Connect with us

EVENIMENT

Rezidenţiat: 627 de candidaţi și-au ales locuri și posturi în urma repartiției. O singură poziţie a rămas neocupată

Publicat

Un număr de 627 de candidaţi și-au ales locuri şi posturi la repartiţia de marţi, 23 mai 2023. Un singur loc a rămas neocupat, la specialitatea chirurgie orală şi maxilo-facială. Această specialitate poate fi aleasă numai de cei cu două diplome de licenţă: medicină şi medicină dentară / stomatologie.

Ultimul candidat care a ales un loc a avut punctajul de 529, faţă de 565, punctajul minim în sesiunea ordinară din toamnă. Poziţiile au fost alese în ordinea descrescătoare a punctajelor obţinute de candidaţi, în limita locurilor şi posturilor disponibile rămase neocupate în sesiunea din toamnă.

„Ministerul Sănătăţii a decis, împreună cu universităţile de medicină şi farmacie, organizarea acestei sesiuni extraordinare suplimentare tocmai pentru a veni în sprijinul tinerilor medici şi pentru ocuparea locurilor în specialităţi deficitare (chirurgie generală, medicina de urgenţă, medicina de familie, neonatologie etc.).

O bună pregătire a tinerilor medici admişi în rezidenţiat e esenţială pentru asigurarea în viitor a asistenţei medicale de calitate, iar acesta e scopul procesului de selecţie prin concurs”, a anunţat Ministerul Sănătăţii.

Alocarea de locuri la rezidenţiat a ţinut cont de posibilităţile de pregătire în specialitate a universităţilor şi facultăţilor de medicină, au precizat reprezentanți ai Ministerului Sănătății.

Sursa Mediafax.ro

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Urmăriți Romania24.ro și pe Google NewsDacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

Un șofer polonez beat a provocat un accident la Sebeș. Coliziune cu un autoturism care venea din sens opus

Publicat

1660556213 etilotest.jpg

Un șofer polonez beat a provocat un accident la Sebeș. Camionul condus de acesta a intrat în coliziune cu un autoturism care venea din sens opus.

Polițiștii rutieri din Sebeș au fost solicitați să soluționeze un eveniment rutier soldat cu pagube materiale, produs pe strada Augustin Bena din Sebeș.

Din primele cercetări a rezultat că un cetățean polonez, în vârstă de 55 de ani, în timp ce conducea un camion cu remorcă, nu ar fi păstrat o distanță laterală suficientă…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Cod galben ninsoare și ploi în Alba și alte județe. Avertizarea de precipitații se va extinde până luni la nivelul întregii țări

Publicat

cod galben ninsoare și ploi în alba și alte județe.

Cod galben de ninsoare și ploi în Alba și alte județe. Potrivit ANM, în perioada 21 aprilie, ora 18 – 22 aprilie, ora 12, în sudul județului Alba, la altitudini mai mari de 1.500 de metri, se vor produce ninsori însemnate cantitativ.

Ninsoarea va cuprinde treptat și Carpații Meridionali și în Carpații de Curbură, unde vor predomina ninsorile, local însemnate cantitativ și se va depune strat de zăpadă.

Avertizarea de ploi se va extinde până luni la nivelul întregii…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Ploaia de meteori Lyride: Fenomen astronomic spectaculos, pe cerul României, în această noapte

Publicat

ploaia de meteori lyride: fenomen astronomic spectaculos, pe cerul româniei,

Ploaia de meteori Lyride: Fenomen astronomic spectaculos, pe cerul României, în această noapte. Lyridele pot fi observate foarte bine în luna aprilie.

Faza maximă de manifestare a curentului de meteori Lyridele este în noaptea de 21/22 aprilie în acest an, transmite Agerpres.

În fiecare an, începând cu luna aprilie, pe cerul nopţilor încep să-şi facă apariţia ploile de meteori (denumirea ştiinţifică a „stelelor căzătoare”).

Curentul de meteori Lyride se manifestă…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

INCENDIU în Stejăriș, județul Cluj. A luat FOC o casă de locuit. O femeie de 80 de ani a MURIT

Publicat

incendiu e1713679487297.jpg

Un incendiu a avut loc, sâmbătă seara, în loc. Stejăriș din jud. Cluj. A luat foc o casă de locuit. O femeie de 80 de ani a murit.

„Pompierii din cadrul Detașamentului Turda au fost solicitați în această seară în localitatea Stejăriș, comuna Moldovenești, unde a izbucnit un incendiu într-o casă de locuit.

INCENDIU în Stejăriș, județul Cluj. A luat FOC o casă de locuit. O femeie de 80 de ani a MURIT

Până la sosirea forțelor de intervenție focul a…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe