Connect with us

EVENIMENT

Restricţii la circulaţia rutieră între Mogoşoaia şi Otopeni, până la finele lunii septembrie

PublicatCirculaţia rutieră între Mogoşoaia şi Otopeni se va desfăşura cu restricţii, etapizat, începând de vineri şi până la sfârşitul lunii septembrie, informează Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR).

Potrivit unui comunicat transmis, joi, AGERPRES, în perioada 9 iulie – 16 august, se vor realiza lucrări de execuţie pe DNCB între Mogoşoaia şi Otopeni, urmând a se institui restricţii de circulaţie pe acest tronson, pe Calea 1, km 69+810 – km 71+860. Astfel, se va închide circulaţia pe sensul de mers Mogoşoaia – Otopeni, iar traficul rutier se va desfăşura simultan în ambele sensuri pe câte o bandă de circulaţie pe sensul de mers Otopeni – Mogoşoaia

De asemenea, în intervalul 15 august – 30 septembrie, se vor executa lucrări între km 67+340 şi km 67+663, calea 1 şi calea 2 (Continuare Pasaj Mogoşoaia) în două etape, după cum urmează: Etapa 1 – lucrări pe Calea 1 banda 2 şi Calea 2 banda 2; Etapa 2 – lucrări pe Calea 1 banda 1 şi Calea 2 banda 1.

În plus, în perioada 17 august – 30 septembrie, se vor executa lucrări pe sensul Otopeni – Mogoşoaia, pe Calea 2, km 69+810 – km 71+860. În acest sens, se va închide circulaţia, iar traficul rutier se va desfăşura simultan în ambele sensuri pe câte o bandă de circulaţie pe sensul de mers Mogoşoaia – Otopeni.

Lucrările principale ce se vor executa pe cele două sectoare constau în: frezarea straturilor asfaltice existente pe o grosime medie de 23 – 24 cm; aşternerea a 13 cm strat de bază; aşternerea a 6 cm strat de legătură; aşternerea a 4 cm strat de uzură; amenajarea scurgerii apelor, amenajarea drumurilor laterale şi a acceselor la proprietăţi; execuţia marcajelor.

Reprezentanţii CNAIR precizează, totodată, că, în intervalul 20 iulie – 30 septembrie vor avea loc lucrări şi la Pasajul Superior peste CF de la Otopeni şi se vor institui restricţii între km 0+500 – km 0+800 astfel încât să se menţină două benzi de circulaţie către direcţia A3 şi o bandă de circulaţie către direcţia Mogoşoaia. Astfel, se vor institui restricţii de circulaţie a traficului pe Calea 2, banda 2 – direcţia de mers A3 – Mogoşoaia, înainte de sensul giratoriu premergător pasajului hobanat.

Restricţia va începe cu 100 de metri înainte de sensul giratoriu astfel încât circulaţia să se realizeze pe o singură bandă înainte şi după sensul giratoriu în scopul de a avea două benzi de circulaţie către direcţia A3.

Lucrările principale de la pasaj constau în: refacerea rosturilor de dilataţie; curăţirea şi repararea/recondiţionarea parapetelor pietonale; recondiţionarea parapetului pietonal; curăţirea mantalei de protecţie a hobanelor pe toată suprafaţa acestora; curăţirea şi vopsirea măştilor grinzilor principale pe toată suprafaţa acestora.

„Pentru asigurarea continuităţii, DRDP Bucureşti va executa împreună cu terţi covoare asfaltice pe secţiunile de la km 67+663 – km 69+810 şi km 0+000 – km 1+200. Lucrările de frezare de 4 cm şi aşternere strat nou de uzură se vor executa doar pe timpul nopţii pentru reducerea disconfortului creat de restricţiile necesare execuţiei lucrărilor”, notează CNAIR.

În acelaşi timp, lucrările la partea carosabilă sunt sincronizate cu cele de la proiectul de execuţie pentru „Pasaj Mogoşoaia pe Centura Bucureşti, peste DN1A, astfel încât data de finalizare va fi 1 octombrie 2021. AGERPRES


Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


EVENIMENT

Pericol în Prahova. O cisternă plină cu combustibil s-a ciocnit cu o mașină

Publicat

O cisternă încărcată cu 26 tone GPL s-a ciocnit, miercuri dimineață, cu o mașină.

Accidentul rutier s-a produs între o cisternă cu 26 tone GPL și un autoturism, pe DN1 B, la ieșire din Mizil spre Buzău.

În cisternă se afla doar șoferul, iar în mașină doi ocupanți.

Nu sunt persoane rănite și nici scurgeri de combustibil.

Citește mai departe

EVENIMENT

Trei accidente în județul Prahova, în doar câteva ore. Cinci oameni au ajuns la spital

Publicat

Trei accidente s-au produs în județul Prahova, în doar câteva ore, în noaptea de marți spre miercuri. În total, cinci oameni au ajuns la spital.

Noaptea, pe raza localității Mizil a avut loc un accident rutier cu 4 autoturisme, din care 1 tractată și 1 parcată. Au fost implicate 8 persoane.

În urma impactului o persoană a rămas prinsă în mașină, conștientă.

După evaluarea medicală, 3 persoane au fost transportate la spital.

Pompierii au intervenit cu o descarcerare, o mașină de stingere și o ambulanță.

Un alt accident a fost în Comarnic, cartierul Posada. Au fost implicate 2 mașini cu 2 ocupanți. Cei doi au fost transportați la UPU de SAJ și SMURD. Traficul e restricționat.

Al treilea accident a fost marți seară în Măgurele. Au fost implicate un auto și o căruță. Doi cai au murit, dar nu au fost persoane rănite.

Citește mai departe

EVENIMENT

Peste 15.000 de persoane au fost vaccinate în ultimele 24 de ore

Publicat

Arhivă foto

Un număr de 15.395 doze de vaccin Pfizer, Moderna, AstraZeneca şi Johnson&Johnson au fost administrate în ultimele 24 de ore, dintre care 11.174 reprezintă prima doză, iar 4.221 doza a doua, potrivit unei informări transmise, marţi, de Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19.

Din 27 decembrie 2020, de la începutul campaniei de vaccinare anti-COVID, au fost administrate 9.441.193 de doze pentru 5.024.979 de persoane, dintre care 4.878.939 au primit schema completă.

În ultimele 24 de ore, au fost înregistrate cinci reacţii adverse, dintre care patru de tip general şi una locală.

De la debutul campaniei de vaccinare, s-au înregistrat 16.835 de reacţii adverse la vaccinurile anti-COVID, 1.802 de tip local şi 15.033 de tip general.

AGERPRES

Citește mai departe

EVENIMENT

Peste 260 de cazuri confirmate cu tulpina Delta în România

Publicat

Peste 260 de infectări cu varianta Delta a coronavirusului au fost înregistrate până acum în România, anunță Institutul Național de Sănătate Publică (INSP). Infectările cu tulpina Delta au crescut de la 1,5% la 13%.

Potrivit raportului INSP transmis marți, până la 1 august au fost raportate 2.610 secvențieri. Din acestea au fost confirmate 2.009 cazuri de variante SARS-CoV-2 care determină îngrijorare.

Rata de confirmare cu noi variante ale SARS-CoV-2 care determină îngrijorare este de 77%.

Dintre cele 2.009 cazuri, 262 sunt cu tulpina Delta, 23 cu tulpina Gamma, 11 cu tulpina Beta și 1.713 cu tulpina Alpha.

În privința cazurilor confirmate cu tulpina Delta, INSP anunță un trend crescător, de la 1,5% în urmă cu două luni la 13% în ultima săptămână din luna iulie.

Din cele 262 de cazuri cu varianta Delta, 42% (110 cazuri) se află în 56 focare, dintre care 48 familiale (77 cazuri) și opt de colectivitate (33 cazuri), din București (11) și 13 județe: Argeș (5), Bacău (3), Brașov (1), Brăila (1), Botoșani (1), Călărași (5), Constanța (2), Dolj (5), Ilfov (6), Iași (10), Olt (1), Teleorman (3) și Timiș (2).

Dintre focare, pentru opt a fost menționat istoric de călătorie în Finlanda (1), India (3), Italia (1), Spania (1), Turcia (1), UK (1).

Pentru 35% (92 cazuri) nu s-a putut face o o legătură epidemiologică.

18 la sută dintre cazuri, respectiv 46, sunt cazuri sporadice și au istoric de călătorie sau de ședere la lucru în alte țări.

Dintre cele 262 cazuri confirmate cu varianta Delta, 50 de persoane (19%) fuseseră vaccinate. Dintre ele, trei erau vaccinate incomplet și 47 erau complet vaccinate.

Au fost înregistrate 14 decese la cazuri confirmate cu varianta Delta în județele Argeș, Bacău (2), Iași (3), Olt, București, Botoșani, Constanța, Mureș (2), Vâlcea, Satu Mare

Sursa: Mediafax

Citește mai departe