Connect with us

EVENIMENT

Restricții de trafic pe șosele din cauza a două transporturi agabaritice

Publicat

masina politia fb politia romana.jpg
fotografie cu caracter ilustrativ

Poliția Română anunță că vineri seară, începând cu ora 22.00 și în noaptea de vineri spre sâmbătă, începând cu ora 00.10, vor fi impuse restricții de trafic pe mai multe artere rutiere, din cauza a două transporturi agabaritice.

Potrivit Centrului INFOTRAFIC din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române, vineri, 19 august, începând cu ora 22.00, se desfășoară un transport agabaritic pe ruta PTF Nădlac II – A1 – A6  – DN6  – DN56A – DN56  – Craiova – DN6  – DNCB – A3 – DN1 – DN72 – Ploiești.

Transportul este format dintr-un camion cu greutatea de 125 de tone și lățimea de 5.9 metri, urmând să fie însoțit pe traseul precizat de echipaje ale poliției rutiere.

De asemenea, potrivit Centrului INFOTRAFIC din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române, în noaptea de vineri spre sâmbătă, 20 august, începând cu ora 00.10, se va desfășura un transport agabaritic pe ruta: Retrasib Sibiu – A1- DN7 – Râmnicu Vâlcea – DN67 – DN64 –  DN65 – Pitești – DN65B – A1 – DNCB –A2- Drajna Nouă – Călărași .

Transportul este format dintr-un camion cu greutatea de 191 tone, urmând să fie însoțit pe traseul precizat de echipaje ale poliției rutiere.

Urmărește știrile romania24.ro pe Google NewsDacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

EVENIMENT

Aruncarea gunoiului, digitalizată într-un oraș din România. Cum funcționează noile pubele

Publicat

aruncarea gunoiului, digitalizată într un oraș din românia. cum funcționează noile

Cluj Napoca dorește tot mai mult să se alinieze tot mai mult standardelor europene. Autoritățile vor monta aproape 300 de pubele inteligente supraterane, în care accesul se va face pe bază de cartelă. De asemenea, se are în plan construirea a două centre pentru depozitarea deșeurilor voluminoase, la marginea orașului.

Pubele cu cartele în Cluj Napoca

Orașul condus de Emil Boc depune eforturi ca punctele de colectare a deșeurilor din gospodării să devină cât mai moderne și digitalizate. Potrivit City Managerului orașului, Gheorghe Șurubaru, municipiul va avea aproape 300 de pubele inteligente la care accesul se va face numai în baza unei cartele, de către clujenii din zonele respective. Aceste containere vor avea și cântar.

„Continuăm la nivelul municipiului, după cum probabil se vede în ultima vreme, să…

Citește mai mult pe impact.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Descoperire importantă în tratamentul leucemiei

Publicat

laborator

Un grup de cercetători din Australia a anunţat că a înregistrat un progres în dezvoltarea de noi tratamente pentru un anumit tip de leucemie, informează vineri agenţia Xinhua.

În cadrul unui studiu ale cărui rezultate au fost publicate vineri, cercetători de la Universitatea Naţională Australiană (ANU) şi de la Centrul Oncologic Peter MacCallum au descoperit că leucemia acută mieloidă (LAM), un cancer agresiv al sângelui, poate deveni efectiv invizibilă pentru sistemul imunitar.

Prin inhibarea unei proteine cunoscute sub denumirea MHC clasa II, celulele canceroase pot evita detectarea şi pot împiedica sistemul imunitar să li se opună.

 

Descoperire importantă în tratamentul leucemiei: pot fi dezvoltate medicamente pentru reactivarea proteinei

Echipa de cercetare s-a arătat optimistă că pot fi dezvoltate medicamente pentru reactivarea proteinei, permiţând sistemului imunitar să detecteze şi să elimine acest tip de leucemie.

„Folosind tehnologia de ultimă oră de editare a genelor CRISPR, am reuşit să aflăm că un grup specific de proteine, numit complexul CtBP, a fost responsabil pentru dezactivarea MHC clasa II în cazul LAM şi a altor tipuri de cancer”, a declarat Marian Burr de la ANU, autoare principală a studiului, citată într-un comunicat.

Descoperire importantă în tratamentul leucemiei: 900 de australieni sunt diagnosticaţi cu LAM în fiecare an

„Important de menţionat, am descoperit că inhibarea complexului CtBP prin utilizarea unor medicamente specifice a restabilit nivelurile de MHC clasa II şi a îmbunătăţit capacitatea celulelor sistemului imunitar de a distruge celulele tumorale”, a precizat cercetătoarea.

Aproximativ 900 de australieni sunt diagnosticaţi cu LAM în fiecare an.

Boala este mai frecventă la persoanele de 60 de ani şi peste această vârstă şi peste 70% dintre pacienţii adulţi mor în decurs de cinci ani de la diagnosticare.

În prezent, cea mai eficientă opţiune pentru LAM este transplantul de măduvă osoasă, însă până la 50% dintre pacienţi pot recidiva după procedură.

Burr a notat că aceste descoperiri ar putea ajuta, de asemenea, la tratarea pacienţilor cu alte tipuri de cancer.

Descoperire importantă în tratamentul leucemiei: imunoterapia pentru cancer a fost extrem de eficientă

„Imunoterapia pentru cancer a fost extrem de eficientă în numeroase tipuri diferite de cancer, cu toate că rezistenţa la tratament rămâne o problemă fundamentală pentru unii pacienţi”, a spus ea.

Burr şi-a exprimat de asemenea speranţa că studiul „va ajuta la îmbunătăţirea eficacităţii imunoterapiei, în special în cazurile tipurilor agresive de cancer”. AGERPRES

Citește mai departe

EVENIMENT

FOTO: Tractor încărcat cu porumb, răsturnat pe șosea într-o localitate din Prahova. Trafic blocat

Publicat

accident

Traficul este blocat bineri după-masa, pe raza localității Puchenii Moșneni din județul Prahova. Un tractor care tranmsporta porumb s-a răsturnat pe șosea.

Potrivit ISU Prahova, accidentul a avut loc vineri, 30 septembrie, în jurul ori 17.00, pe raza localității Puchenii Moșneni din județul Prahova.

accident 3

Din primele informații, coliziunea s-a produs între un autoturism și un tractor cu două remorci.

Autovehiculul tramsporta porumb.

accident 2

În urma impactului, tractorul s-a răsturnat pe o parte.

accident 1

Traficul,  blocat pe sensul de mers Ploiești-București.

 

Citește mai departe

EVENIMENT

Blue Air AMÂNĂ din nou reluarea zborurilor: 230.000 de pasageri sunt afectați. Ce ce întâmplă cu biletele cumpărate

Publicat

avion blue air decolare

Operatorul aerian low-cost Blue Air nu va relua zborurile programate cu începere din 10 octombrie. Compania anunţă însă că se află în discuţii cu potenţialii investitori, creditori şi Guvernul României pentru a-şi restructura profilul de capital.

„Multiplele dificultăţi financiare şi operaţionale, generate de pandemia COVID-19 s-au făcut simţite într-o manieră severă la nivelul tuturor companiilor aeriene, însă cu şi mai mare intensitate de către companiile aeriene regionale private care se luptă pentru supravieţuire.

În pofida acestor greutăţi şi a altor elemente adverse, Blue Air face tot posibilul pentru a îşi relua operaţiunile de zbor.

În acest scop, Blue Air se află în prezent în discuţii cu potenţialii investitori, creditori şi Guvernul României pentru a-şi restructura profilul de capital, astfel încât să poată reîncepe operaţiunile aeriene.

Având în vedere, însă, complexitatea acestui proces, Blue Air nu este, din păcate, încă în măsură să reînceapă să zboare din data de 10 octombrie 2022. Blue Air va transmite un anunţ imediat după finalizarea discuţiilor în curs cu privire la momentul la care estimează că flota sa va decola din nou”, se arată într-un comunicat al companiei.

Blue Air amână, astfel, pentru a doua oară momentul estimat pentru reluarea zborurilor.

Blue Air AMÂNĂ din nou reluarea zborurilor. Aproximativ 230.000 de pasageri sunt afectați

Potrivit unui comunicat al operatorului aerian de la jumătatea acestei luni, în urma suspendării activităţii de transport aerian de pasageri din perioada 6 septembrie – 9 octombrie 2022, numărul total de pasageri afectaţi de anulările zborurilor este de aproximativ 230.000, reprezentând circa 77.000 rezervări bilete de călătorie.

Pe de altă parte, AirConnect, compania aeriană regională cu care Blue Air a încheiat, la începutul acestei luni, un parteneriat strategic de tip codeshare pentru a oferi opţiuni de călătorie extinse pasagerilor, atât pentru zboruri interne în România, cât şi pentru cele regionale, a anunţat, recent, că va amâna începerea operării zborurilor regulate până la data de 26 martie 2023, din cauza întârzierii livrării celui de-al doilea avion.

Blue Air AMÂNĂ din nou reluarea zborurilor. Ce se întâmplă cu biletele cumpărate

„Cei care au cumpărat bilete de avion pentru perioada 15 octombrie 2022 – 25 martie 2023 vor fi informaţi prin email şi telefonic de această modificare şi vor putea opta pentru modificarea gratuită a biletelor pentru altă dată de zbor sau pentru rambursarea contravalorii biletelor de avion, rambursare ce se va face în contul bancar din care s-a făcut plata.

În plus, vor primi un bilet de avion gratuit pentru un zbor operat de AirConnect (bilet ce va putea fi rezervat până pe 15 ianuarie 2023). În scurt timp vom publica pe website programul complet de zbor pentru vara 2023, cu noi destinaţii estivale către Grecia, Turcia şi Croaţia. Pentru destinaţiile interne deja anunţate, am ţinut cont de sugestiile primite şi vom creşte numărul de frecvenţe pentru a deservi nevoile de călătorie ale pasagerilor business”, precizează AirConnect pe pagina sa de Facebook.

Blue Air a anunţat, pentru prima dată în 6 septembrie, că va suspenda toate cursele programate până în data de 12 septembrie, motivând, la vremea respectivă, poprirea tuturor conturilor companiei de către Ministerul Mediului.

Deşi Administraţia Fondului pentru Mediu a anunţat o zi mai târziu, respectiv pe 7 septembrie, că a decis suspendarea popririi asupra disponibilităţilor băneşti ale companiei Blue Air Aviation şi stabilirea unui grafic pe 12 luni pentru achitarea creanţei, operatorul aerian low-cost a anunţat ulterior că va relua zborurile abia din 10 octombrie.

Atunci, compania a precizat că nu dispunea de fondurile necesare plăţii combustibilului şi celorlalte cheltuieli operaţionale, necesare pentru zborurile planificate începând cu data de 12 septembrie. Totodată, compania a transmis pasagerilor cu zboruri programate până în data de 10 octombrie 2022 să nu se mai prezinte la aeroporturile de plecare pentru că aceste zboruri nu pot fi operate.

La jumătatea lunii septembrie, premierul Nicolae Ciucă anunţa că adevăratele cauze care au dus la blocarea conturilor companiei Blue Air vor fi verificate de Corpul de control.

Întrebat dacă există suspiciunea că aceste conturi ale Blue Air să fi fost blocate fără drept legal, premierul a spus: „Există astfel de suspiciuni, motiv pentru care Corpul de control va identifica care au fost adevăratele cauze”.

În acest context, Executivul a aprobat alocarea sumei de 5 milioane de lei din fondul de rezervă aflat la dispoziţia Guvernului pentru suplimentarea bugetului Ministerului Transporturilor în vederea aducerii românilor blocaţi pe aeroporturi din străinătate ca urmare a anulării zborurilor de către compania Blue Air.

Agerpres

Citește mai departe