Connect with us

ACTUALITATE

Restricţii ale traficului rutier, sâmbătă şi duminică pentru desfăşurarea Semimaratonului Bucureşti

Publicat


Sursa foto: Facebook

Traficul rutier va fi restricţionat sâmbătă şi duminică, în contextul desfăşurării Semimaratonului Bucureşti, informează Brigada Rutieră.

Potrivit unui comunicat transmis, joi, AGERPRES, cursa populară, dar şi cursele pentru copii şi adolescenţi, se vor desfăşura sâmbătă.

La ora 09,00 se va da startul la cursa populară pe traseul: breteaua Parchetului General – dreapta pe Bd. Unirii până la intersecţia cu bd. I.C. Brătianu (întoarcere înainte de intersecţie) – retur pe bd. Unirii – breteaua Ministerului de Finanţe – dreapta pe Bd. Libertăţii până la intersecţia cu bd. Naţiunile Unite – Bd. Libertăţii până la intersecţia cu Calea 13 Septembrie – bd. Libertăţii – dreapta pe breteaua Parchetului General – sosire. La ora 10,30 se va da startul la cursa adolescenţilor, pe acelaşi traseu.

La ora 12,30, vor începe cursele pentru copii pe traseul breteaua Parchetului General – dreapta pe bd. Unirii până la prima trecere pentru pietoni pentru copii până la 9 ani şi întoarcere la a doua trecere pentru pietoni pentru copii cu vârsta până la 13 ani – retur pe celălalt sens al bd. Unirii – breteaua Parchetului General – sosire.

Ca urmare, se va restricţiona traficul rutier pe următoarele artere:

* bd. Unirii (ambele sensuri), între bd. Libertăţii şi bd. I.C. Brătianu şi bretelele adiacente Pieţei Constituţiei, între orele 06,30 – 19,00;

* bd. Libertăţii, între Calea 13 Septembrie şi bd. Naţiunile Unite, între orele 07,00 – 19,00;

* bd. Libertăţii (benzile 2 şi 3), între bd. Naţiunile Unite şi Calea 13 Septembrie, între orele 07,00 – 19,00;

* bd. Libertăţii, între breteaua Parchetului General şi Ministerul de Finanţe, începând cu orele 19,00 – până la orele 16.00, 12 mai;

* bd. Libertăţii (ambele sensuri), între bd. Naţiunile Unite şi Splaiul Independenţei, începând cu orele 18.00 – până la orele 16.00, 12 mai; bd. Libertăţii, între bd. Naţiunile Unite şi breteaua Parchetului General (benzile 2 şi 3), începând cu orele 18.00 – până la orele 16.00, 12 mai.

Duminică se vor desfăşura cursele pentru adulţi. La ora 09.30, se va da stratul la cursa de 10 km pe traseul: bd. Libertăţii (segmentul cuprins între Splaiul Independenţei şi bd. Naţiunile Unite) – stânga pe Splaiul Independenţei – dreapta traversare podul Haşdeu – pe str. Vasile Pârvan – str. Berzei – str. Buzeşti – dreapta pe bretea – Piaţa Victoriei – stânga pe şos. Kiseleff până în apropiere de Piaţa Arcului de Triumf – retur pe şos. Kiseleff până la Piaţa Victoriei – Calea Victoriei – dreapta pe str. Ştirbei Vodă – stânga pe str. Ion Câmpineanu – dreapta pe Calea Victoriei – Piaţa Naţiunile Unite – dreapta pe bd. Naţiunile Unite – stînga pe bd. Libertăţii – Piaţa Constituţiei – sosire cursa de 10 kilometri, continuare pentru cursa de 21 de kilometri pe: bd. Libertăţii – stânga pe breteaua Parchetului General – dreapta pe bd. Unirii – Piaţa Alba Iulia – bd. Decebal – Piaţa Hurmuzachi – bd. Basarabia – întoarcere în apropierea stadionului Naţional Arena – bd. Basarabia – Piaţa Hurmuzachi – bd. Decebal – Piaţa Alba Iulia – bd. Unirii – dreapta pe breteaua Ministerului de Finanţe – stânga pe bd. Libertăţii – Piaţa Constituţiei – sosire.

La ora 8,45 se va da startul pentru persoanele cu dizabilităţi. Astfel, între orele 6,30 şi 16.00, se va restricţiona traficul rutier pe următoarele artere, precum şi pe străzile care acced în acestea: bd. Unirii (ambele sensuri), între bd. Libertăţii şi bd. I.C. Brătianu şi bretelele adiacente Pieţei Constituţiei; bd. Libertăţii, între Calea 13 Septembrie şi bd. Naţiunile Unite; bd. Libertăţii (benzile 2 şi 3), între bd. Naţiunile Unite şi Calea 13 Septembrie.

De asemenea, se va restricţiona circulaţia pe traseele curselor de 10 kilometri, 21 de kilometri şi pe străzile care acced în acestea, în intervalul orar 7,30-15,00.

Brigada Rutieră precizează că aplicarea şi reluarea traficului se va efectua gradual, în funcţie de salubrizarea străzilor, fără a fi depăşit intervalul orar menţionat în restricţii.

Sunt recomandate următoarele rute ocolitoare: Pasajul Unirii – bd. I.C.Brătianu – Piaţa Universităţii – Piaţa Romană – Piaţa Victoriei – bd. Aviatorilor – Piaţa Charles de Gaulles – bd. Constantin Prezan – Piaţa Arcului de Triumf – şos. Kiseleff – Piaţa Presei Libere sau bd. Aviatorilor – str. Nicolae Caramfil – bd. Aerogării – DN 1; şos. Bucureşti-Ploieşti – bd. Aerogării – str. Aviator Alexandru Şerbănescu – bd. Barbu Văcărescu – şos. Ştefan cel Mare – Pasajul Bucur Obor – şos. Mihai Bravu – Pasajul Muncii – şos. Mihai Bravu – Calea Văcăreşti; bd. Regina Maria – str. 11 Iunie – bd. Mărăşeşti – bd. Dimitrie Cantemir – Pasajul Unirea – bd. I.C. Brătianu – Piaţa Universităţii – bd. Carol; şoseaua Nicolae Titulescu – Pasajul Victoriei – bd. Iancu de Hunedoara – şoseaua Ştefan cel Mare.

Brigada Rutieră va dispune măsuri de fluidizare a traficului şi de prevenire a accidentelor şi solicită să se folosească autovehiculele personale cât mai puţin, pentru a evita blocajele de trafic. Bucureştenii pot să opteze pentru mijloacele de transport în comun, în special pentru metrou.

Pietonii sunt rugaţi să circule numai pe trotuare, să traverseze strada prin locurile special amenajate, după o temeinică asigurare, la culoarea verde a semaforului electric şi să nu se deplaseze ori să staţioneze pe partea carosabilă.

Circulaţia mijloacelor de transport în comun de pe traseul maratonului va fi deviată pe rute ocolitoare.

Harta cuprinzând arterele restricţionate traficului auto şi intervalele orare în care se aplică restricţiile poate fi consultată pe www.brigadarutiera.ro. AGERPRES

Citește mai departe
Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Un adolescent beat a provocat accident rutier la Petroșani. A lovit cu mașina alte trei autoturisme parcate

Publicat

masina-politie

Un adolescent de 16 ani din Petrila este cercetat penal după ce a produs accident rutier în timp ce conducea, sub influența alcoolului, un autoturism, fără a deține permis. A lovit trei mașini parcate.

Potrivit IPJ Hunedoara, duminică seara, în jurul orei 23.45, un minor de 16 ani, din Petrila, care nu deţinea permis de conducere, a condus un autoturism pe strada 1 Decembrie 1918, din Petroşani, iar într-o curbă la dreapta nu a adaptat viteza de deplasare, a pătruns pe contrasens  şi a acroșat trei autoturisme parcate.

În urma evenimentului rutier nu au rezultat victime. Minorul  a fost testat cu aparatul etilotest, care a indicat un  rezultat de 0,60 mg/l,  alcool pur în aerul expirat.

Citește mai departe

ACTUALITATE

Bărbat reținut de Poliție în Hunedoara. A fost prins în autogara din oraș în timp ce vindea alcool de contrabandă

Publicat

alcool contrabanda

Un hunedorean a fost reţinut de către poliţişti, după ce a fost depistat în timp ce vindea alcool de contrabandă în autogară. Poliția a făcut o percheziție la domiciliul acestuia și a găsit importante sume de bani, dar şi alcool şi ţigări de contrabandă.

Potrivit IPJ Hunedoara, sâmbătă, poliţiştii Biroului de Investigare a Criminalităţii Economice Hunedoara au efectuat o acţiune în urma căreia au depistat un bărbat în vârstă de 57 de ani, din municipiul Hunedoara, care se afla în zona autogării din oraș şi oferea spre vânzare mai multe sticle de alcool de contrabandă, care nu aveau aplicate banderole fiscale românești.

Asupra bărbatului, poliţiştii au găsit 33 de sticle (a câte un litru fiecare) de alcool etilic de contrabandă.

Bărbatul a fost reținut de către poliţişti pentru de 24 de ore, ulterior faţă de acesta fiind dispusă  măsura controlului judiciar.

Duminică, polițiștii hunedoreni au  efectuat o percheziție domiciliară la locuinţa hunedoreanului, unde au găsit 4 litri de alcool etilic de contrabandă, fără banderole fiscale românești, 400 de pachete de țigarete de contrabandă, fără banderole fiscale românești, precum și sume de bani în lei şi valută,  bunuri ce au fost ridicate, în vederea continuării cercetărilor.

Citește mai departe

ACTUALITATE

Lantern Festival – China în 20 de legende: Expoziţie de lampioane chinezeşti la Muzeul ASTRA în aer liber din Sibiu

Publicat

foto: www.oradesibiu.ro

Vizitatorii Muzeului în aer liber din pădurea Dumbrava Sibiului au ocazia să vadă, începând de duminică seara, o expoziţie de 20 de instalaţii de lampioane, eveniment numit “Lantern Festival – China în 20 de legende”, cu ocazia Festivalului Internaţional de Teatru, potrivit unui comunicat de presă remis AGERPRES.

“Începând din seara aceasta şi până pe 4 august, la Muzeul ASTRA, publicul este invitat să intre într-o atmosferă unică prin culori şi lumini, datorită evenimentului Lantern Festival – China în 20 de legende – o expoziţie luminoasă inedită şi unică în lume. Fiecare instalaţie spune o legendă sau reprezintă un simbol din China: Tărâmul urşilor panda, Patru anotimpuri, Anul Nou Chinezesc, Pasajul florilor, Concertul insectelor, Drumul binelui, Dragonul, Fantezia florilor sau Poarta Salutului”, se arată în comunicatul organizatorilor.

Lampioanele reprezintă legende sau simboluri din China.

“Pâna în 4 august, de miercuri până duminică, la Muzeul ASTRA, între orele 20 şi 24, vizitatorii vor putea admira aceasta instalaţie de lampioane unică în lume, în baza biletului de intrare achiziţionat în intervalul orar menţionat mai sus”, mai precizează organizatorii.

Festivalul Internaţional de Teatru de la Sibiu se termină duminică seara, însă expoziţia de lampioane va dura până pe 4 august.

AGERPRES

Citește mai departe

ACTUALITATE

Bacău: Patru localităţi nealimentate cu energie electrică

Publicat

furtuna

Patru localităţi din judeţul Bacău sunt nealimentate cu energie electrică din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile, potrivit informaţiilor furnizate luni, AGERPRES, de purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Bacău, Andrei Grecu.

Cele patru localităţi sunt Luizi Călugăra, Măgura, Baraţi şi Mărgineni, fiind afectaţi aproape 5.300 consumatori.

Potrivit sursei citate, din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile a fost defectată parţial o linie electrică, fiind întreruptă furnizarea energiei electrice către 42 de posturi de transformare.

ISU Bacău a mai informat că şase echipe de la DelGaz Grid acţionează pentru identificarea, izolarea defecţiunii şi realimentarea consumatorilor.

AGERPRES

Citește mai departe