EVENIMENT
REZULTATELE la EVALUARE NAȚIONALĂ 2019 vor fi publicate MARȚI. Reguli pentru contestații și cum sunt corectate lucrările
Rezultatele la examenul de Evaluare Națională, clasa a VIII-a vor fi cunoscute marți, 25 iunie, iar cele finale, după contestaţii, în 29 iunie.
Primele rezultate la examen vor fi afișate marți 25 iunie, până la ora 12.00. Eventuale contestații se pot depune tot marți, în intervalul orar 14.00-20.00.
În perioada 26-28 iunie, contestațiile vor fi soluționate, iar sâmbătă, 29 iunie se afișează rezultatele finale.
Reamintim că examenul s-a desfășurat în perioada 18-21 iunie.
Notele obținute de elevi la examenele Evaluării naționale contează în proporție de 80% la admiterea la liceu (restul de 20% este reprezentată de media V-VIII). Nu există notă minimă de admitere la liceu sau în școala profesională, intrarea într-o clasă sau alta fiind limitată de numărul de locuri și de concurență.
Calculul mediei de admitere se face astfel: MA = 0,2 x ABS + 0,8 x EN
unde:
MA = media de admitere;
ABS = media generală de absolvire a claselor a V-a – a VIII-a;
EN = media generală obţinută la evaluarea naţională susţinută de absolvenţii clasei a VIII-a
Înscrierile la liceu încep din 3 iulie.
Vezi ADMITERE LICEU 2019 în ALBA: GHIDUL candidatului cu numărul de locuri şi ultimele medii de intrare
Cum se corectează lucrările
Fiecare lucrare de examen este corectată și punctată de către doi profesori, care lucrează în săli separate. Evaluarea lucrărilor de examen se face “cu respectarea strictă a baremului”, pe baza unui punctaj pe scara 1-100; se acordă 90 de puncte pentru răspunsurile corecte și complete și 10 puncte din oficiu. După evaluare, fiecare profesor stabilește nota prin împărțirea la 10 a punctajului obținut de elev, fără rotunjire, și o trece pe lucrare, se arată în metodologie, potrivit edupedu.ro.
Citește și Evaluare Națională 2022: Toate TESTELE de ANTRENAMENT publicate de Ministerul Educației. Alte MODELE de SUBIECTE pentru examen
Nota finală este calculată de președintele comisiei de examen și reprezintă media aritmetică cu două zecimale a notelor acordate de cei doi profesori evaluatori, fără rotunjire.
Dacă diferența dintre notele puse de cei doi profesori evaluatori este mai mare de 1 punct, atunci lucrarea va fi recorectată de alți doi profesori evaluatori numiți de președintele comisiei. Nota finală este apoi calculată luând în considerare cele 4 (patru) note, după eliminarea celor două note/valori extreme, ca medie aritmetică cu două zecimale, fără rotunjire, a celor două note/valori centrale. Media rezultată reprezintă nota finală care se trece pe lucrare și este înregistrată în catalogul evaluării naționale. Sub nota finală semnează cei patru evaluatori și președintele comisiei.
Reguli pentru contestații
Dacă doresc să depună contestații, elevii semnează, alături de părinți, o declarație-tip, în care se menționează că au luat la cunoștință că nota pe care o vor obține la contestație poate să le modifice nota inițială fie prin creștere, fie prin descreștere.
În cadrul etapei de contestații, notele puse după reevaluare sunt comparate cu cele acordate în etapa de evaluare inițială.
Citește mai multe detalii pe Alba24.ro.
EVENIMENT
VIDEO: Festivitatea de premiere la Crosul Unirii 2024, la Alba Iulia. Alergătorii care au urcat pe podium
Alba Iulia a găzduit, sâmbătă dimineața, Crosul Unirii – ediția 55, un eveniment devenit tradiție care a reunit sute de iubitori ai mișcării.
Sute de participanți de toate vârstele s-au aliniat la start, în șanțurile Cetății Alba Carolina, pentru a lua parte la una din cele două curse: cea de un kilometru, destinată copiilor în vâstă de până la 11 ani și cea de 2,7 kilometri.
La final, primii trei…
Citește mai mult pe Alba24.ro
EVENIMENT
UPDATE: INCENDIU la o pensiune din Rimetea. Focul a izbucnit la o centrală pe lemne. Pompierii intervin cu trei autospeciale
Un incendiu a izbucnit sâmbătă, în jurul orei 13:30, în localitea Rimetea. Din primele informații, focul a izbucnit la centrala pe lemne a unei pensiuni.
Potrivit ISU Alba, Detasamentul de pompieri Aiud intervine pentru localizarea și stingerea unui incendiu în localitatea Rimetea.
Din informațiile preliminare ar fi vorba despre un incendiu izbucnit la o centrală pe lemne, la o pensiune.
Pompierii intervin cu trei…
Citește mai mult pe Alba24.ro
Gabriel Cotabiță s-a stins din viață sâmbătă, la vârsta de 69 de ani.
Artistul s-a confruntat în ultima perioadă cu grave probleme de sănătate.
A murit celebrul cântăreț Gabriel Cotabiță. Avea 69 de ani
Gabriel Cotabiță s-a născut la 1 noiembrie 1955 în Craiova. Cunoscutul cântăreț de muzică ușoară și pop-rock, a fost și prezentator, dar și producător muzical și de televiziune.
Gabriel Cotabiță a fost și solistul vocal al formației…
Citește mai mult pe Cluj24.ro
EVENIMENT
VIDEO: Degustare de vinuri, la Alba Iulia. 50 de degustători au luat „pulsul” calității vinurilor produse în acest an
Asociația Degustătorilor Autorizați din România (ADAR) a organizat sâmbătă, 23 noiembrie, o degustare tematică dedicată vinurilor din zona Alba Iulia, cu accent pe producătorii mici locali, membri ai Asociației Țara Vinului. 50 de degustători au venit la Alba Iulia pentru a lua „pulsul” calității vinurilor produse în acest an în această zonă viticolă.
În cadrul evenimentului desfășurat la Hotel…
Citește mai mult pe Alba24.ro