Connect with us

ACTUALITATE

Ridicarea restricțiilor Covid-19 accelerează perspectivele de revenire a angajaților la birou – sondaj

Publicat

angajati

Ridicarea restricțiilor Covid-19 accelerează perspectivele de revenire a angajaților la birou, cu opțiunea de lucru remote doar atunci când e convenabil, relevă un sondaj BestJobs.

Ziua de 8 martie reprezintă finalul stării de alertă în România, la doi ani de la declanșarea pandemiei. Această perioadă a adus multe schimbări pe piața muncii și în viața angajaților, care au experimentat modul de lucru de la distanță, dar și hibrid, iar acum au posibilitatea de a alege cum vor să lucreze. După doi ani în care au fost privați de interacțiunile directe cu colegii și afectați de lipsa de separare a timpului personal de cel alocat activității profesionale, 62% dintre candidații români au declarat în ultimul sondaj BestJobs că ar alege să lucreze de la birou sau cel puțin în format hibrid, în timp ce 38% ar prefera exclusiv remote.

În prezent, 48% dintre angajați au declarat că lucrează de la sediu, 42% exclusiv de la distanță, iar 10% într-un format hibrid. Chiar dacă se va reveni la munca de la birou ca normă, 24% dintre angajați spun că posibilitatea de a lucra remote reprezintă un beneficiu de luat în calcul atunci când își negociază contractul de muncă.

Atunci când evaluează un nou loc de muncă în vederea angajării, doar 7% dintre candidați mai consideră că lucrul exclusiv de la birou ar reprezenta un compromis pe care ar trebui să îl facă, în timp ce 14% au declarat că ar accepta mai greu o poziție care implică lucrul exclusiv remote.

„Schimbările în modul de lucru din ultimii doi ani au transformat stilul nostru de viață, am fost nevoiți să ne reorganizăm toate aspectele vieții în funcție de modul de desfășurare a activității de la locul de muncă. Pentru unii, modul de lucru remote a fost o soluție potrivită și rămâne opțiunea preferată, în timp ce pentru alții a însemnat un compromis greu de acceptat. Vedem deschiderea tot mai mare a angajaților de a se întoarce la birouri, mai ales în contextul în care restricțiile vor fi eliminate, păstrând totuși posibilitatea fermă din partea angajatorului, de a lucra remote”, spune Ana Vișian, Marketing Manager BestJobs România.

Interesul pentru joburile remote este foarte mare în continuare, întrucât candidații au înregistrat în ultimele 30 zile peste 62.000 de aplicări, cele mai multe dintre ele pentru oportunități în Vânzări, IT/ Telecomunicații și Management.

În luna februarie 2022, pe platforma de recrutare au fost deschise aproximativ 3.500 de poziții care oferă posibilitatea muncii exclusiv de la distanță, de două ori mai multe decât în februarie 2021 și cele mai multe de la începutul pandemiei.

În plus, alte peste 1.000 de joburi care presupun un mod de lucru hibrid sunt disponibile candidaților de pe platformă. În ultimele 30 zile, cele mai multe dintre pozițiile remote disponibile pe platformă au fost în IT / Telecomunicații, Management și Inginerie. MEDIAFAX

Citește Romania24.ro pe Google News

Urmărește știrile romania24.ro pe Google News


Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ACTUALITATE

De câte ori a încălcat Turcia spaţiul aerian al Greciei, în luna iunie

Publicat

fotografie cu caracter ilustrativ

Avioanele de luptă şi dronele Turciei au pătruns ilegal de 760 de ori luna trecută în spaţiul aerian al Greciei, a anunţat sâmbătă Statul Major al armatei elene, transmite dpa.

În nouă rânduri, avioanele turce au zburat deasupra insulelor elene, iar în 17 rânduri au simulat atacuri sau angajări în lupte aeriene de la mică distanţă.

De la începutul anului şi până în prezent, autorităţile elene au înregistrat aproape 4.000 de astfel de încălcări ale suveranităţii ţării.

Uniunea Europeană – din care Grecia face parte, spre deosebire de Turcia – a condamnat în repetate rânduri aceste incidente. Agerpres

Citește mai departe

ACTUALITATE

Oamenii de fier se aleg în Bihor! Aproape 300 de sportivi participă la singurul triatlon pe distanța Ironman din țară (FOTO/VIDEO)

Publicat

triatlon bihor montaj 02072022.jpg

Bihorul găzduiește, sâmbătă, cel mai important eveniment al triatlonului românesc: Campionatul Național de Triatlon pe distanță lungă AROBS X-Man România 2022, singurul concurs pe distanța Ironman din țară. Aproape 300 de sportivi au luat startul la proba de înot, în lacul de acumulare din Fughiu, ca apoi să pedaleze zeci de kilometri și să încheie competiția în alergare, spre Oradea. Pe lângă efortul uriaș, sportivii se confruntă și cu condiții meteo grele: temperaturi ridicate și un soare strălucitor.
Citește mai mult pe eBihoreanul.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

VIDEO Doi pompieri din Alba, în misiunea de sprijin a României pentru Grecia. Proiect pilot de pregătire pentru incendiile de vară

Publicat

pompieri in grecia sursa foto isu alba 1000x600.jpg

Doi subofițeri de la ISU Alba, dintr-un total de 28 de pompieri români participă de sâmbătă la o misiune de sprijin pentru colegii lor din Grecia, țară care s-a confruntat anul trecut cu incendii masive de vegetație. 

Din Alba, la misiune participă plutonier major Andrei Brad Andrei și plutonier adjutant Alexandru.

Citește și: VIDEO: ”Dragi frați români, nu vom uita niciodată ajutorul vostru!” Populația din Grecia, impresionată de pompierii români

Personalul modulului național specializat de stins incendii de pădure trimis de România a participat…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Vin furtunile! Cod portocalii de vijelii puternice și ploi abundente în Bihor

Publicat

cod portocaliu furtuna 02072022.jpg

După două zile cu cod roșu de caniculă, Bihorul este amenințat de furtuni puternice. Meteorologii au emis, sâmbătă, o avertizare de tip cod portocaliu de instabilitate atmosferică accentuată, cu vijelii puternice și ploi abundente.
Citește mai mult pe eBihoreanul.ro

Citește mai departe