EVENIMENT
Reţea internaţională de trafic de persoane, în care erau implicaţi şi români, destructurată în Franța

Procuratura din Montpellier a anunţat vineri că o reţea internaţională „deosebit de sofisticată” de trafic de persoane a fost dezmembrată în patru ţări europene şi în jur de treizeci de victime din America de Sud şi România au fost salvate, informează AFP.
Treisprezece persoane au fost arestate simultan marţi în Spania, Italia, România şi Franţa, a anunţat procurorul Fabrice Bélargent, adăugând că a fost deschisă o anchetă judiciară pentru proxenetism în formă agravantă şi trafic de persoane în bandă organizată.
Un judecător de instrucţie din Montpellier a coordonat ancheta în cadrul unei cooperări judiciare şi poliţieneşti între ţările menţionate.
Această reţea „cu două capete”, „în familie” şi „deosebit de sofisticată”era formată din persoane de naţionalitate română şi columbiană, a precizat procurorul.
„Victimele erau recrutate în ţările lor şi aduse în Franţa, atrase de speranţa unei vieţi mai bune. Aici erau închise în apartamente de tip AirBnB, sub ameninţări care le vizau atât personal cât şi pe familiile lor” a menţionat Fabrice Bélargent, adăugând că tinerele erau supravegheate cu camere de luat vedere.
Până acum au fost identificate 33 de victime – tinere din Columbia, Republica Dominicană, Paraguay şi România cu vârste cuprinse între 18 şi 35 de ani, de care acum se îngrijesc mai multe asociaţii.
Două persoane au fost inculpate şi plasate sub mandat de arestare, joi, la Montpellier.
În Italia şi România, alte două persoane au fost arestate şi închise.
În Spania, opt persoane cu cetăţenie columbiană au fost arestate. Cinci dintre acestea au fost închise şi trei sunt în arest la domiciliu.
Toţi fac obiectul unui mandat european de arestare şi aşteaptă un posibil transfer în Franţa.
Ancheta a început în iunie 2020 în Montpellier, când două tinere columbiene s-au prezentat la poliţie după ce au fugit din apartamentul unde erau sechestrate şi forţate să se prostitueze de mai multe săptămâni.
Aproape toate profiturile de pe urma acestui trafic erau transferate în România şi Columbia, doar o mică sumă fiind lăsată tinerelor. Agerpres
EVENIMENT
Inspectorii DSP Alba au luat la control mai multe supermarket-uri, magazine și restaurante din județ. Ce sancțiuni au dat

În luna martie 2025, inspectorii DSP Alba au verificat 84 de unități din județ privind respectarea normelor sanitare și utilizarea corectă a produselor biocide.
Au fost aplicate 27 de sancțiuni contravenționale, dintre care 12 amenzi în valoare totală de 81.200 lei, unitățile sancționate fiind situate în mai multe localități din județ.
Printre principalele nereguli constatate s-au numărat lipsa curățeniei, utilizarea produselor expirate, lipsa cursurilor de igienă și a…
Citește mai mult pe Alba24.ro
EVENIMENT
Insecte, produse expirate și vitrine murdare, în Piața Mihai Viteazu. 35 de amenzi și activitate oprită temporar de ANPC

Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor (CJPC) Cluj a desfășurat joi o amplă acțiune de control în Piața Mihai Viteazu, în urma căreia a dispus oprirea temporară a prestării serviciilor.
Pe data de 03.04.2025, Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor (CJPC) Cluj a derulat o serie de acțiuni de control la 22 de operatori economici care își desfășoară activitatea în Piaţa Mihai Viteazu.
Verificările au fost efectuate ca urmare a…
Citește mai mult pe Cluj24.ro
EVENIMENT
FOTO: Șofer prins la volan cu viteză de 223 km/h pe autostrada A1. Ce măsuri au luat polițiștii rutieri

Un șofer de 24 de ani a fost prins rulând cu viteza de 223 km/h pe autostrada A1. Acesta a fost surprins de aparatul radar.
Potrivit IPJ Timiș, miercuri, 2 aprilie, polițiștii Biroului Autostrăzi A1 Deva- Nădlac, aflându-se în exercitarea atribuțiilor de serviciu, pe Autostrada A1, km 431, calea 2 au oprit un autoturism condus de către un tânăr, în vârstă de 24 de ani, care circula dinspre municipiul Lugoj înspre Deva.
Acesta a fost înregistrat de aparatul radar, cu viteza de…
Citește mai mult pe Alba24.ro
EVENIMENT
Restructurări la Poșta Română: reduceri de posturi administrative și eficientizarea activității. Precizările companiei

Restructurări la Poșta Română: Poșta Română anunță că a implementat o restructurare semnificativă a aparatului administrativ. Compania a eliminat 75% din posturile de la nivel central – de la 1.200 la 300 de angajați.
La nivel național, numărul total de angajați a fost redus cu 18%, de la 25.000 în iunie 2021 la 20.500 în prezent.
Restructurări la Poșta Română. Reducere a aparatului administrativ central
De la începutul anului 2025, numărul angajaților din…
Citește mai mult pe Alba24.ro