Connect with us

ACTUALITATE

Restricţii de circulaţie parţiale sau totale în Miercurea Ciuc, cu ocazia vizitei Papei Francisc

Publicat

politia

Circulaţia în centrul municipiului Miercurea Ciuc şi în zona în care va avea loc slujba oficiată de Papa Francisc, la Şumuleu-Ciuc, va fi restricţionată parţial sau total, pentru desfăşurarea în condiţii optime a evenimentului.

Potrivit unei dispoziţii emise de primarul municipiului Miercurea Ciuc, Raduly Robert Kalman, în data de 31 mai, cu o zi înainte de venirea Suveranului Pontif, începând cu ora 6,00, se instituie restricţie parţială de acces în zona centrală a oraşului.

Vor avea acces doar autovehiculele aparţinând persoanelor cu domiciliu stabil în zonă sau care au locul de muncă la instituţii sau firme din acest perimetru, autoturismele persoanelor care fac dovadă că au cazare rezervată la hoteluri şi pensiuni din zonă, cele ale firmelor de aprovizionare a unităţilor economice din zonă, autobuzele care efectuează transportul public de călători, taxiurile precum şi autoturismele altor persoane care posedă autorizaţie de acces emisă de primar.

În data de 31 mai, de la ora 12,00 şi până în data de 1 iunie, ora 18,00 se impune restricţie totală de circulaţie cu vehicule în zona de pelerinaj şi pe străzile adiacente.

Fac excepţie autoturismele aparţinând pelerinilor, care au parcarea asigurată în curţile locatarilor din zonă, acestea având acces până pe 31 mai, orele 20,00. De asemenea, au acces autoturismele persoanelor cu domiciliu în zona de pelerinaj, până pe 1 iunie, ora 6,00, autovehiculele Asociaţiei Handicapaţilor Fizici care transportă persoane cu dizabilităţi, acestea având acces în zonă doar pe strada Câmpul Mare şi numai până în data de 1 iunie, ora 9,00 şi autovehiculele înaltelor feţe bisericeşti sau înalţi demnitari, cu condiţia să aibă loc de parcare asigurat în curtea Asociaţiei Caritas, cu acces până în 1 iunie, ora 9,00.

Potrivit dispoziţiei primarului, de pe 31 mai, ora 20,00 până pe 1 iunie ora 18,00, se instituie restricţie totală de circulaţie în zona centrală a municipiului, pentru toate tipurile de autovehicule.

Fac excepţie autovehiculele persoanelor domiciliate în zonă, care au acces până la ora 6,00, în data de 1 iunie. În perioada amintită se interzice parcarea şi staţionarea autovehiculelor pe trotuare, piste pentru biciclişti, pe spaţiile verzi şi pe carosabil, cu excepţia spaţiilor de parcare amenajate şi parcate.

În dispoziţie se precizează că în zona centrală au acces permanent şi neîngrădit autovehiculele ISU, Jandarmeriei, Poliţiei, SRI. SPP şi STS. De asemenea, pot circula ambulanţele, autovehiculele Crucii Roşii, ale Serviciului de Salvamont, ale Primăriei Miercurea Ciuc, precum şi cele de intervenţii ale firmelor de distribuţie a energiei electrice, iluminat publice, gazelor naturale, apă şi canalizare, în caz de nevoie.

În zona de pelerinaj, aceste autovehiculele au acces doar prin strada Câmpul Mare.

Restricţiile de circulaţie şi de acces vor fi implementate prin grija Poliţiei Române. Parcarea autocarelor şi a autoturismelor se va face în locuri prevăzute de municipalitate.

Având în vedere caracterul special al evenimentului, în data de 1 iunie, accesul pelerinilor pe dealul Şumuleu se va face exclusiv pietonal, drumurile de acces fiind cele utilizate şi cu ocazia pelerinajului de Rusaliile Catolice.

Detalii suplimentare despre restricţiile de circulaţie şi acces sunt disponibile pe site-ul Primăriei Miercurea Ciuc.

Papa Francisc va efectua o vizită apostolică în România, în perioada 31 mai – 2 iunie, urmând să fie prezent în oraşele Bucureşti, Iaşi şi Blaj, precum şi la Sanctuarul marian de la Şumuleu Ciuc.

La Şumuleu Ciuc, Suveranul Pontif va veni în data de 1 iunie şi va oficia o liturghie, de la altarul aflat în şaua muntelui Şumuleu, acolo unde are loc, în fiecare an, marele pelerinaj de Rusaliile catolice, care se va desfăşura, în acest an, la o săptămână după vizita Papei Francisc. AGERPRES

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


ACTUALITATE

Se oprește apa la marginea municipiului Botoșani. Anunțul Nova Apaserv

Publicat

1711463397 nova apaserv.jpg

Din cauza unei avarii apărută pe conducta de distribuție apă din Azbo Dn 125 mm, localizată în zona străzii Parcul Tineretului,  S.C. Nova Apaserv S.A. Botoșani a oprit sistemul de alimentare cu apă, astăzi 26 martie 2024 începând cu ora 14:00, până mâine 27 martie 2024 ora 10:00, către utilizatorii din municipiul Botoșani strada Parcul Tineretului nr. 3, scările A, B, C, Aleea Parcul Tineretului nr. 8, scările A, B, Aleea Zimbrului.

„Ne cerem scuze pentru disconfortul creat prin această intervenție bruscă!”, au transmis reprezentanții Nova APaserv.

 

Urmăriți Botosani24.ro și pe Google News

Ultimele articole pe…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Ludoteca de la Botoșani, proiectul unic care dă speranțe copiilor cu probleme de vedere sau de auz

Publicat

index 7 1000x600.webp.webp

În municipiul Botoșani se află un centru educațional unicat în România. Este vorba despre o ludotecă specializată pentru copii cu deficiențe de auz și văz. Ludoteca beneficiază de jocuri și materiale didactice personalizate pentru aceste deficiențe, dar și de creații originale, scrie Adevărul.

Copiii la joacă FOTO Adevărul
Copiii la joacă FOTO Adevărul

În România, sunt numeroși copii cu deficiențe de văz și auz care nu au parte de o șansă reală de integrare în societate, mai ales din cauza lipsei spațiilor gratuite pentru terapie sau a materialelor educaționale adaptate nevoilor acestora.

În județul Botoșani, o echipă de voluntari condusă de Laura Dănilă, un apreciat specialist în logopedie și psihologie pediatrică, a reușit, în 2021 să deschisă prima…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Beat criță, așa a condus un bărbat din municipiul Botoșani. Polițiștii l-au dat jos de la volan la Stăuceni

Publicat

razie 4 1000x600.jpeg

Polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au oprit luni pe drumul național, DN 29D, în comuna Stăuceni, un autoturism condus de un bărbat, de 62 de ani, din municipiul Botoșani.

 

În urma testării cu aparatul etilotest, valoarea rezultată a fost de 1,00 mg/l alcool pur în aerul expirat. Ulterior,  bărbatul a fost condus la o unitate medicală pentru recoltarea de probe biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

 

Polițiștii continuă cercetările sub aspectul comiterii infracțiunii de conducere sub influența alcoolului.

 

Urmăriți Botosani24.ro și pe Google News

Ultimele articole pe botosani24

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Locuri de muncă disponibile la Botoșani. 492 de locuri pe LISTA comunicată de AJOFM

Publicat

bucatar1.jpg

AJOFM Botoșani a anunțat astăzi că nu mai puțin de 492 locuri de muncă sunt disponibile astăzi la nivelul județului Botoșani, conform datelor centralizate de de la agenții economici.

Iată și lista completă cu locurile de muncă comunicate de AJOFM Botoșani:

UNITATEA
DIRECTOR TEHNIC SC TAMIŞTEF SRL

Str. Pacea nr.37A

E-mail:tamistef@yahoo.com

DIRECTOR TEHNIC SC ELLY FOOD TRADITIONAL SRL; Flamanzi

Tel:0231/552255

MANAGER SPITALUL JUDETEAN DE URGENTA „MAVROMATI” BOTOSANI

Str. Marchian nr. 11

Tel:0231/518812

SEF FERMA AGRICOLA SC ELLY FOOD TRADITIONAL SRL; Flamanzi

Tel:0231/552255

INGINER CONSTRUCTII CIVILE,INDUSTRIALE SI AGRICOLE SC BRAMIS REBUILD SRL

Str. O. Onicescu nr.3,parter

Tel. 0745521363

INGINER CONSTRUCTII CIVILE,INDUSTRIALE SI…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe