Connect with us

EVENIMENT

Rezervările turistice online în 2022 au depăşit nivelul înregistrat în anul 2019

Publicat

Potrivit datelor publicate luni, de Oficiul European pentru Statistică (Eurostat), în trimestrul patru al anului 2022, turiștii au petrecut aproximativ 97 de milioane de nopți în spații de cazare închiriate pe termen scurt din Uniunea Europeană. Aceste spații de cazare au fost rezervate prin intermediul platformelor Airbnb, Booking, Expedia Group și Tripadvisor, înregistrând o creștere de aproximativ 25% față de perioada similară din 2021.

Cu această valoare, platformele de turism au depăşit cu 10% nivelul înregistrat în trimestrul patru din 2019, ultimul an înaintea pandemiei, când acestea au raportat aproximativ 88 de milioane de nopţi petrecute de turişti.

Datele statistice reprezintă rezultatul acordului dintre Comisia Europeană şi cele patru platforme private de economie colaborativă, încheiat în martie 2020.

Pe parcursul anului trecut, turiştii au petrecut aproximativ 547 de milioane de nopţi în spaţii de cazare închiriate pe termen scurt din Uniunea Europeană, rezervate prin intermediul platformelor online, o redresare robustă faţă de 2021 (364 de milioane de nopţi, 50%), numărul depăşind chiar şi nivelul din 2019 (512 de milioane de nopţi, 7%).

Rezervările turistice online în 2022 au depăşit nivelul înregistrat în anul 2019. Unde au fost înregistrate cele mai semnificare scăderi

Comparativ cu 2021, datele arată o redresare robustă în toate cele 31 de ţări europene pentru care sunt disponibile datele (UE şi EFTA: Islanda, Liechtenstein, Norvegia şi Elveţia), deşi există diferenţe comparativ cu 2019.

În 2022, cea mai mare creştere a numărului de nopţi comparativ cu 2019 a fost în Suedia (33%), Franţa (31%) şi Belgia (23%). Totuşi, 14 state membre UE încă sunt în urma nivelului din 2019.

Cele mai semnificative scăderi au fost în Cehia (minus 36%), Ungaria (minus 27%), Irlanda şi Estonia (fiecare cu 23%).

Destinaţiile tradiţionale de vacanţă din zona litorală au rămas populare şi în vara anului 2022 (trimestrul trei).

Cele mai vizitate regiuni au fost Jadranska Hrvatska (Croaţia), cu 20 milioane de nopţi petrecute de turişti, Provence-Alpes-Côte d’Azur (Franţa), cu 11 milioane, şi Andaluzia (Spania) cu 10 milioane nopţi.

Franţa are şapte regiuni în top 20, Spania cinci, Italia patru, Portugalia, Croaţia, Grecia şi România au fiecare câte una. Agerpres

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Urmăriți Romania24.ro și pe Google NewsDacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

„U” Cluj-CSU Craiova, 1-1. Universitățile au dat-o la PACE

Publicat

u craiova e1695497339868.jpg

Universitatea Cluj a întâlnit, sâmbătă seara pe Cluj Arena, pe CS Universitatea Craiova, într-un meci din etapa a 10-a a Superligii la fotbal. Ambele echipe veneau după victorii. Înaintea acestui meci „U” era pe locul 11 cu 10 puncte, în timp ce craiovenii ocupau poziția a 3-a cu 17 puncte. După două reprize total diferite ca factură, „universitățile” au dat-o la pace, 1-1. Au înscris Nistor (min.91) respectiv Bancu (min.31).

Echipele de…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Panică într-un bloc de pe strada Ialomiței din Cluj-Napoca. O mașină de spălat a luat foc

Publicat

pompieri 6 e1658818257277.jpg

Pompierii din cadrul Detașamentului 1 Cluj Napoca au intervenit în această după-amiază pentru a stinge un incendu care a izbucnit într-un apartament dintr-un bloc de pe strada Ialomiței.

Potrivit pompierilor nu au existat persoane rănite.

Panică într-un bloc de pe strada Ialomiței din Cluj-Napoca. O mașină de spălat a luat foc

Pompierii au intervenit într-un un apartament situat la etajul 3 al unui bloc de locuințe, unde o mașină de spălat rufe a luat…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

FOTO. Premieră la ICURT Cluj. Un pacient a fost supus unui al treilea transplant de rinichi. Sâmbătă au fost salvate două vieți

Publicat

operatie icutr.jpg

Premieră pentru România realizată de medicii de la Institutul de Urologie și Transplant Renal (ICURT) din Cluj-Napoca. Unui pacient i-a fost transplantată a treia grefă renală.

De altfel, două operații de transplant renal au avut loc sâmbătă la ICUTR. Și o femeie a primit un rinichi și o nouă șansă la o viață normală.

Premieră la ICURT Cluj. Un pacient a fost supus unui al treilea transplant de rinichi. Sâmbătă au fost salvate două vieți

„Un…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

„U” Cluj a transferat un mijlocaș italian. Marco Fossati a crescut la academiile lui Inter Milano și AC Milan

Publicat

marco fossati u cluj foto u cluj.jpg

Clubul de fotbal Universitatea Cluj anunță că a ajuns la un acord cu mijlocașul italian Marco Fossati.

Fossati, în vârstă de 30 de ani vine la ”U” după ce în ultimele două sezoane a câștigat Cupa Croației alături de Hajduk Split, potrivit clubului Clujean.

„U” Cluj a tranferat un mijlocaș italian. Marco Fossati a crescut la academiile lui Inter Milano și AC Milan

„Noul nostru mijlocaș central a crescut la academiile lui Inter Milano și AC Milan,…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe