EVENIMENT
Rezervările turistice online în 2022 au depăşit nivelul înregistrat în anul 2019

Potrivit datelor publicate luni, de Oficiul European pentru Statistică (Eurostat), în trimestrul patru al anului 2022, turiștii au petrecut aproximativ 97 de milioane de nopți în spații de cazare închiriate pe termen scurt din Uniunea Europeană. Aceste spații de cazare au fost rezervate prin intermediul platformelor Airbnb, Booking, Expedia Group și Tripadvisor, înregistrând o creștere de aproximativ 25% față de perioada similară din 2021.
Cu această valoare, platformele de turism au depăşit cu 10% nivelul înregistrat în trimestrul patru din 2019, ultimul an înaintea pandemiei, când acestea au raportat aproximativ 88 de milioane de nopţi petrecute de turişti.
Datele statistice reprezintă rezultatul acordului dintre Comisia Europeană şi cele patru platforme private de economie colaborativă, încheiat în martie 2020.
Pe parcursul anului trecut, turiştii au petrecut aproximativ 547 de milioane de nopţi în spaţii de cazare închiriate pe termen scurt din Uniunea Europeană, rezervate prin intermediul platformelor online, o redresare robustă faţă de 2021 (364 de milioane de nopţi, 50%), numărul depăşind chiar şi nivelul din 2019 (512 de milioane de nopţi, 7%).
Rezervările turistice online în 2022 au depăşit nivelul înregistrat în anul 2019. Unde au fost înregistrate cele mai semnificare scăderi
Comparativ cu 2021, datele arată o redresare robustă în toate cele 31 de ţări europene pentru care sunt disponibile datele (UE şi EFTA: Islanda, Liechtenstein, Norvegia şi Elveţia), deşi există diferenţe comparativ cu 2019.
În 2022, cea mai mare creştere a numărului de nopţi comparativ cu 2019 a fost în Suedia (33%), Franţa (31%) şi Belgia (23%). Totuşi, 14 state membre UE încă sunt în urma nivelului din 2019.
Cele mai semnificative scăderi au fost în Cehia (minus 36%), Ungaria (minus 27%), Irlanda şi Estonia (fiecare cu 23%).
Destinaţiile tradiţionale de vacanţă din zona litorală au rămas populare şi în vara anului 2022 (trimestrul trei).
Cele mai vizitate regiuni au fost Jadranska Hrvatska (Croaţia), cu 20 milioane de nopţi petrecute de turişti, Provence-Alpes-Côte d’Azur (Franţa), cu 11 milioane, şi Andaluzia (Spania) cu 10 milioane nopţi.
Franţa are şapte regiuni în top 20, Spania cinci, Italia patru, Portugalia, Croaţia, Grecia şi România au fiecare câte una. Agerpres
EVENIMENT
Ciprian Paraschiv (AUR): Legea Sportului deturnată în interes politic. Miroase a trafic de influență!

Deputatul AUR Ciprian Paraschiv, președintele Comisiei pentru Tineret și Sport, acuză coaliția că a deturnat în interes politic Legea Sportului, un act normativ esențial pentru sportul românesc, dar care, prin amendamentele propuse de PSD, devine o lege favorabilă traficului de interese și clanurilor politice.
Raportul comisiei a fost adoptat fără vot, în absența președintelui comisiei și a staff-ului acesteia, care nu au primit și nici nu au putut analiza…
Citește mai mult pe Cluj24.ro
EVENIMENT
FOTO. Consiliul Județean Cluj modernizează drumul spre Stațiunea Muntele Băișorii și pârtia Buscat

Consiliul Județean Cluj a demarat o serie de lucrări de întreținere pe drumul județean DJ 107R (DJ 107M) Băișoara – Muntele Băișorii – Stațiunea Muntele Băișorii – pârtia de schi Buscat. Acestea au drept principal scop asigurarea unei circulații rutiere normale, în condiții de deplină siguranță.
Lucrările vizează sectorul de drum în lungime de peste 22 de kilometri, cuprins între pozițiile kilometrice 28+650 și 50+850. De asemenea, tronsonul în lungime…
Citește mai mult pe Cluj24.ro
EVENIMENT
O săptămână de concediu fără plată pentru bugetari, în fiecare lună. Măsură analizată de Guvern (surse)

O săptămână de concediu fără plată pentru bugetari, în fiecare lună: Guvernul ar pregăti o măsură dramatică pentru reducerea cheltuielilor statului.
Astfel, angajații din sectorul bugetar ar putea fi trimiși în concediu fără plată timp de 5 zile în fiecare lună. Adică o săptămână de lucru, completă.
Informația a fost publicată în exclusivitate de Profit.ro, care citează surse sindicale credibile.
Nu este clar la acest moment câte luni s-ar aplica o astfel de…
Citește mai mult pe Alba24.ro
EVENIMENT
Reorganizarea ANAF – Antifraudă pe structuri județene, programată pentru 1 iulie, se anulează. PROIECT, la Ministerul Finanțelor

Ministerul Finanțelor vrea să anuleze reorganizarea ANAF – Antifraudă pe structuri județene, prevăzute să funcționeze în paralel cu structurile regionale de la 1 iulie 2025. Se propune astfel păstrarea organizării actuale a Direcției generale antifraudă fiscală, cu structuri teritoriale doar la nivel regional.
În acest sens, pe site-ul Ministerului Finanțelor a fost publicat luni, 30 iunie, un proiect de OUG privind abrogarea articolului 3 alineatul (2) din Ordonanța de…
Citește mai mult pe Alba24.ro