Connect with us

EVENIMENT

Restricţii la circulaţia rutieră între Mogoşoaia şi Otopeni, până la finele lunii septembrie

Publicat

Circulaţia rutieră între Mogoşoaia şi Otopeni se va desfăşura cu restricţii, etapizat, începând de vineri şi până la sfârşitul lunii septembrie, informează Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR).

Potrivit unui comunicat transmis, joi, AGERPRES, în perioada 9 iulie – 16 august, se vor realiza lucrări de execuţie pe DNCB între Mogoşoaia şi Otopeni, urmând a se institui restricţii de circulaţie pe acest tronson, pe Calea 1, km 69+810 – km 71+860. Astfel, se va închide circulaţia pe sensul de mers Mogoşoaia – Otopeni, iar traficul rutier se va desfăşura simultan în ambele sensuri pe câte o bandă de circulaţie pe sensul de mers Otopeni – Mogoşoaia

De asemenea, în intervalul 15 august – 30 septembrie, se vor executa lucrări între km 67+340 şi km 67+663, calea 1 şi calea 2 (Continuare Pasaj Mogoşoaia) în două etape, după cum urmează: Etapa 1 – lucrări pe Calea 1 banda 2 şi Calea 2 banda 2; Etapa 2 – lucrări pe Calea 1 banda 1 şi Calea 2 banda 1.

În plus, în perioada 17 august – 30 septembrie, se vor executa lucrări pe sensul Otopeni – Mogoşoaia, pe Calea 2, km 69+810 – km 71+860. În acest sens, se va închide circulaţia, iar traficul rutier se va desfăşura simultan în ambele sensuri pe câte o bandă de circulaţie pe sensul de mers Mogoşoaia – Otopeni.

Lucrările principale ce se vor executa pe cele două sectoare constau în: frezarea straturilor asfaltice existente pe o grosime medie de 23 – 24 cm; aşternerea a 13 cm strat de bază; aşternerea a 6 cm strat de legătură; aşternerea a 4 cm strat de uzură; amenajarea scurgerii apelor, amenajarea drumurilor laterale şi a acceselor la proprietăţi; execuţia marcajelor.

Reprezentanţii CNAIR precizează, totodată, că, în intervalul 20 iulie – 30 septembrie vor avea loc lucrări şi la Pasajul Superior peste CF de la Otopeni şi se vor institui restricţii între km 0+500 – km 0+800 astfel încât să se menţină două benzi de circulaţie către direcţia A3 şi o bandă de circulaţie către direcţia Mogoşoaia. Astfel, se vor institui restricţii de circulaţie a traficului pe Calea 2, banda 2 – direcţia de mers A3 – Mogoşoaia, înainte de sensul giratoriu premergător pasajului hobanat.

Restricţia va începe cu 100 de metri înainte de sensul giratoriu astfel încât circulaţia să se realizeze pe o singură bandă înainte şi după sensul giratoriu în scopul de a avea două benzi de circulaţie către direcţia A3.

Lucrările principale de la pasaj constau în: refacerea rosturilor de dilataţie; curăţirea şi repararea/recondiţionarea parapetelor pietonale; recondiţionarea parapetului pietonal; curăţirea mantalei de protecţie a hobanelor pe toată suprafaţa acestora; curăţirea şi vopsirea măştilor grinzilor principale pe toată suprafaţa acestora.

„Pentru asigurarea continuităţii, DRDP Bucureşti va executa împreună cu terţi covoare asfaltice pe secţiunile de la km 67+663 – km 69+810 şi km 0+000 – km 1+200. Lucrările de frezare de 4 cm şi aşternere strat nou de uzură se vor executa doar pe timpul nopţii pentru reducerea disconfortului creat de restricţiile necesare execuţiei lucrărilor”, notează CNAIR.

În acelaşi timp, lucrările la partea carosabilă sunt sincronizate cu cele de la proiectul de execuţie pentru „Pasaj Mogoşoaia pe Centura Bucureşti, peste DN1A, astfel încât data de finalizare va fi 1 octombrie 2021. AGERPRES

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

Lovitură pentru Gheorghe Funar. BEC a respins protocolul Alianței Electorale ”Grădina Maicii Domnului” (”Sfânta Geție”)

Publicat

funar bun e1711356268849.jpg

Biroul Electoral Central (BEC) încurcă planurile politice ale fostul primar al Clujului, Gheorghe Funar, președintele Partidului România Noastră, pentru alegerile comasate din 9 iunie. Acesta a depus protocolul de constituire a Alianței Electorale ”Grădina Maicii Domnului”, care are denumirea prescurtată de ”Sfânta Geție”, ”numele sub care a fost cunoscută în Antichitate Țara Primordială”, dar documentul a fost respins de BEC.

Potrivit lui Gheorghe…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Mohammad Murad este candidatul AUR la președinția Consiliului Județean Constanța

Publicat

murad candidat aur consiliul judetean constanta.jpeg

Alianța pentru Unirea Românilor și-a prezentat astăzi candidații pentru alegerile locale din Constnța. Dacă la primăria municipiului Constanța AUR l-a anunțat deja pe Ovidiu Cupșa, pentru președinția Consiliului Județean, Alianța pentru Unirea Românilor îl susține pe omul de afaceri Mohammad Murad.

„Toată România a crescut cu filmele lui Sergiu Nicolaescu, cu Amza Pellea, cu nea Mărin miliardar. Din păcate, în ultimii 30 de ani am trăit în beznă,…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

FOTO. Ultimele zile în care poți descoperi „Dinos and Sea Monsters”, expoziția din parcul Iulius Mall Cluj

Publicat

01 1 e1711368976104.jpg

Expoziția din parcul Iulius Mall Cluj, care reunește 35 de exponate animatronice, mai poate fi vizitată până duminică, 31 martie 2024, astfel că încă ai ocazia să te bucuri de o parte dintre misterele erei mezozoice. „Călătoria” fascinantă printre Sea Monsters, cum ar fi Mosasaur, Megalodon, Mososaurus, te va transpune în vremuri de mult uitate și vei avea parte de o experiență pe cât de amuzantă, pe atât de interactivă.

Pasionații de dinozauri,…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Amenzi majorate și de 7 ori pentru șoferii fără RCA la mașină. Cât se poate deconta direct pentru reparații în regie proprie

Publicat

amenzi majorate și de 7 ori pentru șoferii fără rca

Amenzile pentru șoferii care nu au RCA la mașină vor fi majorate. Noile sume sunt chiar de 7 ori mai mari. Prevederile sunt într-un proiect adoptat luni de Senat.

De asemenea, despăgubirile vor putea fi achitate pentru reparaţia vehiculului avariat, la solicitarea persoanei prejudiciate, prin decontare directă. Condiţia este ca valoarea totală să nu depăşească echivalentul în lei a 400 de euro.

Proiectul a fost adoptat de Senat, ca primă cameră sesizată. Votul final va fi la…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe