Connect with us

EVENIMENT

Rezervările în stațiunile montane și balneare din România înregistrează o creștere de 50% în primele patru luni ale anului 2023

Publicat

fotografie cu caracter ilustrativ

Potrivit datelor furnizate de un turoperator specializat în oferte turistice exclusiv în România, rezervările în stațiunile montane și balneare au înregistrat o creștere de aproape 50% în primele patru luni ale anului față de aceeași perioadă a anului trecut.

Tariful mediu al unui sejur montan contractat în perioada analizată a fost de 535 de lei, în creştere cu 28%, comparativ cu preţul mediu al unui sejur rezervat în primele patru luni ale anului trecut. În ceea ce priveşte durata medie a unui sejur în destinaţiile montante, aceasta a rămas aceeaşi, respectiv de trei zile, iar topul destinaţiilor este condus de Sinaia, Poiana Braşov şi Predeal.

Pe segmentul balneo, preţul mediu al unui sejur rezervat în ianuarie – aprilie 2023 a fost de 1.050 de lei, în creştere cu 16% faţă preţul mediu în ianuarie – aprilie 2022. Durata medie a unui sejur a rămas neschimbată, de patru nopţi, în timp ce Băile Felix, Călimăneşti Căciulata şi Băile Herculane sunt primele trei destinaţii preferate de către români pe acest segment.

„Turismul în staţiuni montane şi balneo din România a crescut puternic în primele patru luni ale lui 2023 faţă de acceaşi perioadă a anului trecut.

Odată cu depăşirea pandemiei, fie că vorbim de practicarea sporturilor de iarnă sau de activităţi de relaxare şi tratament, românii regăsesc în număr din ce în ce mai mare oportunităţile şi ofertele pe care chiar ţara noastră le pune la dispoziţie, ceea ce este desigur îmbucurător”, a declarat Adrian Voican, preşedintele Bibi Group4Travel.

Rezervările în stațiunile montane și balneare din România înregistrează o creștere de 50% în primele patru luni ale anului 2023. Hotelierii de la munte şi balneo îi aşteaptă de altfel pe români cu pachete speciale

Hotelierii de la munte şi balneo îi aşteaptă de altfel pe români cu pachete speciale şi în perioada minivacanţei de 1 iunie şi Rusalii.

Astfel, pe Valea Prahovei mai sunt disponibile oferte cuprinse între 600 lei/persoană pentru un sejur de trei nopţi la un hotel de 3 stele, cu mic dejun inclus, respectiv de 1.600 de lei/persoană tot pentru un sejur de trei nopţi la un hotel de 5 stele cu mic dejun şi acces la zona spa.

În Băile Felix, un sejur de trei nopţi, în aceeaşi perioadă, la un hotel de 3 stele costă 550 lei/persoană, cu mic dejun şi acces la piscină, iar la un hotel de 5 stele ajunge la 3.100 lei/persoană, sejur de patru nopţi, cu demipensiune, prânz festiv, programe de divertisment şi acces la zona spa.

Bibi Touroperator este unul dintre cei mai importanţi turoperatori de pe piaţa locală, specializaţi exclusiv pentru România.

Parte a grupului Bibi, un brand românesc creat în urmă cu peste 30 de ani, este numărul 2 în topul naţional al Consiliului Naţional al IMM-urilor din România (CNIPMMR). Agerpres

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

Accident cu două autovehicule, pe un drum din Apuseni: Trei persoane au fost rănite

Publicat

accident cu două autovehicule, pe un drum din apuseni: trei

Accident pe un drum din Apuseni: Trei persoane au fost rănite și primesc ajutor la fața locului, au transmis reprezentanții ISU Alba. 

Secția de pompieri Câmpeni intervine pentru acordarea primului ajutor medical și asigurarea măsurilor specifice la un accident rutier produs pe raza localității Mihoiești.

Din informațiile primite ar fi vorba despre două autovehicule implicate. Trei participanți la trafic au fost răniți dar sunt conștienți și primesc îngrijiri.

Nu sunt…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

VIDEO: Actorul Dorel Vișan, premiat de Masonerie. A primit titlul de Mare Maestru de Onoare al Ordinului Umaniterra Cluj-Napoca

Publicat

video: actorul dorel vișan, premiat de masonerie. a primit titlul

Actorul Dorel Vișan, premiat de Masonerie. Vișan (Gr 33 ½) a primit titlul de Mare Maestru de Onoare al Ordinului Masonic Umaniterra Cluj-Napoca.

Totul s-a petrecut în cadrul unei ceremonii în prezența a peste 30 de membri ai ordinului, eveniment înregistrat video, transmite Cluj24.

YouTube videoYouTube video

Marele Maestru și fondatorul Ordinului Masonic Umaniterra, dr. Adrian Toader Williams (Gr 33), care este mason din 1980 din perioada când…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Reținut la Cluj pentru înșelăciune. Demonta GPS-ul de pe utilaje de construcții și le închiria. Prejudiciu de sute de mii de lei

Publicat

mascatii proxenet.jpg

Un bărbat din Maramureș a fost reținut de polițiștii clujeni, sub acuzația de înșelăciune.

Acesta închiria utilaje de construcții, le demonta sistemele GPS și le „dădea mai departe”, încasând bani buni.

Reținut la Cluj pentru înșelăciune. Demonta GPS-ul de pe utilaje de construcții și le închiria. Prejudiciu de sute de mii de lei

Polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Cluj – Serviciul de Investigații Criminale au dispus…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

VIDEO ȘTIREA TA: ”Educație” în ”Școala Altfel” la cinematograful din Alba Iulia: Elevii au lăsat în urmă mizerie și scaune pătate

Publicat

video Știrea ta: ”educație” în ”Școala altfel” la cinematograful din

Dezastru în sala de proiecție a cinematografului din Alba Iulia, după câteva zile de ”Săptămâna Altfel”. Elevii și profesorii care au fost la film au lăsat în urma lor multă mizerie. 

Mărturie stau mai multe poze au fost primite de adresa redacției alba24.ro. În poze se poate observa cu ușurință mult popcorn aruncat sau scăpat prin sală, dar și mai multe scaune pătate de suc.

De asemenea, elevii nu au strâns după ei cutiile de carton în care au avut floricele…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe