Connect with us

EVENIMENT

Restricţii în mai multe localităţi din județul Olt, după creşterea incidenţei cazurilor de COVID-19

PublicatActivitatea cu publicul a unităţilor de alimentaţie publică în interiorul clădirilor, cea a operatorilor de jocuri de noroc, precum şi activităţile de divertisment au fost interzise pentru o perioadă de două săptămâni în comuna Vădastra, unde luni incidenţa cumulată a cazurilor de COVID-19 a ajuns la 4,53 la mia de locuitori.

Potrivit unui comunicat al Instituţiei Prefectului Olt, interdicţiile menţionate au fost decise în şedinţa de luni a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă şi intră în vigoare începând din data de 9 februarie, pentru o perioadă de două săptămâni.

În Studina, unde incidenţa cazurilor de COVID-19 este 3,40 la mia de locuitori, sunt în vigoare din data de 6 februarie restricţii privind activitatea restaurantelor, cafenelelor, operatorilor de jocuri de noroc şi instituţiilor de spectacole.

CJSU Olt a mai decis luni introducerea unor restricţii şi în localităţile cu incidenţă a cazurilor între 1,5 şi 3 la mia de locuitori: Vulpeni (2,33), Dobroteasa (1,93), Vultureşti (1,79), Găvăneşti (1,58) şi Bârza (1,53).

În aceste localităţi, de marţi, pentru două săptămâni, activitatea cu publicul în instituţiile de cultură, în restaurante şi cafenele, precum şi în săli de jocuri de noroc este permisă fără a depăşi 30% din capacitatea maximă a spaţiului.

În judeţul Olt, incidenţa cumulată a cazurilor în ultimele 14 zile este de 0,65/1.000 locuitori, în creştere faţă de zilele anterioare, iar în 49 de localităţi nu a fost înregistrat, în ultimele două săptămâni, niciun caz COVID-19.

AGERPRES


Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


EVENIMENT

FOTO: Peste 100 de gospodării din Bacău au fost inundate de viituri

Publicat

Peste 100 de gospodării din comunele Palanca şi Brusturoasa au fost inundate de viiturile produse în noaptea de miercuri spre joi, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Bacău, maiorul Andrei Grecu.

“În urma manifestării fenomenelor meteorologice periculoase, în satul Ciugheş – comuna Palanca au fost afectate circa 90 de gospodării, trei autoturisme şi două podeţe. De menţionat este faptul că au fost salvate două persoane (o femeie în vârstă de 62 de ani şi un bărbat în vârstă de 88 de ani) şi două animale (porcine)”, a precizat purtătorul de cuvânt al ISU Bacău.

În satul Higăneşti din comuna Brusturoasa au fost afectate 12 curţi, iar în satul Brusturoasa apa a intrat în trei gospodării.

Pompierii au intervenit cu motopompele pentru înlăturarea efectelor produse de inundaţii.

La faţa locului a fost prezent şi prefectul Leonard Ioan Bulai.

Localităţile afectate de inundaţii au fost vizate, miercuri seara, de un cod roşu hidrologic şi de precipitaţii abundente. AGERPRES

Citește mai departe

EVENIMENT

FOTO, VIDEO: Percheziţii în Giurgiu, Teleorman, Bistrița-Năsăud, Dolj și Mureș. Ce caută poliţiştii

Publicat

Poliţiştii Direcţiei Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase, sub coordonarea procurorilor de caz, cu sprijinul structurilor teritoriale de profil din cadrul inspectoratelor de poliţie județene Giurgiu, Teleorman, Bistrița-Năsăud, Dolj și Mureș, pun în aplicare 8 mandate de percheziţie domiciliară.

Perchezițiile au loc în județele Giurgiu, Teleorman, Bistrița-Năsăud, Dolj și Mureș, pentru identificare și scoaterea din circuitul ilegal a mai multor arme supuse regimului de autorizare.

Activitățile desfășurate vizează administrarea probatoriilor în dosarele penale instrumentate, constituite și ca urmare a activităților de cooperare internațională cu autorități de aplicare a legii din alte state membre UE, precum și scoaterea din circuitul civil a unor arme supuse autorizării, deținute fără drept.

După efectuarea perchezițiilor, în funcție de evoluția cercetărilor, persoanele vizate vor fi aduse la audieri pentru stabilirea împrejurarilor comiterii faptelor.

Citește mai departe

EVENIMENT

FOTO: Vești triste din Tulcea. Salvatorii au găsit trupul neînsufleţit al uneia dintre surorile dispărute în Dunăre

Publicat

Trupul neînsufleţit al uneia dintre fetițele dispărute luni după-amiază, în zona portului Isaccea, a fost recuperat și adus la mal.

Joi dimineață, prin apel la 112, s-a anunțat prezența unui corp pe Dunăre, la aproximativ 50 m de mal și aproximativ 400 de m în aval de locul dispariției.

Căutările continuă pentru găsirea celeilalte minore dispărute.

Forțe și mijloace alocate:

ISU Tulcea – 7 subofițeri ( 2 scafandri), cu o autospecială de transport scafandri, o ambarcațiune de căutare salvare (SAR), o barcă pneumatică și o ambulanță SMURD

ISU Constanța – 2 subofițeri ( scafandri), cu o autospecială de transport scafandri.

Citește mai departe

EVENIMENT

FOTO: Căruţă spulberată pe un drum din Suceava. Un tânăr a ajuns la spital în stare de inconștiență

Publicat

Căruţă spulberată, în noaptea de miercuri spre joi, pe un drum din Suceava. Un tânăr a ajuns la spital în stare de inconștiență.

Accidentul s-a produs pe raza satului Bivolărie, orașul Vicovu de Sus.

Un autoturism a intrat în coliziune cu un atelaj hipo, iar în urma accidentului conducătorul atelajului a suferit multiple traumatisme. Era în stare de inconștiență.

Rănitul, în vârstă de 27 de ani, a fost transportat la spital.

Au intervenit pompierii militari, cu o autospecială pentru descarcerare și o ambulanță SMURD, cu sprijinul unui echipaj SAJ.

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate