Connect with us

EVENIMENT

Restricții de trafic pe mai multe artere rutiere, din cauza unui transport agabaritic

Publicat

Arhivă foto

Poliția Română anunță că în noaptea de vineri spre sâmbătă, începând cu ora 03.00, vor fi impuse restricții de trafic pe mai multe artere rutiere, din cauza unui transport agabaritic.

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliției Române informează că mâine, 14 ianuarie, începând cu ora 03.00, se va desfășura un transport agabaritic pe următoare rută: PTF Borș II –  A3 – DN 19 – Tamaseu.

Transportul este format dintr-un camion cu greutatea de 132,59 de tone și lățimea de 6 metri..

Transportul este însoțit pe traseul precizat de echipaje ale poliției rutiere

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Urmăriți Romania24.ro și pe Google NewsDacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

Apartament din Buzău, cuprins de flăcări. O femeie, scoasă carbonizată din locuință. De la ce a pornit focul

Publicat

alertă în brașov: incendiu cu degajări mari de fum la
arhiva foto

O femeie a murit și una a suferit arsuri grave după ce locuința le-a fost cuprinsă de flăcări. Incendiul a izbucnit în noaptea de luni spre marți, într-un apartament din Buzău.

Potrivit ISU Buzău, pompierii au intervenit, în noaptea de luni spre marți, pentru stingerea unui incendiu izbucnit într-un apartament din Buzău.

La sosirea pompierilor, incendiul se manifesta cu degajări mari de fum și s-a extins doar în apartamentul afectat.

În interiorul apartamentului au fost identificate două victime.

Prima victimă, intoxicată cu monoxid de carbon, se afla în stop cardiac când pompierii au intrat în apartament. A fost resuscitată și transportată la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean.

Cea de-a doua victimă, o femeie, a fost găsită carbonizată.

Cel mai probabil incendiul a izbucnit de la o lumânare aprinsă, lăsată nesupravegheată, au transmis reprezentanții ISU Buzău.

Citește mai departe

EVENIMENT

Patru județe, sub avertizare meteo cod galben de ceață densă

Publicat

vant e1588748438201.jpg

Administrația Națională de Meteorologie a emis, marți dimineață, o avertizare meteo cod galben de ceață densă ce vizează zone din județele Călărași, Constamța, Ialomița și Tulcea.

Potrivit meteorologilor, avertizarea este valabilă marți, 21 martie, până la ora 10.00.

Se va semnala local ceață care determină scăderea vizibilității sub 200 de metri și izolat sub 50 de metri.

Zone vizate:

Județul Ialomiţa;
Județul Călăraşi;

Zona continentală a județului Constanta, respectiv zona localităților: Medgidia, Cernavodă, Murfatlar, Hârșova, Mihail Kogălniceanu, Cobadin, Ostrov, Cogealac, Negru Vodă, Băneasa, Nicolae Bălcescu, Topraisar, Mircea Vodă, Castelu, Poarta Albă, Rasova, Lipnița, Ciobanu, Crucea, Peștera, Chirnogeni, Albești, Independența, Oltina, Aliman, Mihai Viteazu, Ciocârlia, Ghindărești, Amzacea, Cuza Voda, Deleni, Adamclisi, Saligny, Dobromir, Mereni, Seimeni, Ion Corvin, Topalu, Gârliciu, Comana, Bărăganu, Pantelimon, Târgușor, Fântânele, Tortoman, Cerchezu, Siliștea, Saraiu, Horia, Grădina, Vulturu, Dumbrăveni;
Zona continentală a județului Tulcea, respectiv zona localităților: Delta Dunarii, respectiv zona localităților: Sarichioi, Jurilovca, Valea Nucarilor, Murighiol, Chilia Veche, Mahmudia, Ceamurlia de Jos, Nufăru, Beștepe, Crișan, C.A. Rosetti, Maliuc, Pardina, Tulcea, Măcin, Babadag, Sarichioi, Isaccea, Jijila, Greci, Baia, Niculițel, Topolog, Luncavița, Somova, Cerna, Carcaliu, Turcoaia, Frecăței, Mihail Kogălniceanu, Casimcea, Slava Cercheză, Nalbant, Dăeni, Mihai Bravu, Ceamurlia de Jos, Izvoarele, Stejaru, Nufăru, Ostrov, Văcăreni, Ciucurova, Peceneaga, Dorobanțu, Beidaud, Horia, Valea Teilor, Hamcearca, Grindu, Smârdan, I.C. Brătianu, Ceatalchioi;

 

 

 

Citește mai departe

EVENIMENT

Incendiu puternic, cu pagube însemnate, la o fabrică de peleți din județul Argeș

Publicat

pompieri noaptea general nou

Un incendiu puternic a distrus hala unei fabrici de peleți din localitatea argeșeană Lăzărești, comuna Schitu Golești. Pompierii s-au luptat cu flăcările toată noaptea.

Incendiul a izbucnit în noaptea de luni spre marți, la o hală de la o fabrica de peleți din comuna Schitu Golești, satul Lăzărești.

Potrivit ISU Argeș, au intervenit pompierii de la Detașamentul Câmpulung și Punctul de Lucru Aninoasa, cu patru autospeciale de stingere.

În urma incnediului a fost afectată structura halei, pe o suprafață de aproximativ 200 de metri pătați, utilajele de producție, și a ars o cantitate de aproximativ o tonă de peleți.

Din fericire, nu au fost victime.

Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost de natură electrică, au transmis reprezentanții ISU Argeș.

Citește mai departe

EVENIMENT

Studiu: Ce efect au veniturile asupra stării psihice a salariaților

Publicat

Arhivă foto

Se pare că banii aduc fericirea, cel puţin până la 500.000 de dolari, conform Ziarului Financiar.

Banii chiar cumpără fericirea, iar corelaţia se extinde cu mult dincolo de pragul salarial de 75.000 de dolari pe an, care a fost considerat limita superioară pentru a avea un impact, potrivit unei echipe de oameni de ştiinţă, inclusiv psihologul laureat al Premiului Nobel care a introdus ideea unui platou al fericirii în urmă cu mai bine de un deceniu, conform Bloomberg.

Într-adevăr, starea de mulţumire creşte în mod constant în funcţie de venituri şi chiar se accelerează pe măsură ce salariul creşte peste 100.000 de dolari pe an, atât timp cât persoana se bucură de un anumit nivel de bază de fericire pentru început.

Aceasta este concluzia unui studiu realizat pe 33.391 de persoane care trăiesc în SUA, publicat la 1 martie în revista Proceedings of the National Academy of Sciences.

Autorii susţin că efectul poate fi observat în cazul salariilor de până la 500.000 de dolari, deşi nu dispun de date concludente dincolo de acest nivel.

Rezultatele contrazic o lucrare celebră din 2010 a psihologului Daniel Kahneman şi a economistului Angus Deaton, care a raportat că fericirea creşte odată cu venitul, până când relaţia începe să se „aplatizeze” între 60.000 şi 90.000 de dolari pe an.

Studiu: Ce efect au veniturile asupra stării psihice a salariaților. „Pentru oamenii foarte săraci, este clar că banii ajută foarte mult”

Acum, Kahneman şi-a reanalizat lucrarea în colaborare cu Matthew Killingsworth, doctorand în psihologie la Universitatea Harvard şi fost manager de produse software.

Noua lor lucrare, pe care o descriu ca fiind o „colaborare contradictorie”, a găsit un platou, dar numai în rândul celor mai nefericiţi 20% dintre oameni şi numai atunci când aceştia încep să câştige peste 100.000 de dolari.

Dar chiar şi membrii acestui grup nefericit au devenit mai fericiţi pe măsură ce veniturile lor au crescut până la şase cifre. Abia în acest punct efectul de fericire al banilor mai mulţi încetează să mai funcţioneze.

„Pentru oamenii foarte săraci, este clar că banii ajută foarte mult”, a declarat Killingsworth pentru New Scientist.

„Dar dacă ai un venit decent şi încă eşti nefericit, sursa nefericirii tale probabil că nu este ceva ce banii pot rezolva”, a precizat el.

Studiu: Ce efect au veniturile asupra stării psihice a salariaților. Persoanele intervievate au fost adulţi angajaţi cu vârste cuprinse între 18 şi 65 de ani care locuiau în SUA

Pentru toţi ceilalţi americani din afara acestui grup, mai mulţi bani înseamnă mai multă fericire, cel puţin într-o anumită măsură, iar pentru cei mai fericiţi 30% din populaţie, rata de creştere a fericirii chiar se accelerează pe măsură ce veniturile depăşesc 100.000 de dolari.

Persoanele intervievate au fost adulţi angajaţi cu vârste cuprinse între 18 şi 65 de ani care locuiau în SUA, cu o vârstă medie de 33 de ani şi un venit mediu pe gospodărie de 85.000 de dolari pe an. Participanţii au fost chestionaţi cu privire la fericirea lor de mai multe ori pe zi cu ajutorul unei aplicaţii dezvoltate de Killingsworth.

Deşi sondajul a inclus participanţi cu venituri de peste 500.000 de dolari, cercetătorii au declarat că este imposibil să afirme cu certitudine că efectul este prezent pentru persoanele care câştigă mai mult de atât.

(sursa: Mediafax)

Citește mai departe