EVENIMENT
Rețea de proxeneți și traficanți de persoane, destructurată. Cum ajungeau tinerele din România prostituate în Germania
O grupare specializată în trafic de minori, trafic de persoane și proxenetism a fost destructurată de procurorii DIICOT și polițiști, după mai multe descinderi în locații din București, Giurgiu și alte câteva localități din zona Moldovei.
Potrivit observator.tv, din grupare ar face parte și mai multe persoane care au fost implicate în bătaia din Piața Constituției, în urma căreia un bărbat a murit. Gruparea era specializată în trafic de minori, trafic de persoane și proxenetism și acționa în special în Germania, unde ademeneau tinerele prin metoda ”Lover boy”, apoi le obligau să se prostitueze.
Potrivit sursei citate, dintre persoanele vizate ar fi și mai mulți bărbați care ar avea legătură cu bătaia din Piața Constituției, din noaptea de 29 spre 30 septembrie, unde un bărbat a fost ucis.
Potrivit procurorilor DIICOT, o parte dintre membrii grupării prin metoda ”Lover Boy”, au ademenit mai multe femei, pe care le-au obligat să se prostitueze în mai multe locații din Germania. Unele dintre femei au fost drogate pentru a deveni dependente de substanțe interzise și implicit de membrii grupării.
La data de 15.10.2019, procurorii D.I.I.C.O.T. – Structura Centrală împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul Direcţiei de Combatere a Criminalităţii Organizate – Serviciul de Combatere a Traficului de Persoane au efectuat un număr de 11 percheziții domiciliare pe raza municipiului București și a județelor Giurgiu, Călărași, Ialomița și Arad, într-o cauză vizând destructurarea unui grup infracțional organizat, specializat în săvârșirea infracțiunilor de trafic de minori, trafic de persoane și proxenetism.
În cauză există suspiciunea rezonabilă că, începând cu anul 2017, a fost constituit un grup infracțional organizat, ai cărui membrii au acționat, în mod coordonat, în ceea ce privește săvârșirea infracțiunilor de trafic de persoane și proxenetism, precum și încheierea unor căsătorii de conveniență pentru cetățeni indieni doritori să se stabilească în țări ale Comunității Europene, cu precădere Germania.
Modul de acționare a grupării
În urma cercetărilor efectuate în cauză s-a reținut faptul că, membrii grupului infracțional au racolat mai multe persoane de sex feminin de pe raza municipiului București, a județului Giurgiu, dar și din diferite zone din Moldova, prin inducere în eroare și profitând de starea vădită de vulnerabilitate, pe care ulterior le-au transportat și adăpostit în diferite apartamente închiriate de pe teritoriul Germaniei, în scopul exploatării sexuale a acestora, precum și al încheierii unor căsătorii de conveniență.
În vederea îndeplinirii scopului infracțional, o parte dintre membrii grupării trebuiau să se apropie de persoanele vătămate și să le controleze prin dezvoltarea unor relații sentimentale cu acestea.
De asemenea, victimele au fost obligate să consume diferite substanțe psihotrope, devenind astfel dependente de grup.
Din actele de urmărire penală efectuate în cauză a rezultat faptul că, membrii grupului au utilizat arme de foc și arme albe pentru intimidarea tinerelor, controlul acestora, dar și pentru a se impune în rândul altor grupări infracționale de trafic de persoane sau proxenetism.
Sumele de bani obținute din desfășurarea activităților infracționale au fost cheltuite pe teritoriul Germaniei pentru închirierea locațiilor unde se practica prostituția și pentru nevoile curente ale membrilor grupării infracționale, însă o mare parte din bani au fost transferați în România fie direct, la purtător, fie prin intermediul serviciilor bancare de transfer financiar, către liderul grupării care se ocupa de gestionarea acestora.
Pentru ca veniturile ilicite să fie protejate de eventuale controale ale autorităților germane sau românești, membrii grupării au achiziționat bijuterii din aur cu gramaje consistente.
În cursul nopții trecute liderul grupării, un bărbat din județul Giurgiu, a fost prins în timp ce intenționa să părăsească teritoriul României.
Cu ocazia perchezițiilor domiciliare efectuate, au fost ridicate înscrisuri, suma de 18.000 de euro, telefoane mobile, laptopurile și tabletele utilizate de către persoanele implicate în desfășurarea activității infracționale.
La sediul D.I.I.C.O.T. – Structura Centrală au fost aduse, în vederea audierii, un număr de 12 persoane.
În cauză s-a colaborat cu autoritățile judiciare competente din Germania și Spania, fiind efectuate în paralel activități procedurale pe raza orașului Hamburg din Germania.
Suportul de specialitate a fost asigurat de către Biroul Tehnic și de Criminalistică din cadrul D.I.I.C.O.T. și Direcţia Operaţiuni Speciale.
Acțiunea a fost efectuată cu sprijinul ofițerilor de poliție judiciară din cadrul structurilor de combatere a criminalității organizate din Alba Iulia, Giurgiu, Ialomiţa și Arad.
Facem precizarea că pe parcursul întregului proces penal persoanele cercetate beneficiază de drepturile şi garanţiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum şi de prezumţia de nevinovăţie.
EVENIMENT
„Între pite”, în satul clujean Ceaba. Din ce făceau strămoșii pâine, când nu mai aveau nici făină de grâu, nici de porumb

În satul Ceaba din județul Cluj, una dintre cele mai grele perioade era cunoscută sub numele de „între pite”, ce desemna perioada dintre seceriș și treierat. În acest interval, gospodarii trăiau cu ce aveau la îndemână.
În „vremea dintre pite”, oamenii nu mai aveau făină nici de grâu, nici de porumb, așa că mergeau în holde, secerau câțiva snopi de grâu, îi îmblăteau cu bâta pe un lipideu mare și duceau sacii cu greu, în spate, la moara din Batin…
Citește mai mult pe Cluj24.ro
EVENIMENT
Dan Petrescu (CFR Cluj), după victoria din Cupă: Eram STRESAT, penalty-urile au fost coșmarul vieții mele

Ultimul meci din această etapă a Cupei României a tras cortina peste sferturi. CFR Cluj a învins pe CSU Craiova, 5-3 după loviturile de departajare, la finalul celor 90 de minute plus prelungiri fiind 1-1. Dan Petrescu a vorbit la conferința de presă despre calificarea în semifinale, unde va întâlni Farul.
„Nu am vrut să ajungem la penalty-uri, că nu prea am câștigat deloc în carieră, dar nimic să nu obosească jucătorii. Îmi pare bine că toți au arătat că…
Citește mai mult pe Cluj24.ro
EVENIMENT
Avertisment MAI: Ecosistem de conturi false pe rețeaua de socializare TikTok, concepute pentru a induce în eroare cetățenii

Ministerul Afacerilor Interne (MAI) a emis un avertisment public privind existența „unui ecosistem de conturi false” pe platforma TikTok care se prezintă drept pagini oficiale ale instituției sau ale angajaților săi.
Conform informațiilor furnizate de MAI, aceste conturi folosesc fotografii, clipuri video și postări preluate de pe paginile instituționale pentru a câștiga credibilitate în fața utilizatorilor.
„Vă informăm asupra existenței unui ecosistem de…
Citește mai mult pe Cluj24.ro

Fundația Română de Aikido Aikikai are o nouă structură de conducere începând cu luna aceasta, organizația fiind, încă de la înființare, dedicată promovării și dezvoltării acestei arte marțiale japoneze, aikido, atât în România, cât și în afara țării.
”Activitatea Fundației, precum și notorietatea sa au crescut, iar interacțiunile la nivel internațional s-au intensificat.
Pentru a consolida și mai mult organizația, pentru a o întări și o face și…
Citește mai mult pe Cluj24.ro