Connect with us

EVENIMENT

Rezidenţiat: 627 de candidaţi și-au ales locuri și posturi în urma repartiției. O singură poziţie a rămas neocupată

Publicat

Un număr de 627 de candidaţi și-au ales locuri şi posturi la repartiţia de marţi, 23 mai 2023. Un singur loc a rămas neocupat, la specialitatea chirurgie orală şi maxilo-facială. Această specialitate poate fi aleasă numai de cei cu două diplome de licenţă: medicină şi medicină dentară / stomatologie.

Ultimul candidat care a ales un loc a avut punctajul de 529, faţă de 565, punctajul minim în sesiunea ordinară din toamnă. Poziţiile au fost alese în ordinea descrescătoare a punctajelor obţinute de candidaţi, în limita locurilor şi posturilor disponibile rămase neocupate în sesiunea din toamnă.

„Ministerul Sănătăţii a decis, împreună cu universităţile de medicină şi farmacie, organizarea acestei sesiuni extraordinare suplimentare tocmai pentru a veni în sprijinul tinerilor medici şi pentru ocuparea locurilor în specialităţi deficitare (chirurgie generală, medicina de urgenţă, medicina de familie, neonatologie etc.).

O bună pregătire a tinerilor medici admişi în rezidenţiat e esenţială pentru asigurarea în viitor a asistenţei medicale de calitate, iar acesta e scopul procesului de selecţie prin concurs”, a anunţat Ministerul Sănătăţii.

Alocarea de locuri la rezidenţiat a ţinut cont de posibilităţile de pregătire în specialitate a universităţilor şi facultăţilor de medicină, au precizat reprezentanți ai Ministerului Sănătății.

Sursa Mediafax.ro

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Urmăriți Romania24.ro și pe Google NewsDacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

Incendiu violent la Mănăstirea Turnu din Prahova. Flăcările au cuprins casa parohială

Publicat

arhiva foto

Un incendiu puternic a izbucnit, în noaptea de luni spre marți, în Târgșoru Vechi, la Mănăstirea Turnu. Flăcările au cuprins acoperișul și etajul casei parohiale.

Potrivit ISU Suceava, alarma s-a dat în jurul orei 3.30, iar la fața locului s-au deplasat cinci autospeciale de stingeredouă autoscări, o autospecială de descarcerare, un echipaj SMURD și o autospecială de primă intervenție și comandă.

Din primele informații de la fața locului, flăcările se manifestă generalizat la nivelul clădirii de lângă biserica Mănăstirii, pe o suprafață de aproximativ 400 mp.

Salvatorii acționează pentru localizarea incendiului.

Forțele de intervenție au fost suplimentate cu încă patru autospeciale de stingere. La locul evenimentului se află trei ofițeri și 45 de subofițeri.

Incendiul a fost localizat în jurul orei 4.40.

Incendiul a afectat acoperișul si etajul casei parohiale, suprafața totală afectată de flăcări fiind de 600-800 de metri pătrați.

Știre în actualizare

Citește mai departe

EVENIMENT

Impact între un TIR și un autoturism pe un drum din Suceava. Două victime încarcerate

Publicat

nou accident general
arhiva foto

Grav accident rutier produs, marți dimineață, pe un drum din Suceava. Cinci persoane au fost implicate într-0 coliziune, două dintre acestea fiind în stare critică. Echipajele de salvare nu au mai putut face nimic pentru cele două victime, fiind declarat decesul. Este vorba despre doi tineri de 24, respectiv 25 de ani.

Accidentul a avut loc marți. 6 iunie, în loclaitatea suceveană Ilișești.

Din primele informații, coliziunea s-a produs între un autotren si un autoturism.

În cele două autovehicule se aflau cinci persoane.

UPDATE 2, ora 07.15: A fost extrasă și cea de-a doua victimă.

”Din nefericire, are leziuni incompatibile cu viața și s-a declarat decesul. De asemenea, și pentru victima căreia i s-au aplicat manevre de resuscitare, s-a declarat decesul”, au transmis reprezentanții ISU Suceava. Cele două victime – o femeie și un bărbat, cu vârste aproximative 24, respectiv 25 de ani.

UPDATE, ora 07.00: Cele două victime Încarcerate sunt În stare de inconștiență. Una dintre victime a fost deja extrasă dintre fiarele contorsionate și i se aplică manevre de resuscitare.

UPDATE 3: În accident a mai fost implicat un autoturism. Astfel, în autocamion se afla șoferul, care nu necesită îngrijiri medicale.

Într-unul dintre autoturisme se aflau cele două persoane încarcerate, iar in cea de-a treia mașină implicată se aflau alte două persoane, care nu necesită transport la spital. Bilanț victime: două persoane decedate și trei care nu necesită transport la spital.

Potrivit ISU Suceava, două dintre victime au rămas încarcerate. Una dintre acestea ar fi inconștientă.

La fața locului au intervenit pompierii militari, cu două autospeciale cu accesorii pentru descarcerare și două ambulanțe SMURD, cu sprijinul a două echipaje SAJ.

Circulația rutieră se desfășoară pe un singur fir, alternativ, prin dirijarea poliției.

Știre în actualizare

Citește mai departe

EVENIMENT

Peste 313.000 de persoane au trecut prin punctele de frontieră din țară, în ultimele 24 de ore

Publicat

frontiera
Arhivă foto

În ultimele 24 de ore, prin punctele de trecere ale României au trecut peste 313.000 de persoane.

Potrivit Poliției de Frontieră, în data de 04.06.2023, prin punctele de fro­ntieră de la nivelul întregii ţări au efectuat formalitățile de control (atât pe sensul de intrare, cât şi pe cel de ieşire) aproximativ 313.160 de persoane, cetățeni români și străini și peste 80.160 de mijloace de transport, pe ambele sensuri.

Pe sensul de intrare în România, au fost 181.154 de persoane, dintre care 10.099 de cetăţeni ucraineni.

Astfel, începând cu data de 10.02.2022 (perioadă pre-conflict), până la data de 04.06.2023, ora 24.00, la nivel naţional, au intrat în România 4.426.672 cetăţeni ucraineni.

Ca urmare a faptului ca minivacanţa de Rusalii se încheie, iar cetăţenii români care s-au aflat în afara graniţelor ţării se întorc acasă, este preconizată o creştere a valorilor de trafic pe sensul de intrare, în principalele puncte de trecere a frontierei, în mod special la graniţa cu Bulgaria şi Ungaria.

„Astfel, au fost dispuse măsuri pentru suplimentarea arterelor de control până la capacitatea maximă permisă de infrastructura fiecărui punct de trecere, respectiv de suplimentare a personalului.

Tot pentru fluidizarea traficului la granițele României, reprezentanţii Poliției de Frontieră Române menţin permanent legătura cu autorităţile de frontieră din Ungaria si Bulgaria,  pentru dispunerea  unor măsuri comune astfel incât formalittaile de control să se deruleze cu operativitate .

Pentru evitarea aglomerărilor, Poliţia de Frontieră Română recomandă participanţilor la trafic tranzitarea tuturor punctelor de trecere a frontierei astfel încât să se preîntâmpine apariția aglomerărilor.

Reamintim că, la granița cu Ungaria sunt operaționale 12 puncte de trecere a frontierei în regim internaţional pentru persoane, autoturisme şi camioane, iar la granița cu Bulgaria sunt operaţionale 11 puncte de trecere a frontierei”, a precizat Poliția de Frontieră.

 

Citește mai departe

EVENIMENT

Sancţiuni contravenţionale în valoare de aproape 3,5 milioane de lei, aplicate în ultimele 24 de ore

Publicat

politia nou general
Arhivă foto

În decursul ultimelor 24 de ore, polițiștii au emis un total de 9.270 de sancțiuni contravenționale, în valoare de aproximativ 3.500.000 de lei, ca urmare a constatării neregulilor.

„La data de 4 iunie, poliţiştii au acţionat, la nivel naţional, pentru a preveni faptele antisociale, organizând 295 de acţiuni şi au intervenit la 2.728 de evenimente, dintre care 2.290 au fost sesizate de cetăţeni prin 112.

Poliţiştii au intervenit la peste 2.700 de solicitări ale cetăţenilor, fiind sesizate peste 700 de infracţiuni”, informează un comunicat al Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR) transmis, luni, AGERPRES.

De asemenea, au fost depistate 14 persoane urmărite naţional sau internaţional, faţă de care au fost dispuse măsurile legale.

Sancţiuni contravenţionale în valoare de aproape 3,5 milioane de lei, aplicate în ultimele 24 de ore. Au fost sesizate 767 de infracţiuni

În urma activităţilor, au fost sesizate 767 de infracţiuni, în cauzele instrumentate fiind dispuse 12 măsuri preventive.

„Poliţiştii rutieri au acţionat pentru creşterea siguranţei în trafic, fiind constatate 157 de infracţiuni la regimul circulaţiei pe drumurile publice.

Au fost reţinute 758 de permise de conducere, dintre care 352 pentru viteză, 91 pentru alcool şi şase pentru droguri”, arată sursa citată.

Totodată, au fost retrase 271 de certificate de înmatriculare. Agerpres

Citește mai departe