Connect with us

EVENIMENT

Restricții de trafic pe șosele, din cauza a două transporturi agabaritice

Publicat

fotografie cu caracter ilustrativ

Poliția Română anunță că marți seară, începând cu ora 20.00 și ora 22.00, vor fi impuse restricții de trafic pe mai multe artere rutiere, din cauza a două transporturi agabaritice.

Potrivit Centrului INFOTRAFIC din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române, marți, 10 ianuarie 2023, se vor desfășura două transporturi agabaritice, astfel:

1. La ora 20:00, pe următoare rută: Săvinești – A 7 – DN 2 – Adjud – Buzău – Urziceni – Slobozia – Crucea – Tortoman – Valul lui Traian – A 4 – Port Constanța 7.

Transportul este format dintr-un camion cu masa de 213,5 tone, lungimea de 59,5 metri și înălțimea de 5,3 metri.

2. La ora 22:00, pe următorul traseu: Cluj-Napoca – A 3 – DN 1 – Oradea – DN 19 – A 3 – PTF Borș II.

Transportul este format dintr-un camion cu masa de 90 tone, lungimea de 24 metri și înălțimea de 4,2 metri.

Vehiculele sunt însoțite pe rutele precizate de echipaje ale poliției rutiere

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Urmăriți Romania24.ro și pe Google NewsDacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

FOTO: Incendiu la casa parohială a unei biserici din Vatra Dornei. Pericol de extindere la biserică și la o pensiune

Publicat

incendiu suceava

Un incendiu a izbucnit, duninică dimineață, la casa parohială a unei biserici romano-catolice din Vatra Dornei. Pompierii au reușit să lcoalizeze focul, astfel că au fost salvate biserica și o pensiune din vecinătate.

Potrivit ISU Suceava, incendiul a izbucnit duminică, 19 martie, ora anunțării la 112 – ora 09:34.

Pompierii militari ai Detașamentului Vatra Dornei au intervenit cu două autospeciale de stingere pentru localizarea și lichidarea unui incendiu izbucnit la acoperișul unei anexe cu destinație cameră tehnică, aparținând casei parohiale a Bisericii romano – catolice din municipiul Vatra Dornei.

La sosirea echipajelor ardea astereala din jurul coșului de fum de la centrala termică cu pericol de propagare la casa parohială, la locașul de cult, la anexele din apropiere și la o pensiune din proximitate.

Au ars aproximativ 10 metri pătrați de astereală, de la nivelul acoperișului și aproximativ 3 metri pătrați de pardoseală. S-au degradat pereții de la etajul superior al camerei tehnice, precum și pereții și planșeul din interiorul unei camere din casa parohială, pe o suprafață de aproximativ 20 de metri pătrați.

Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost efectul termic, generat de coșul de fum (burlan metalic) neizolat corespunzător față de materialele combustibile.

Din fericire, nu s-au înregistrat victime, iar datorită intervenției rapide a pompierilor militari au fost salvate casa parohială, locașul de cult, anexele din apropiere și pensiunea din proximitatea acestora, au transmis reprezentanții ISU Suceava.

Citește mai departe

EDUCATIE

În 20 martie începe Simularea la Evaluarea Națională 2023. Calendarul examenelor. Modele de Subiecte

Publicat

studiu examen pixabay free e1655800194499.jpg

Luni, 20 martie 2023, elevii din clasa a VIII-a încep Simularea la Evaluarea Națională 2023. Probele scrise la simularea examenului de Evaluare Națională din acest an se încheie în 22 martie.

Din programa de examen, au fost eliminate unele conținuturi. Rezultatele nu vor fi trecute în catalog, ci doar, prin excepție, la cererea elevului.

Disciplinele la care se organizează simularea evaluării naționale pentru absolvenții clasei a VIII-a în anul școlar 2022—2023 sunt:

 • limba și literatura română
 • limba și literatura maternă (pentru elevii aparținând minorităților naționale care au urmat cursurile gimnaziale în limba maternă)
 • matematică.

Rezultatele obținute de elevi sunt analizate la nivelul fiecărei unități de învățământ, prin discuții individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, ședințe cu părinții, precum și la nivelul consiliului profesoral, în vederea adoptării unor măsuri pentru îmbunătățirea performanțelor școlare.

Notele obținute la Simulare Evaluare Națională 2023 nu se trec în catalog. Prin excepție, la solicitarea scrisă a elevului, notele obținute la simulările naționale pot fi trecute în catalog.

Simulare Evaluare Națională 2023 – CALENDAR

 • 20 martie 2023: Limba şi literatura română – probă scrisă
 • 21 martie 2023: Matematică – probă scrisă
 • 22 martie 2023: Limba şi literatura maternă – probă scrisă
 • 29 martie 2023: Comunicarea rezultatelor

Simulare Evaluare Națională 2023 – clasa a a VIII-a – subiect Limba și literatura română – județul Alba

Evaluare Națională 2023. Modele de subiecte publicate de minister pentru elevii de clasa a VIII-a

Evaluare Națională 2023 – modele de subiecte: Ministerul Educației a publicat modele de subiecte pentru examenul de Evaluare Națională, clasa a VIII-a, 2023. Probele se vor desfășura în perioada 19-22 iunie, iar primele rezultate vor fi afișate în 28 iunie.

Cursurile se vor încheia pentru elevii de clasa a VIII-a în 9 iunie, iar înscrierile se fac automat de către secretariatele școlilor în perioada 6 – 9 iunie.

CALENDAR Evaluare Națională 2023

 • 6-9 iunie 2023: înscrierea la evaluarea națională
 • 9 iunie 2023: încheierea cursurilor pentru clasa a VIII-a
 • 19 iunie 2023: Limba și literatura română – probă scrisă
 • 21 iunie 2023: Matematică – probă scrisă
 • 22 iunie 2023: Limba și literatura maternă – probă scrisă
 • 28 iunie 2023 (până la ora 14:00): Afișarea rezultatelor înaintea contestațiilor
 • 28 iunie 2023 (ora 16:00 – ora 19:00) – 29 iunie 2023 (ora 8:00 – ora 12:00): Depunerea contestațiilor
 • 29 iunie – 4 iulie 2023: Soluționarea contestațiilor
 • 4 iulie 2023: Afișarea rezultatelor finale după soluționarea contestațiilor

Citește mai departe

EVENIMENT

Tentativă de furt sfârșită tragic în Gorj: Trei bărbați au vrut să fure dintr-o stație de transformatoare electrice. Unul dintre ei a murit electrocutat

Publicat

crimă într o localitate din brașov. o femeie de 36 de

Tentativă de furt sfârșită tragic pentru trei bărbați din Gorj. Unul dintre ei a murit, după ce s-a electrocutat. Ceilalți doi au fost reținuți de polițiști.

Incidentul a avut loc vineri, 17 martie. Trei bărbați de 29 de ani, 46 de ani și 52 de ani, din orașul Rovinari, intenționau să sustragă componente electrice din stația de transformatoare electrice a unei companii de apă, de pe raza localității Țânțăreni.

Bărbatul de 52 de ani s-a electrocutat și a decedat. Trupul acestuia a fost transportat la Serviciul de Medicină Legală Gorj, în vederea efectuării necropsiei și stabilirii cauzei decesului.

Ceilalți doi bărbați de 29 de ani și 46 de ani au fost reținuți pentru 24 de ore, fiind bănuți de săvârșirea infracțiunii de tentativă la furt calificat.

Polițiștii efectuează cercetări în cadrul unui dosar penal și sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ucidere din culpă, sub supravegherea unității de parchet competente, au transmis reprezentanții IPJ Gorj.

 

Citește mai departe

EVENIMENT

Acțiune ”Blitz” pe drumuri din Dolj: Mai mulți șoferi au doborât recorduri de viteză, alcoolemie și droguri. Polițiștii i-au transformat în pietoni

Publicat

coferi viteza droguri si alcool dolj
sursa foto: IPJ Dolj

Acțiunea ”Blitz” desfășurată de polițiștii din Dolj a dus la sute de amenzi de peste 70.000 de lei. Mai mulți șoferi au vrut, probabil, să doboare recordurile de viteză, alcoolemie sau chiar prezența substanțelor interzise, în timp ce conduceau pe drumuri din Dolj. Aporoape jumătate din amenzile aplicate au fost pentru nerespectarea vitzeie legale.

Potrivit IPJ Dolj, în ultimele 48 de ore, poliţiştii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Dolj au acționat pe principalele drumuri din județ pentru reducerea riscului rutier, prin depistarea conducătorilor auto care încalcă regimul legal de viteză sau conduc autoturisme sub influența băuturilor alcoolice sau a substanțelor psihoactive.

Au fost organizate și două acțiuni tip ”Blitz”, una în municipiul Craiova și a doua pe raza de competență a Poliției Orașului Bechet.

În urma activităţilor desfăşurate, poliţiştii au aplicat 309 sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 70.000 de lei.

Dintre amenzi, 137 au fost aplicate pentru încălcarea regimului legal de viteză. De asemenea, au fost reținute 38 de permise de conducere, retrase 18 certificate de înmatriculare și s-au constatat 10 infracțiuni la regimul circulației pe drumurile publice.

Doi vitezomani au doborât recordul de viteză

Un bărbat de 35 de ani, din comuna Dobrești, a fost înregistrat de aparatul radar în timp ce conducea un autoturism pe DN 55, în afara localității Dobrești, cu viteza de 170 de kilometri/ oră.

vitezomani dolj

Acesta a fost sancționat contravențional, conform prevederilor O.U.G. nr.195/2002 Rep., fiind dispusă și măsura complementară de suspendarea exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice pentru o perioadă de 120 de zile.

Un alt exemplu este un tânăr de 28 de ani, din comuna Goiești, care a fost înregistrat de aparatul radar în timp ce conducea un autoturism pe DN 6B, în localitatea Goiești, cu viteza de 103 km/h, efectuând manevra de depășire în mod neregulamentar.

Acesta a fost sancționat contravențional, conform prevederilor O.U.G. nr.195/2002 Rep., fiind dispusă și măsura complementară de suspendarea exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice pentru o perioadă de 120 de zile.

La un pas de comă alcoolică, ziua în amiaza mare

Sâmbătă, 18 martie, în jurul orei 15.00, polițiști din cadrul Biroului Rutier Craiova au depistat un bărbat, de 46 de ani, din comuna Podari, în timp ce conducea un autoturism pe strada Caracal din municipiul Craiova.
Întrucât acesta prezenta halernă alcoolică a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind 1,17 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Bărbatul a fost condus la o unitate medicală unde i-au fost recoltate mostre biologice.

În cauză, s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere a unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

La primele ore ale dimineții, depistat la volan după ce a consumat cannabis

Vineri, 17 martie, în jurul orei 09.00, polițiști din cadrul Biroului Rutier Craiova au depistat un tânăr de 28 de ani, din comuna Moțăței, în timp ce conducea un autoturism pe strada Rovinari din municipiul Craiova.

droguri drugtest

Întrucât acesta avea un comportament suspect, a fost testat cu aparatul Drugtest. Rrezultatul a ieșit pozitiv la cannabis.

Tânărul a fost condus la o unitate medicală unde i-au fost recoltate mostre biologice.

În cauză, s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere a unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

Citește mai departe