EVENIMENT
Restricții timp de șapte nopți, pe sensul către litoral al Autostrăzii Soarelui

Pe autostrada A2 București – Constanța, la kilometrul 13+300 de metri, se va închide circulația rutieră pe sensul către litoral pentru o perioadă de 7 zile, în timpul nopții, pentru realizarea îmbinărilor între grinzile marginale și grinzile centrale. Circulația va fi deviată în funcție de vehicul.
Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliției Române informează că pe autostrada A2 București – Constanța, la kilometrul 13+300 de metri, se va închide circulația rutiera pe sensul către litoral (calea 1), pentru o perioadă de 7 zile, în intervalul orar 22:00 – 05:00, începând de duminică, pentru realizarea îmbinărilor între grinzile marginale și grinzile centrale.
Circulația va fi deviată pe categorii de vehicule.
Astfel, pe Calea 1 (București – Constanța), vehiculele cu masă mai mare sau egală cu 7,5 tone vor urma ruta: B-dul Theodor Pallady – A2, Nod rutier km 12 – DNCB – DN3, Fundulea – A2, Constanța.
Pentru direcția de deplasare DNCB – Constanta vor urma ruta DNCB – Nod rutier km 12 – DNCB – DN3, Fundulea – A2, Constanța.
Mașinile cu masă totală admisă mai mică de 7,5 tone vor urma ruta: B-dul Theodor Pallady – Nod rutier km 12 – DNCB – DJ 301, Cernica – A2, Constanța sau B-dul Theodor Pallady – Nod rutier km 12 – DNCB – DN 3, Brănești – A2, Constanța.
Pentru direcția de deplasare DN CB-Constanța va fi urmată ruta DNCB, km 26+026 metri intersecție cu DJ 301 A – A2, Constanța sau DN CB – A2, Nod rutier km 12 – DNCB – DJ 301, Cernica – A2, Constanta sau DN CB – A2, Nod rutier km 12 – DNCB – DN 3, Brănești – A2, Constanța.
Pe timpul zilei, între ora 05:00 – 22:00, în ambele sensuri de mers, va fi restricționată banda de urgență.
Pentru reducerea riscului de implicare în evenimente rutiere, polițiștii le recomandă șoferilor mărirea distanței de siguranță între autovehicule, semnalizarea înaintea schimbării benzii și respectarea limitelor de viteză instituite.
(sursa: Mediafax)
EVENIMENT
Daniel David despre examenul de BACALAUREAT: “Nu am în vedere să fac schimbări”. Vrea, însă, reanalizarea sistemului de burse

Daniel David, ministrul Educației și Cercetării, nu are în vedere să facă schimbări, deocamdată, la examenul de Bacalaureat.
El a declarat că, în viitor, acesta va trebui însă conectat cu reforma planurilor-cadru pentru liceu.
Daniel David despre examenul de bacalaureat: “Nu am în vedere să fac schimbări”
“Nu sunt de acord cu schimbări de pe un an pe altul în examenele complicate, dificile. Ele trebuie anticipate. Examenul de bacalaureat, la un moment dat,…
Citește mai mult pe Cluj24.ro
EVENIMENT
În căutarea fraților Șușman, ultimii partizani din Apuseni, pe dealurile din Tranișu. Arheologii sapă după osemintele lor

O echipă de arheologi începe, sâmbătă, o acțiune de căutare a osemintelor fraților Toader și Avisalon Șușman, ultimii partizani anti-comuniști, vânați de Securitate și descoperiți morți în 1958 în satul clujean Tranișu, comuna Poieni.
Istoricul Cornel Jurju a spus, miercuri, că Toader (35 de ani) și Avisalon (29 de ani) Șușman au fost cei din urmă supraviețuitori ai rezistenței anticomuniste din Apuseni, cei doi fiind descoperiți pe 2 februarie 1958 în…
Citește mai mult pe Cluj24.ro

Cluj-Napoca devine capitala neutralității climatice pentru 3 zile. În perioada 21-23 mai Primăria municipiului organizează, sub sloganul Carbon OFF. Future ON, evenimentul care reunește reprezentanți ai administrațiilor locale din întreaga țară, parteneri din ecosistem, experți, lideri din industrie, reprezentanți ai mediului academic, precum și cetățeni activi și tineri implicați în comunitate și în găsirea de soluții pentru provocările actuale.
„Summitul…
Citește mai mult pe Cluj24.ro
EVENIMENT
Studenții propun soluții reale pentru un Cluj mai inteligent. 15 echipe, în finala BitStone AI Contest 2025

BitStone a încheiat cu succes prima ediție a BitStone AI Contest, o competiție de inteligență artificială desfășurată în perioada aprilie-mai 2025, dedicată studenților pasionați de tehnologie și implicare civică. Scopul competiției a fost acela de a genera soluții concrete pentru problemele urbane, folosind algoritmi de inteligență artificială.
Finala a avut loc duminică, 18 mai, la sediul BitStone din Cluj-Napoca, unde cele mai bune 15 echipe, selectate din…
Citește mai mult pe Cluj24.ro