EVENIMENT
Reprezentanţii USR cer ca tezele de doctorat ale premierului Ciucă şi ministrului Cîmpeanu să fie analizate de CNATDCU

Reprezentanţii USR cer ca tezele de doctorat ale premierului Nicolae Ciucă şi ministrului Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, să fie analizate de CNATDCU, dar şi ca legile educaţiei să nu fie adoptate în forma actuală, deoarece prevederile sale îi „albesc” pe cei cu doctorate plagiate.
„S-a împlinit un an de când ministrul Sorin Cîmpeanu, vrând să se prezinte drept ‘un exemplu personal’ şi să răspundă acuzaţiilor că îşi ţine teza de doctorat la secret, a cerut Universităţii de Ştiinţe Agronomice să-i analizeze teza, după care să o trimită la CNATDCU, consiliul cu rol central în analiza plagiatelor. Nu se ştie dacă, în anul scurs, i-a verificat cineva teza ministrului Educaţiei, pentru că atât Universitatea, pe care Sorin Cîmpeanu a condus-o ani buni în calitate de rector, cât şi Ministerul Educaţiei refuză să ofere informaţii”, scrie liderul USR, Cătălin Drulă, pe Facebook.
Potrivit acestuia, ministrul Cîmpeanu ar folosi proiectele noilor legi ale Educaţiei „pentru a oferi protecţie” plagiatorilor.
„De la desfiinţarea CNATDCU la prescrierea în termen de 3 ani a numeroase abateri de la etica universitară, plus, ca bonus, simplificarea procesului prin care se poate renunţa la titlul de doctor, Sorin Cîmpeanu a făcut totul pentru a încuraja furtul în învăţământul superior”, a mai scris Drulă.
La rândul său, deputatul Stelian Ion, fost ministrul al Justiţiei, îi solicită public preşedintelui Klaus Iohannis să nu permită adoptarea proiectelor în forma supusă dezbaterii publice şi să se asigure că în aplicarea proiectului „România Educată” nu intervin „interese personale” ale unor decidenţi politici.
Reprezentanţii USR cer ca tezele de doctorat ale premierului şi ministrului Cîmpeanu să fie analizate de CNATDCU: Ce îi solicită Drulî președintelui Iohannis
„Îi solicit public preşedintelui Iohannis să intervină în acest conflict cel puţin moral, în care decidenţii importanţi în elaborarea şi promovarea legilor educaţiei – premierul Nicolae Ciucă şi ministrul Sorin Cîmpeanu – sunt acuzaţi că au plagiat în lucrările de doctorat. Preşedintele Klaus Iohannis a declarat recent că se bucură că ‘Guvernul întreprinde în această perioadă paşi concreţi pentru implementarea proiectului meu de suflet, România Educată’.
O Românie educată cu adevărat nu se poate construi pe suspiciuni de plagiat la cel mai înalt nivel de decizie. De aceea, îi solicit preşedintelui să nu permită să fie adoptate aceste proiecte în forma lansată în dezbatere publică, ale căror prevederi îi albesc pe cei cu doctorate plagiate”, a scris Stelian Ion pe aceeaşi reţea de socializare.
El adaugă că tezele de doctorat ale premierului Ciucă şi ministrului Cîmpeanu trebuie să fie publice şi trebuie „de urgenţă” analizate de CNATDCU, iar rezultatele să fie comunicate public.
În august 2021, ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a sesizat Universitatea de Ştiinţe Agronomice şi Medicină Veterinară cu solicitarea de analiză/verificare a conformităţii propriei teze de doctorat, inclusiv prin raportare la analiza întregii sale activităţi ştiinţifice „aşa cum este prezentată în lista cu lucrări ştiinţifice disponibilă public” pe site-ul instituţiei de învăţământ superior. Agerpres
EVENIMENT
Medicul Radu Vieru, vicepreședinte PNL Alba Iulia – Un lider pentru sănătate: Marius Hațegan merită sprijinul comunității medicale

”Într-o lume în continuă schimbare și în fața provocărilor complexe, preocuparea pentru sănătate nu lasă loc de compromisuri. Obligația de a transforma, de a moderniza și de a îmbunătăți lucrurile AZI, pentru un viitor în care o comunitate să aibă parte de un sistem medical performant, pleacă de la cei care ocrotesc viața zi de zi, dar în egală măsură și de la oamenii de administrație. Un corp medical profesionist trebuie susținut, fără odihnă, de cei cu puterea de a…
Citește mai mult pe Alba24.ro
EVENIMENT
FOTO. Programul Festivalului Internațional de Carte Transilvania Cluj. Întâlniri cu scriitori, dezbateri despre digitalizare

Festivalul Internațional de Carte Transilvania (FICT), care are loc în perioada 28 septembrie – 1 octombrie 2023, vine anul acesta cu discuții interesante, lansări de carte pe care cititorii înfocați de-abia le-așteaptă, iar ultima zi a acestei ediții este rezervată aproape în totalitate celor mici. Întregul program și detalii despre evenimente se găsesc pe site-ul FICT.
„Într-adevăr, ediția din acest an este dedicată viitorului pe care deja îl trăim,…
Citește mai mult pe Cluj24.ro
EVENIMENT
Modificări la Codul Rutier: Șoferii băuți sau drogați, fără permis pentru o perioadă de 10 ani. Lege dură depusă la Senat

Modificări la Codul Rutier: Șoferii băuți sau drogați ar putea rămâne fără permis o perioadă de 10 ani, dacă sunt prinși, potrivit unei noi inițiative legislative.
Senatorul PSD Robert Cazanciuc anunţă că a depus, joi, un proiect de lege care prevede, printre altele, interzicerea dreptului de a conduce pe o perioadă de până la 10 ani în cazul şoferilor depistaţi sub influenţa drogurilor sau alcoolului.
„Am depus, astăzi, aşa cum am promis public, un proiect…
Citește mai mult pe Alba24.ro
EVENIMENT
Lucrări de modernizare pe străzi din comuna Câlnic. Trei tronsoane de drum județean, predate temporar administrației locale

Consilierii județeni din Alba vor avea de aprobat, în ședința din 27 septembrie, predarea temporară în administrare locală a comunei Câlnic a trei tronsoane de drum. Pe acestea urmează să fie derulate lucrări de modernizare.
Proiectul prevede predarea temporară în administrarea Consiliului Local al Comunei Câlnic a trei tronsoane de drum județean, în vederea realizării unor lucrări de modernizare:
- 2 tronsoane DJ 106 F: DN 1 (Camping Cut) – Câlnic – Reciu – Gârbova…
Citește mai mult pe Alba24.ro