Connect with us

ACTUALITATE

Restricții de trafic pe șosele, din cauza unui transport agabaritic

Publicat

politie
Arhivă foto

Poliția Română anunță că marți seară, începând cu ora 23.00, vor fi impuse restricții de trafic pe mai multe artere rutiere, din cauza unui transport agabaritic.

PotrivitCentrului INFOTRAFIC din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române informează că, la data de 28 decembrie a.c., începând cu ora 23.00, se va desfășura un transport agabaritic pe traseul Port Constanța – Autostrada A4 – Ovidiu – DN 2A – Giurgeni – DN 21 – Drajna Nouă – Călărași – DN 3 – DN 31 – Port Oltenița.

Transportul este format dintr-un camion cu lățimea de 7 metri și masa de 95,68 tone, urmând să fie însoțit pe traseul precizat de echipaje ale poliției rutiere.

Citește Romania24.ro pe Google News


Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ACTUALITATE

Peste 12.300 de copii aveau, la finele lunii septembrie 2021, ambii părinţi plecaţi la muncă în străinătate

Publicat

Numărul total al copiilor din România care aveau ambii părinţii plecaţi la muncă în străinătate era, la finele trimestrului trei din 2021, de 12.339, cu 325 mai puţini faţă de trimestrul anterior, conform datelor centralizate de Autoritatea Naţională pentru Drepturile Persoanelor cu Dizabilităţi, Copii şi Adopţii (ANDPDCA).

Totodată, totalul copiilor cu părinţi plecaţi la muncă în străinătate a coborât la 73.387 la finele lunii septembrie (mai puţin cu 2.416 copii comparativ cu 30 iunie 2021).

Dintre cei 12.339 de copii cu ambii părinţi plecaţi la muncă în străinătate, 11.451 se aflau în îngrijirea rudelor de până la gradul IV, fără măsuri de protecţie, restul fiind plasaţi la un asistent maternal, centre de plasament sau alte familii ori persoane.

Conform sursei citate, un număr de 52.520 de copii aveau un părinte plecat la muncă în străinătate (număr în scădere cu 1.681 copii comparativ cu finele lunii iunie 2021), iar dintre aceştia 50.740 de copii erau în grija rudelor până la gradul IV, fără măsură de protecţie. În acelaşi timp, 1.116 de copii se aflau în sistemul de protecţie specială, cum ar fi în grija unui asistent maternal, în centre de plasament sau la alte familii/persoane.

Totodată, 8.528 copii proveneau din familii în care părintele unic susţinător era plecat la muncă în străinătate, faţă de 8.938 copii cât se înregistrau la finele lunii iunie 2021. Dintre aceştia, 7.415 copii au rămas acasă în îngrijirea rudelor de până la gradul IV, fără măsură de protecţie.

Totalul copiilor rămaşi acasă care se aflau în sistemul de protecţie specială se ridica la 2.889 la 30 septembrie 2021, dintre care 511 copii erau în grija unui asistent maternal, 533 în centre de plasament, 1.684 la rude până la gradul IV, iar 161 de copii în grija altor familii sau persoane. Agerpres

Citește mai departe

ACTUALITATE

Trei bărbați din Luna, REȚINUȚI pentru lovire, distrugere și VIOLARE de domiciliu

Publicat

politia ipj 1 e1639654726616.jpg

Trei bărbați din comuna Luna au fost reținuți pentru 24 de ore de către polițiștii Secției 4 Poliție Rurală Câmpia Turzii. Aceștia sunt cercetați pentru săvârșirea unor infracțiuni de lovire sau alte violențe, violare de domiciliu, distrugere și tulburare a ordinii și liniștii publice.

„La data de 18 ianuarie a.c., polițiștii Secției 4 Poliție Câmpia Turzii, cu sprijinul polițiștilor din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale și jandarmilor din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Cluj, au pus în aplicate trei mandate de aducere, pe numele unor bărbați din comuna Luna, cercetați pentru săvârșirea infracțiuni de lovire sau alte violențe, violare de domiciliu, distrugere și tulburare a ordinii și liniștii publice.

În fapt, cei în cauză sunt bănuiți de faptul că, la data de 15 ianuarie a.c., în jurul orei 20.30, în urma unei stări conflictuale derulate în localitatea Gligorești, s-ar fi agresat fizic reciproc, iar mai apoi doi dintre aceștia ar fi incendiat corpuri de mobilier aflate pe terasa unui imobil.

În baza probatoriului administrat, aceștia au fost depistați și reținuți de polițiști, urmând a fi prezentați procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Turda în vederea luării unei măsuri preventive”, se arată în comunicatul IPJ Cluj.

Urmărește știrile Cluj24.ro pe Google News

Vezi mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Calea Turzii și strada Primăverii vor avea benzi dedicate de autobuz. Ce prevede Strategia de Mobilitate a Clujului, votată ieri

Publicat

blocuri cluj manastur.jpg

Clujul va deveni orașul de 15 minute până în anul 2030, adică în această rază cetățenii vor avea la dispoziție toate serviciile necesare pentru nevoile cotidiene, iar asta va reduce mult din trafic. Specialiștii care au întocmit Studiul de Mobilitate al municipiului, aprobat marți de către Consiliul Local, se așteaptă ca la finalul perioadei de implementare a măsurilor doar 25% din deplasări să se realizeze cu mașina, iar 37% cu transportul public.

Realizatorii acestui plan au apreciat faptul că cetățenii chestionați au ales transportul public ca prioritate de investiții pe latura de mobilitate și bicicletele, apoi pe locul trei – parcarea pentru mașină.

Cea mai spinoasă problemă rămâne mobilitatea pe axa Vest-Est, însă un pas major pentru rezolvare îl va reprezenta realizarea metroului. Între timp s-a recomandat extinderea pe acest traseu a politicii de benzi dedicate pentru transpotrul în comun, sporirea frecvenței de circulație și extinderea infrastructurii de bike sharing.

Vor fi extinse benzile dedicate pentru transportul în comun inclusiv pe străzile Izlazului, Primăverii și Calea Turzii.

Se dorește și extinderea rețelei de troleibuz spre Baciu, Gheorgheni și Zorilor.

Apahida, Floreștiul și Baciu vor deveni noduri de transfer de mobilitate pentru cei care vin spre Cluj-Napoca din zona metropolitană. Adică aici se vor lăsa mașinile și vor fi accesate mijloace de transport alternative spre municipiu.

În principiu 30 de minute va însemna o deplasare spre Cluj-Napoca din comunele zonei metropolitane folosind transportul public, mașina sau bicicleta electrică.

În interiorul municipiului, zone din Gruia și Zorilor, slab deservite de transportul public, vor fi…

Vezi mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Bulgaria a înregistrat un record zilnic de 11.181 de cazuri de COVID-19

Publicat

Bulgaria a raportat miercuri un record zilnic de 11.181 cazuri de COVID-19, dintre care majoritatea sunt cauzate de varianta Omicron a coronavirusului, transmite Reuters.

În Bulgaria, ţară cu o populaţie de aproximativ 7 milioane de locuitori, rata vaccinării este mai mică de 30%.

Numărul total al cazurilor de COVID-19 a depăşit 840.000, iar cel al deceselor asociate acestei boli a ajuns la 32.332.

Pentru a limita răspândirea noii variante Omicron şi a evita creşterea presiunii asupra spitalelor, noul guvern de centru de la Sofia a făcut apel în mod constant către populaţie să se vaccineze anti-COVID-19, majoritatea bulgarilor fiind însă reticenţi.

Potrivit novinite.com, creşterea recentă a numărului de copii testaţi pozitiv la coronavirus a determinat autorităţile bulgare să ia în calcul prelungirea până la data de 6 februarie a vacanţei şcolare, a anunţat ministerul educaţiei bulgar Nikolai Denkov. Agerpres

Citește mai departe