Connect with us

ACTUALITATE

Restricții SEVERE în Islanda în lupta cu Omicron

Publicat

covid.jpg

Islanda va înăspri din nou arsenalul său de măsuri sanitare pentru a lupta împotriva COVID-19, inclusiv prin închiderea pentru două săptămâni şi jumătate a barurilor şi discotecilor, a anunţat vineri guvernul islandez confruntat cu o amplificare a epidemiei, informează AFP, citat de AGERPRES.

Începând de sâmbătă la miezul nopţii, limita pentru adunările publice va fi de asemenea redusă de la 20 la 10 persoane.

„Situaţia este pur şi simplu de aşa natură încât este inevitabil să se recurgă la aceste înăspriri”, a explicat şefa guvernului islandez Katrin Jakobsdottir, invocând necesitatea de a proteja sistemul de sănătate, unde situaţia este în prezent una considerată tensionată.

Celelalte măsuri intrate în vigoare la sfârşitul lui decembrie şi prelungite marţi pentru trei săptămâni rămân neschimbate: piscinele, sălile de sport şi staţiunile de schi pot primi până la 50% din capacitatea lor maximă, iar restaurantele pot rămâne deschise până la orele 21:00, ultimii clienţi trebuind să fie evacuaţi cel târziu la orele 22:00.

Chiar dacă valul de COVID-19 pe care îl traversează Islanda de la mijlocul lui decembrie este în prezent stabil, numărul de noi contaminări zilnice se situează între 1.100 şi 1.200, potrivit cifrelor oficiale, care nu au mai fost înregistrate în această ţară de la începutul pandemiei.

Islanda, care se număra înainte de valul Omicron printre ţările din Europa cu cele mai puţine cazuri de COVID-19 în raport cu populaţia sa, a înregistrat vineri 1.221 de cazuri în 24 de ore.

În total, Islanda a înregistrat 44.947 de contaminări şi 44 de decese de la începutul epidemiei.

Citește Romania24.ro pe Google News


Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ACTUALITATE

Peste 8.000 de infectări în țară în ultima zi. La Cluj au fost 720 și un deces

Publicat

corona scaled e1592301882173.jpg

În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 8.118 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2.

În intervalul 16.01.2022 (10:00) – 17.01.2022 (10:00) au fost raportate de către INSP 17 decese (9 bărbați și 8 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Alba, Bihor, Brăila, Brașov, Caraș-Severin, Maramureș, Mehedinți, Prahova, Satu Mare, Timiș, Vaslui.

În unitățile sanitare de profil, numărul de persoane internate în secții cu COVID-19 este de 4.027, cu 380 mai mult decât în ziua anterioară. De asemenea, la ATI  sunt internate 485 de persoane, cu 11 mai mult decât în ziua anterioară. Dintre cei 485 de pacienți internați la ATI, 52 au certificat care atestă vaccinarea.

Din totalul pacienților internați, 338 sunt minori, 317 fiind internați în secții, cu 44 mai mult decât în ziua anterioară și 21 la ATI, cu 8 mai mult decât în ziua anterioară.

În ultimele 24 de ore, 720 persoane au fost confirmate Covid-19 din județul Cluj.

S-a înregistrat și un deces din cauza Covid-19.

800 de clujeni s-au vaccinat în ultima zi, peste două treimi cu doza 3.

vaccinati

Urmărește știrile Cluj24.ro pe Google News

Vezi mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Un tânăr care s-a urcat la volan fără permis a fost oprit în trafic de polițiști pe drumul care leagă Botoșani de Suceava

Publicat

volan 900x600.jpg

La data de 15 ianuarie 2022, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au oprit pentru control pe  Drumul European D.E. 58, în localitatea Vlădeni, un autoturism condus de un tânăr de 22 de ani, din județul Suceava.

În urma verificărilor efectuate s-a stabilit faptul că acesta nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule.

 

Polițiștii continuă cercetările sub aspectul comiterii infracțiunii de conducere fără permis.

Urmăriți știrile Botosani24.ro și pe Google News

Vezi mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Serviciul de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov cere suplimentarea echipajelor pentru urgentarea testării COVID-19

Publicat

Arhivă foto

Serviciul de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov (SABIF) cere suplimentarea echipajelor pentru urgentarea recoltării probelor biologice pentru testarea COVID-19, a declarat, luni, purtătorul de cuvânt al Prefecturii Capitalei, Mariana Stancu-Ţipişcă.

Grupul de suport tehnic pentru riscuri epidemiologice de la nivelul Comitetului Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă s-a întrunit, luni, în şedinţă, la sediul Prefecturii.

SABIF a informat că timpii de aşteptare pentru recoltarea probelor biologice în vederea efectuării testelor pentru infecţia cu SARS-CoV-2 au crescut de la 24 la 48 de ore, în contextul valului 5 al pandemiei de COVID-19, cazurile de îmbolnăvire crescând, a explicat Mariana Stancu-Ţipişcă.

Totodată, a sporit numărul de solicitări pentru intervenţia urgentă a SABIF şi consultaţii la domiciliu.

Purtătorul de cuvânt al Prefecturii Capitalei a mai informat că se va suplimenta şi numărul locurilor pentru carantinare şi izolare instituţionalizată.

„Direcţia de Sănătate Publică a venit în întâmpinare, având în vedere creşterea numărului de cazuri, să se suplimenteze un centru de carantinare şi de izolare instituţionalizat, în ideea faptului că vor fi mai multe cazuri, iar persoanele asupra cărora se vor emite decizii de carantinare şi izolare vor trebui să stea într-un astfel de centru institutionalizat”, a indicat Mariana Stancu-Ţipişcă.

În cadrul şedinţei s-a făcut şi o evaluare a centrelor de vaccinare existente în Bucureşti, iar Direcţia de Sănătate Publică a prezentat situaţia centrelor de evaluare COVID-19 care sunt în curs de autorizare sau care deja au fost autorizate.

Agerpres

Citește mai departe

ACTUALITATE

24 de incendii într-o singură săptămână, la Botoșani

Publicat

isu.jpg

Într-o singură săptămână, pompierii botoșăneni au stins incendii cât într-o lună, au anunțat astăzi reprezentanții ISU Botoșani.

În perioada  10 – 16 ianuarie a.c., pe teritoriul județului Botoșani s-au produs nu mai puțin de 24 de evenimente cu foc. Cele mai multe incendii s-au înregistat la sfârșitul săptâmânii.

Zlătunoaia, Ripiceni, Ionășeni, Bălușeni, Botoșani, Plopenii Mari, Flămânzi, Cătămărăști Deal, Dealu Mare, Oneaga, Stracova, Vlăsinești, Cătămărăști Vale, Unțeni, Cordăreni, Văculești, Sârbi, Hudum, Coțușca, Săveni, Havîrna,Silișcani și Drislea sunt localitățile unde s-au produs aceste evenimente.

Responsabilii ISU Botoșani au explicat și care sunt cauzele probabile: foc deschis în spații deschise, coș de fum necurățat de funingine, neprotejat față de materialele combustibile, fumat, jocul copiilor cu focul și cu peterde.

Pentru că că cele mai multe dintre incendii s-au produs pe terenuri exravilane, nu s-au înregistrat pagube materiale însemnate.

“O parte dintre evenimentele cu foc puteau fi evitate dacă proprietarii gospodăriilor afectate ar fi curațat sau izolat față de materialele combustibile din stuctura acoperișului coșurile de fum. Incendiile de vegetație uscată nu s-ar fi produs dacă s-ar fi respectat măsurile de prevenire pe timpul utilizării focului deschis în spații deschise. Pentru a preveni situații de urgență, fumătorii sunt sfătuiți să nu arunce resturile de țigară aprinsă la întâmplare, iar părinții să nu lase la îndemâna copiilor surse de aprindere”, a precizat purtătorul de cuvânt al ISU Botoșani, Dorina Lupu.

Urmăriți știrile Botosani24.ro și pe Google News

Vezi mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe