Connect with us

EVENIMENT

Cererea de vacanțe pentru Paște și 1 Mai, revitalizată. Cele mai căutate destinații

Publicat

Ridicarea restricțiilor de călătorie a revitalizat cererea de vacanțe pentru sărbătorile pascale și 1 Mai, fiind necesară suplimentarea ofertelor ori a numărului de locuri pentru Bulgaria și Turcia.

Potrivit unui comunicat al Hello Holidays, organizator de sejururi și circuite, pentru zilele libere de la finalul lunii aprilie și începutul lunii mai, românii caută vacanțe de cel puțin trei-patru zile în Bulgaria, Turcia, Grecia, Dubai, Egipt, dar și România, pentru care alocă, în medie, un buget de 350 euro/persoană.

Condițiile pentru accesul în destinațiile de vacanță sunt clare, majoritatea țărilor acceptând fie certificatul european care atestă vaccinarea, fie pe cel pentru trecerea prin boală, fie rezultatul negativ al unui test RT-PCR, ori al unui test antigen, cerințele pentru returul în România din state non-UE au fost eliminate, ceea ce face ca prima vacanță fără restricții majore să fie cea de Paște.

Cele mai căutate destinații pentru sărbătorile pascale

Cele mai căutate destinații pentru sărbătorile pascale sunt Albena, Nisipurile de Aur și Kusadasi-Istanbul. Vacanța în Bulgaria costă de la 162 de euro/persoană/hotel de patru stele cu all inclusive, pentru trei nopți, din 22 aprilie. În Turcia, turiștii îmbină programul de vizite la Troia, Cetatea Pergamon, vechiul sat grecesc Sirince, Pamukkale, Efes și Casa Fecioarei Maria, Istanbul cu relaxarea în Kusadasi, iar în noaptea de Înviere participă la slujba de la Biserica Aya Fotini din Izmir. Programul de opt nopți costă 349 de euro/persoană în perioada de Early Booking.

„Este evident că oamenii au lăsat pandemia în urmă și vor să își petreacă timpul liber ca înainte, alături de familie, de prieteni. Au fost încurajați și de simplificarea condițiilor de călătorie din ultimul timp. O cerere peste așteptări pentru vacanțe în Bulgaria și Turcia ne-a pus în situația să adăugăm locuri.

Pentru vacanța în Bulgaria am alocat deja două autocare, pentru cea în Kusadasi am început cu unul, apoi am suplimentat cu unul și este posibil să ajungem la trei în total. Mai sunt trei săptămâni până la Paște, iar cererile sunt constante”, declară Denisa Oprea, director de marketing al organizatorului de sejururi.

Turiștii se relaxează de Paște și în Grecia, Macedonia, Egipt, Emiratele Arabe Unite, România,

Turiștii se relaxează de Paște și în Grecia, Macedonia, Egipt, Emiratele Arabe Unite, România, în general oferta din 2022 fiind cu mult mai mare față de anul trecut, datorită ridicării restricțiilor de călătorie, iar prețurile sunt nemodificate. Astfel, vacanța de patru zile în Grecia, Paralia Katerini ori Insula Evia, costă de la 149 de euro/persoană, respectiv de la 169 de euro/persoană. Paștele petrecut la Mamaia costă 595 de lei/persoană/trei nopți/hotel de trei stele, iar într-un circuit de cinci zile la Cazanele Dunării, de la 974 de lei/persoană.

Vacanța la temperaturi ridicate, de vară, în Hurghada, costă de la 566 de euro/persoană/șapte nopți, cu toate taxele incluse, zbor charter, la un hotel de patru stele. Iar în Antalya, pe primul zbor charter din sezonul 2022, pentru care pachetele s-au vândut deja, în totalitate, în jur de 400 de euro de persoană, la un hotel de patru stele cu all inclusive.

Pentru 1 Mai, turiștii caută în general sejururi la mare, de la litoralul românesc la Antalya și Hurghada. O vacanță la mare costă de la 595 de lei/persoană pentru trei nopți de cazare la un hotel de trei stele din Mamaia. În timp ce vacanța în Antalya, care începe din 29 aprilie, costă de la 395 de euro/persoană/hotel de patru stele cu all inclusive și de la 419 euro/persoană/hotel de cinci stele, cu all inclusive. În Egipt începe chiar din 1 mai și costă de la 469 de euro/persoană/hotel patru stele cu demipensiune și de la 522 de euro/hotel de cinci stele cu all inclusive.

(sursa: Mediafax)

Citește Romania24.ro pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

UPDATE. AȚI VĂZUT-O? Femeie de 68 de ani, DISPĂRUTĂ de la domiciliul din Băișoara. Sunați la 112

Publicat

1714086891 call center pixabay e1641391878287.jpg

La data de 24 aprilie 2024, în jurul orei 17.40, Secția 9 Poliție Rurală Turda a fost sesizată despre faptul că Corlat Maria, în vârstă de 68 de ani, în cursul dimineții de 24 aprilie a.c. a plecat de la imobilul din localitatea Băișoara, fără a se cunoaște direcția de deplasare, iar până în prezent nu a mai revenit.

„SEMNALMENTE – înălțime aproximativă – 1,65 m, 67 de kilograme, păr alb, ochi căprui, ten deschis.

La momentul plecării…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Boc, despre depunerea candidaturii: Aici sunt și aici m-am DEDICAT. Trebuie să CONTINUĂM lucrurile bune care sunt la Cluj

Publicat

emil boc1.jpg

Prezent, joi, prin telefon la Napoca Live, primarul Clujului, Emil Boc, a precizat de ce a ales candidatura la primăria Clujului în detrimentul altor variante vehiculate în presă, cum ar fi la Europarlamentare sau chiar și la președinție.

„Acesta este farmecul democrației, dreptul fiecăruia de a emite opinii, păreri… Președintele partidului mi-a făcut onoarea de a deschide lista PNL la Europarlamentare, în 2022 am avut și opțiunea de a candida la funcția de…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Universitatea Craiova – CFR Cluj, 0-1. Clujenii obțin victoria în deplasare și păstrează șanse să obțină locul doi în Superligă

Publicat

cfr cluj craiova.jpg

Universitatea Craiova și CFR Cluj s-au întâlnit joi, pe Stadionul Ion Oblemenco în etapa a 6-a din play-off-ul Superligii României.

Clujenii s-au impus pe terenenul universității și păstrează șanse pentru obținerea locului secund în Superligă.

Universitatea Craiova – CFR Cluj, 0-1. Clujenii obțin victoria în deplasare și păstrează șanse să obțină locul doi în Superligă

Echipele de start

Universitatea Craiova: Popescu – Vlădoiu, Badelj,…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

VIDEO. Podcast Cluj24 Contraste. Aurelia Cristea sau despre eleganța în politică

Publicat

relic 1 e1714050700276.jpg

Aurelia Cristea este printre puținii politicieni români care și-au legat numele de o lege. Se alătură astfel, prin legea anti-fumat, deputatului PNȚCD Vasile Lupu, cu a sa lege a restituirii proprietăților funciare, senatorului Aurelian Ticu-Dumitrescu, autor al legii deconspirării Securității ca poliție politică sau colegului său de partid, profesorul și senatorul Vasile Dîncu, inițiator al celebrei legi 544, care permite accesul la informațiile de interes public și…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe