale

O analiză realizată de sociologul Mircea Comșa, publicată pe pagina „Doar un grafic să-ți mai spun”, arată care este intenția de vot a românilor, în funcție de încredrea în instituții cum ar fi Guvern, Parlament sau Biserică.
Analiza privește încrederea în diferite instituții și în oameni, iar prin vot, sociologul se referă la intenția de a vota cu un anumit candidat la alegerile prezidențiale din mai 2025.
Mircea Comșa, UBB, analiză privind relația…
Citește mai mult pe Cluj24.ro
EVENIMENT
LIVE: Corul Magdalene al Universității Cambridge, în concert la Catedrala Romano-Catolică ”Sfântul Mihail” din Alba Iulia

Corul Magdalene al Universității Cambridge susține un concert, în premieră, la Catedrala Romano-Catolică ”Sfântul Mihail” din Alba Iulia, sâmbătă seara.
The Magdalene College Choir of the University of Cambridge a fost fondat în 1542. Corul este format din 20-24 de membri, interpretează în mod regulat la slujbele din capela universității, a cântat în mai multe țări din întreaga lume și a înregistrat numeroase albumuri muzicale.
Concertul a fost deschis de Corul…
Citește mai mult pe Alba24.ro
EVENIMENT
Adăpost pentru câini fără stăpân la Câlnic. Investiție pe un teren de 5000 mp, ce trece în administrarea Consiliului Județean Alba

Adăpost pentru câini fără stăpân la Câlnic. Un teren de 5000 mp din localitate va trece în administrarea Consiliului Județean Alba, pentru demararea investiției. Proiectul intră la aprobare în ședința din 7 aprilie.
Consilierii județeni au de aprobat” încuviințarea cererii adresate Consiliului local al Comunei Câlnic pentru transmiterea imobilului – teren, înscris în CF nr. 78958 Câlnic, din domeniul public al Comunei Câlnic și din administrarea Consiliului Local al…
Citește mai mult pe Alba24.ro
EVENIMENT
FOTO: Luca Perța, elev al Colegiului Național Militar din Alba Iulia, calificat la etapa națională a Olimpiadei de Istorie

Luca Perța, elev al Colegiului Național Militar din Alba Iulia, a reușit calificarea la etapa națională a Olimpiadei de Istorie.
Luca Perța este elev în clasa a IX-a, iar pregătirea acestuia a fost derulată sub coordonarea profesorilor Dan Anca și Alexandru Matei.
„Fără îndoială, calificarea la etapa națională a Olimpiadei de Istorie este o mare realizare personală și mă simt onorat să am șansa de a-mi reprezenta colegiul în acest concurs.
O olimpiadă reprezintă un…
Citește mai mult pe Alba24.ro