EVENIMENT
REZULTATE EVALUARE NAȚIONALĂ 2019, publicate de Ministerul Educației. NOTELE elevilor absolvenți de clasa a VIII-a
Ministerul Educației a publicat marți primele rezultate la Evaluarea Națională, clasa a VIII-a, 2019. Contestațiile se pot depune astăzi, între orele 14.00 și 20.00, la centrele de examen.
Rezultatele finale vor fi cunoscute sâmbătă, 29 iunie.
Vezi AICI rezultatele.
Listele cu notele la Evaluarea Naţională se regăsesc şi la centrele de examen din judeţul Alba.
IŞJ Alba atenţionează că, după reevaluarea lucrărilor, notele pot fi mărite sau micşorate.
Citește și Modele de Subiecte la Evaluare Națională 2021. TOATE TESTELE de antrenament pentru examenul de clasa a VIII-a
În acest an, nu au fost cazuri de tentativă de fraudă la examen, în judeţul Alba.
Reamintim că examenul s-a desfășurat în perioada 18-21 iunie.
Evaluarea Naţională se desfăşoară, anual, într-o singură sesiune. Media generală obținută în cadrul EN VIII are o pondere de 80% în calculul mediei pe baza căreia se realizează admiterea în clasa a IX-a.
Nu există notă minimă de admitere la liceu sau în școala profesională, intrarea într-o clasă sau alta fiind limitată de numărul de locuri și de concurență.
Calculul mediei de admitere se face astfel: MA = 0,2 x ABS + 0,8 x EN
unde:
MA = media de admitere;
ABS = media generală de absolvire a claselor a V-a – a VIII-a;
EN = media generală obţinută la evaluarea naţională susţinută de absolvenţii clasei a VIII-a
Înscrierile la liceu încep din 3 iulie.
Vezi ADMITERE LICEU 2019: GHIDUL candidatului cu numărul de locuri şi ultimele medii de intrare
Cum se corectează lucrările
Fiecare lucrare de examen este corectată și punctată de către doi profesori, care lucrează în săli separate. Evaluarea lucrărilor de examen se face “cu respectarea strictă a baremului”, pe baza unui punctaj pe scara 1-100; se acordă 90 de puncte pentru răspunsurile corecte și complete și 10 puncte din oficiu. După evaluare, fiecare profesor stabilește nota prin împărțirea la 10 a punctajului obținut de elev, fără rotunjire, și o trece pe lucrare, se arată în metodologie, potrivit edupedu.ro.
Nota finală este calculată de președintele comisiei de examen și reprezintă media aritmetică cu două zecimale a notelor acordate de cei doi profesori evaluatori, fără rotunjire.
Dacă diferența dintre notele puse de cei doi profesori evaluatori este mai mare de 1 punct, atunci lucrarea va fi recorectată de alți doi profesori evaluatori numiți de președintele comisiei. Nota finală este apoi calculată luând în considerare cele 4 (patru) note, după eliminarea celor două note/valori extreme, ca medie aritmetică cu două zecimale, fără rotunjire, a celor două note/valori centrale. Media rezultată reprezintă nota finală care se trece pe lucrare și este înregistrată în catalogul evaluării naționale. Sub nota finală semnează cei patru evaluatori și președintele comisiei.
Reguli pentru contestații
Dacă doresc să depună contestații, elevii semnează, alături de părinți, o declarație-tip, în care se menționează că au luat la cunoștință că nota pe care o vor obține la contestație poate să le modifice nota inițială fie prin creștere, fie prin descreștere.
În cadrul etapei de contestații, notele puse după reevaluare sunt comparate cu cele acordate în etapa de evaluare inițială.
Dacă se constată o diferență de notare mai mare de 1,5 puncte, în plus sau în minus, între nota inițială și cea de la contestații, președintele comisiei de contestații numește o a treia comisie, formată din alți doi profesori cu experiență, alții decât cei care au evaluat inițial lucrările în centrul de contestații. “Reevaluarea se face după o nouă secretizare a lucrărilor, respectând cu strictețe baremul de evaluare și notare și toate procedurile de evaluare”, se arată în ordin. Nota acordată de a treia comisie este nota finală a comisiei de contestații.
Nota de la contestații este definitivă, indiferent de punctajul obținut, în plus sau în minus, față de nota primită inițial. Această notă nu mai poate fi modificată și reprezintă nota obținută de elev la proba respectivă.
Dacă doresc să vadă lucrările, elevii și părinții pot solicita acest lucru comisiei de examen, însă abia după afișarea rezultatelor finale, deci nu în perioada de contestații. Notele nu mai pot fi modificate după ce aceștia văd lucrările.
CFR Cluj a întâlnit-o pe Rapid, sâmbătă seara în Gruia, într-un meci din etapa a 17-a a Superligii de fotbal. După pasul greșit făcut de liderul „U” la Sibiu, CFR avea șansa, în cazul unei victorii, să-și egaleze concitadina. N-a fost să fie, meciul terminându-se egal, 1-1, goluri marcate de Fică (min.81), respectiv Burmaz (min.90).
Echipe de start:
CFR CLUJ (4-3-3): Hindrich – Mogoș, Leo Bolgado, M. Ilie, Simao Rocha – Fică, Djokovic (cpt.), Ad….
Citește mai mult pe Cluj24.ro
EVENIMENT
Primul plan de menținere a calității aerului în Cluj. Implementarea măsurilor de reducre a poluării costă 1,5 miliarde de lei
Județul Cluj va avea un plan de menținere a calității aerului pentru perioada 2024-2028.
Este primul plan de acest fel care va fi implementat la nivelul Clujului, iar acesta prevede măsuri de îmbunătățire a calității aerului acolo unde este nevoie.
Primul plan de menținere a calității aerului în Cluj. Implementarea măsurilor de reducre a poluării costă 1,5 miliarde de lei
Președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe este inițiatorul proiectului de…
Citește mai mult pe Cluj24.ro
EVENIMENT
Drept la replică PSD Alba. Dumitrel și sindromul Biden: A uitat că PNL a cerut cu disperare alegeri parlamentare în 1 Decembrie
Domnul Ion Dumitrel a ajuns la nivelul maxim al ipocrizie politice și suferă de amnezia specifică politrucilor demagogi: uită că de fapt PNL și Nicolae Ciucă au ținut cu disperare ca alegerile parlamentare să fie organizate în 1 Decembrie.
Acum, văzând că „Ciucă al lor” privește cum i se spulberă posibilitatea de a intra în turul 2, domnul Ion Dumitrel uită ca liberalii au impus în coaliția de guvernare…
Citește mai mult pe Alba24.ro
EVENIMENT
ALEGERI PREZIDENȚIALE. 1.000 de polițiști, jandarmi și pompieri mobilizați la Cluj în ziua scrutinului
Duminică, 24 noiembrie, are loc primul tur al alegerilor prezidențiale.
Forțe impesionante vor fi mobilizate în județul Cluj pentru asigurarea desfășurării în condiții de siguranță, legalitate și ordine publică a scrutinului pentru alegerea Președintelui României. Secțiile votare se deschid la ora 7.00 și se închid la ora 21.00.
ALEGERI PREZIDENȚIALE. 1.000 de polițiști, jandarmi și pompieri mobilizați la Cluj în ziua scrutinului
Structurile…
Citește mai mult pe Cluj24.ro