Connect with us

EVENIMENT

Restricţii de circulaţie în Bucureşti, în weekend. Ce evenimente vor avea loc

Publicat

strazi deschise bucuresti fb
sursa foto: Facebook / Străzi deschise - București, arhivă foto

În acest weekend, Bucureștiul găzduiește mai multe evenimente caritabile de alergare și filmări, printre care „Simfonia Apei”, „Străzi Deschise”, „Femei pe Mătăsari” și „Cu bicicleta la mare”. Ca urmare, circulația rutieră va fi restricționată în diverse zone ale orașului.

„Simfonia Apei”, „Străzi Deschise”, „Femei pe Mătăsari”, “Cu bicicleta la mare”, evenimentul caritabil de alergare şi filmări.
Circulaţia rutieră va fi restricţionată în weekend în mai multe zone din Bucureşti.

„Simfonia Apei” se desfăşoară în perioada 19 mai – 1 octombrie a.c., în zilele de vineri, sâmbătă şi duminică, în Piaţa Unirii – zona fântâni, între orele 20.30 – 22.30 în lunile mai şi august, între orele 21.00 – 23.00 în lunile iunie şi iulie şi între orele 19.30 – 21.30 în lunile septembrie şi octombrie.

În aceste intervale, se va restricţiona traficul rutier, gradual, în funcţie de numărul de persoane, pe Bd. Unirii, segmentul cuprins între Bd. Dimitrie Cantemir şi Splaiul Independenţei (zona fântâni).

Rute ocolitoare

– Spl. Independenţei – Piaţa Unirii – Bd. Corneliu Coposu
– Bd. Regina Maria – Piaţa Unirii – Spl. Unirii
– Bd. Dimitrie Cantemir – Pasaj Unirii – Piaţa Universităţii.

“Străzi Deschise – Bucureşti, Promenadă Urbană” aduce restricţii, în zilele de 27 şi 28 mai 2023, pe Calea Victoriei, segmentul cuprins între Piaţa Victoriei şi Splaiul Independenţei, fără afectarea traficului rutier în intersecţiile din capetele segmentului restricţionat.

Se va restricţiona circulaţia vehiculelor, în perioada menţionată, în intervalul orar 09.00-23.00.

Pe aceste tronsoane se vor desfăşura activităţi dedicate publicului larg, şi anume mini concerte stradale, spectacole de teatru şi dans, ateliere pentru copii, statui vivante, studiouri foto.

Pe durata restricţiilor instituite se va permite traversul pe Calea Victoriei, la intersecţiile cu Str. Sevastopol, Str. Gheorghe Manu, Bd. Dacia, Str. Ion Câmpineanu, Bd. Regina Elisabeta, Str. Ştirbei Vodă. Totodată, se va permite circulaţia pe Calea Victoriei, pe tronsonul cuprins între Str. Ştirbei Vodă şi Str. Dem. I. Dobrescu.

Perimetrele restricţionate vor fi împrejmuite corespunzător, astfel încât în zonele de travers auto pietonii să fie direcţionaţi către trotuare, respectiv treceri pentru pietoni.

Se va permite accesul riveranilor către domiciliu, precum şi către unităţile economice din zonă, conform indicatoarelor montate temporar pe durata restricţiilor, pe următoarele străzi:

– Str. Frumoasă, între Str. Sevastopol şi Calea Victoriei
– Str. Gina Patrichi, între Bd. Lascăr Catargiu şi Calea Victoriei
– Calea Griviţei, între Str. C-tin Budişteanu şi Calea Victoriei, cu menţiunea că accesul auto al riveranilor va fi redirecţionat către aleea din faţa Palatului Ştirbei, apoi către Str. Banului.

Rute alternative

– Piaţa Victoriei – Bd. Lascăr Catargiu – Piaţa Romană – Bd. Magheru – Bd. Nicolae Bălcescu – Piaţa Universităţii – Bd. I.C. Brătianu – Piaţa Unirii – Splaiul Independenţei
– Piaţa Victoriei – Str. Buzeşti – Str. Berzei.

În perioada 26 – 28 mai a.c., se va organiza evenimentul cultural în cadrul implementării Proiectului „Femei pe Mătăsari”, constând în concerte, prezentări de modă şi spectacole de teatru, expoziţii şi ateliere de lucru, informează Brigada Rutieră.

Astfel, în perioada 26 mai, ora 16.00, până în data de 28 mai, ora 23.00, se va restricţiona traficul rutier pe Str. Mătăsari, segmentul cuprins între Str. Matei Voievod şi Bd. Pache Protopopescu, precum şi pe străzile ce acced către Str. Mătăsari, în acest tronson.

Organizatorul va permite accesul auto al riveranilor precum şi cel al autospecialelor destinate situaţiilor de urgenţă.

Evenimentul ciclist “Cu bicicleta la mare” se va desfăşura după următorul program:

– între orele 07.30 – 08.30, adunarea participanţilor în parcarea Kaufland din Bd. Theodor Pallady, nr.51
– între orele 08.50 – 09.25, deplasarea participanţilor pe următorul traseu: parcarea Kaufland din Bd. Theodor Pallady, nr.51(Bd. Theodor Pallady) – Str. Victor Branuer – Drumul Gura Arieşului – Drumul Gura Bădicului – Drmul între Tarlale – Şos. Gării Căţelu – DN3 – Brăneşti.

Deplasarea participanţilor la turul ciclist se va face pe partea carosabilă, pe banda I de circulaţie.

Evenimentul caritabil de alergare „Hope Run”

De asemenea, pe 28 mai are loc evenimentul caritabil de alergare „Hope Run”, organizat de Corpul Naţional al Poliţiştilor. Brigada Rutieră a Capitalei va restricţiona temporar traficul rutier astfel:

– Bd. Mareşal Constantin Prezan (ambele sensuri), între Piaţa Charles de Gaulle şi Arcul de Triumf, între orele 07:00 – 13:00
– Şos. Kiseleff, segmentul de drum cuprins între Str. Arh. Ion Mincu şi Piaţa Victoriei, între orele 07:00 – 13:00
-Şos. Kiseleff, segmentul de drum cuprins între Piaţa Arcul de Triumf şi Piaţa Presei Libere (se circulă doar pe locală, pe sensul dinspre Piaţa Presei Libere către Arcul de Triumf), între orele 07:00 – 13:00.

În intervalul orar 09.00-12.00 se va restricţiona total circulaţia rutieră pe celelalte străzi de pe traseul competiţiei, precizate anterior.

Pentru ziua de duminică, 28 mai, începând cu orele 7.00, Brigada Rutieră recomandă folosirea următoarelor rute ocolitoare:

– Bd. Mărăşti – Piaţa Montreal – Piaţa Presei Libere – Şoseaua Bucureşti-Ploieşti
– Piaţa Charles de Gaulle – Bd. Beijing – Bd. Nicolae Caramfil – Bd. Aerogării – Şoseaua Bucureşti-Ploieşti.

Se va filma un spot publicitar

Totodată, se va filma un spot publicitar, motiv pentru care se va restricţiona traficul rutier după cum urmează:

– În data de 26/27 mai a.c., în intervalul orar 00.00 – 06.00, pe Str. Varşovia, segmentul de drum cuprins între Str. Londra şi Piaţa Quito, cu excepţia riveranilor; se va restricţiona traficul rutier, pe banda I din sensul giratoriu din Piaţa Quito către Str. Varşovia

– În data de 27 mai a.c., în intervalul orar 05.00-08.45, pe Calea Victoriei, începând de la intersecţia cu str. C.A. Rosetti (intersecţia Str. Ştirbei Vodă – Calea Victoriei până la Str. C.A. Rosetti inclusiv, se va permite circulaţia) până la Bd. Regina Elisabeta, inclusiv străzile adiacente

– În data de 28 mai a.c., în intervalul orar 05.00-13.00, pe Bd. Aviatorilor, ambele sensuri de mers, segmentul de drum cuprins între Monumentul Eroilor Aerului şi Piaţa Charles de Gaulle (în intersecţia Monumentul Eroilor Aerului şi în rondul de la Piaţa Charles de Gaulle, se va permite circulaţia)

– În data de 30 mai a.c., în intervalul orar 05.00-10.00, în intersecţia Str. Benjamin Franklin cu Str. Nicolae Golescu astfel, pe Str. Benjamin Franklin, începând de la Calea Victoriei până la Bd. Gheorghe Magheru şi pe Str. Nicolae Golescu, începând de la intersecţia cu Str. Episcopiei până la Str. C.A. Rosetti

– În data de 30 mai a.c., în intervalul orar 05.00-22.00, pe Str. Constantin Esarcu, între Str. Episcopiei şi Str. Nicolae Golescu.

Sursa: MediaFax

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Urmăriți Romania24.ro și pe Google NewsDacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

FOTO-VIDEO: Incendiu violent într-o hală pentru depozitarea furajelor, la o fermă de păsări din județul Vaslui

Publicat

incendiu hala vs3

Un incendiu violent a izbucnit, duminică dimineață la o hală în care se aflau furaje, la o fermă de păsări în județul Vaslui.

Potrivit ISU Vaslui, Detașamentul de pompierii Bârlad a intervenit cu două autospeciale de stingere cu apă și echipaje specializate, pentru limitarea și lichidarea unui incendiu izbucnit într-o hală pentru depozitarea furajelor hală situată în curtea Fermei de păsări nr. 1 din localitatea Tutova, comuna Tutova.

La sosirea echipajelor de intervenție, incendiul se manifesta într-o hală pentru depozitarea furajelor (masă vegetală uscată și concentrate), existând pericol de propagare la halele din apropiere.

incendiu hala vs

Curentul electric nu era întrerupt, astfel că, pompierii au procedat la deconectarea de la rețeaua de electricitate.

După aproximativ o oră și jumătate incendiul a fost lichidat în limitele găsite.

Au ars ori s-au degradat aproximativ șapte tone de masă vegetală uscată (4 tone) și concentrate (3 tone), respectiv 30 metri pătrați acoperiș din plăci de azbociment.

incendiu hala vs1

De asemenea, a fost degradat un tablou electric.

Au fost salvate halele de păsări, aproximativ patru tone de masă vegetală uscată și șapte tone de furaje concentrate.

Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost un scurtcircuit electric.

Citește mai departe

EVENIMENT

Incendiu la biserică și la chilii, la Mănăstirea Podu Coşnei din Suceava

Publicat

casă cuprinsă de flăcări, într o localitate din mureș
Arhivă foto

Un incendiu a izbucnit duminică dimineață la biserică și la chilii, în județul Suceava.

Potrivit ISU Suceava, incendiul s-a produs la biserica veche și la un corp de chilii, ce aparțin Mănăstirii din Podu Coșnei.

UPDATE ora 08.30: Incendiu în Suceava. Se lucrează la lichidare

Construcțiile afectate de flăcări, paraclisul (biserica) și corpul de chilii, au fost ridicate în anul 2006. Pompierii militari au salvat biserica mănăstirii, casa stăreției, clădirea centralei termice, construcții anexe ale mănăstirii (corp comun cu chiliile afectate de foc) și alte clădiri din complexul monahal, cu bunurile aferente.

Se lucrează pentru lichidarea ultimelor focare și pentru îndepărtarea elementelor afectate de foc.

Știrea inițială

Flăcările se manifesta la nivelul acoperișurilor, cu pericol de propagare la cele două construcții.

S-au deplasat la fața locului pompierii militari, cu 8 autospeciale de stingere, o autoscara mecanica și două ambulanțe SMURD.

Nu au fost anunțate victime.

Flăcările se manifesta la corpul de chilii și la biserica veche, construcții din lemn.

Incendiul a fost localizat și se lucrează pentru lichidarea lui.

Stire in actualizare

Citește mai departe

EVENIMENT

FOTO: O mașină scăpată de sub control a ajuns în afara drumului, în județul Satu Mare. Șoferul a rămas încarcerat

Publicat

acc sm (3)

Un accident rutier a avut loc, duminică dimineață în județul Satu Mare. Un bărbat a fost rănit.

Potrivit ISU Satu Mare, duminică dimineață, în jurul orei 07:00, Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Someș” al județului Satu Mare, a fost solicitat să intervină în cazul unui accident rutier, produs în localitatea Craidorolț, județul Satu Mare.

Un autoturism în care se afla o persoană de sex masculin cu vârsta de aproximativ 30 ani, a părăsit partea carosabilă a drumului, intrând în parapetul delimitator.

În urma evenimentului conducătorul auto a rămas încarcerat în autoturismul avariat.

Către locul indicat, s-a deplasat de urgență un echipaj militar din cadrul Detașamentului de Pompieri Carei, cu o autospecială de intervenție cu modul de descarcerare și un echipaj de terapie intensivă mobilă .

Sosiți la locul intervenției, pompierii au acționat pentru extragerea victimei, aceasta fiind predată echipajului TIM prezent la locul evenimentului, care i-a acordat primele îngrijiri medicale.

Ulterior victima a fost transportată la Spitalul Județean Satu Mare, cu politraumatisme dar în stare de conștiență.

Citește mai departe

EVENIMENT

Peste 209.000 de persoane au trecut prin punctele de frontieră din țară, în ultimele 24 de ore

Publicat

frontiera

În ultimele 24 de ore, prin punctele de frontieră ale României au trecut peste 209.000 de persoane.

Potrivit Poliției de Frontieră, în data de 26.05.2023, prin punctele de fro­ntieră de la nivelul întregii ţări au efectuat formalitățile de control (atât pe sensul de intrare, cât şi pe cel de ieşire) aproximativ 209.100 de persoane, cetățeni români și străini și peste 55.000 de mijloace de transport, pe ambele sensuri.

Pe sensul de intrare în România, au fost 104.498 de persoane, dintre care 8.352 de cetăţeni ucraineni.

Astfel, începând cu data de 10.02.2022 (perioadă pre-conflict), până la data de 26.05.2023, ora 24.00, la nivel naţional, au intrat în România 4.339.882 cetăţeni ucraineni.

În continuare, controlul de frontieră la intrarea în România prin punctele de trecere a frontierei se derulează cu operativitate, în conformitate cu prevederile legislației naționale și comunitare, Poliția de Frontieră lucrând la capacitatea maximă permisă de infrastructura punctelor de trecere.

Citește mai departe