Connect with us

ACTUALITATE

Riscul de concentrare pe piaţa asigurărilor de viaţă, mai ridicat decât cel de pe piaţa asigurărilor generale

Publicat

Riscul de concentrare pe piaţa asigurărilor generale este de nivel mediu, în timp ce gradul de concentrare a pieţei asigurărilor de viaţă este încă ridicat, conform principalilor indicatori folosiţi de Consiliul Concurenţei, se menţionează în raportul lunar al Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF).

„Situaţia este similară în cazul pieţei fondurilor de pensii private (Pilonul II şi Pilonul III), dar explicabilă prin motive obiective legate de mecanismul lor de funcţionare şi starea actuală a pieţei. Pe piaţa de capital, gradul de concentrare este mediu spre ridicat în cazul administratorilor fondurilor de investiţii, dar şi în cazul intermediarilor de la BVB, ca urmare a faptului că principalii participanţi cumulează o pondere semnificativă din valoarea totală a activelor, respectiv din valoarea totală tranzacţionată”, se mai precizează în raportul lunar de monitorizare a tendinţelor pe pieţele financiare nebancare.

Totodată, gradul de concentrare este ridicat pentru piaţa RCA, precum şi pentru depozitarii fondurilor de pensii private (Pilonul II şi Pilonul III) şi a fondurilor de investiţii.

Societăţile de asigurare, autorizate şi reglementate de Autoritatea de Supraveghere Financiară, au subscris, în primele trei luni din acest an, prime brute în valoare de 2,95 miliarde lei, în creştere cu 8,8% faţă de aceeaşi perioadă a anului anterior.

La 31 martie 2020 activau pe piaţa asigurărilor 28 de societăţi de asigurare

La 31 martie 2020 activau pe piaţa asigurărilor 28 de societăţi de asigurare, autorizate şi reglementate de ASF, dintre care 15 au practicat numai activitate de asigurări generale (AG), şapte au practicat numai activitate de asigurări de viaţă (AV) şi şase au practicat activitate compozită.

În trimestrul I al anului 2020, aproximativ 89% din volumul total de prime brute subscrise a fost realizat de 10 societăţi de asigurare din cele 28 de societăţi autorizate.

Autoritatea de Supraveghere Financiară este autoritatea naţională, înfiinţată în anul 2013 prin OUG 93/2012 aprobată prin Legea 113/2013, pentru reglementarea şi supravegherea pieţelor asigurărilor, a pensiilor private, precum şi a pieţei de capital. ASF contribuie la consolidarea cadrului integrat de funcţionare a celor trei sectoare, care însumează peste 10 milioane de participanţi.

Agerpres

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


ACTUALITATE

Cum să călătorești GRATUIT cu trenul prin Europa. Aproape 1.500 de tineri români pot obține un loc în program

Publicat

cum să călătorești gratuit cu trenul prin europa. aproape 1.500

Publicitate

DiscoverEU 2025: 1.485 de tineri din România vor avea oportunitatea să exploreze Europa călătorind cu trenul. Comisia Europeană oferă în cadrul acestei runde 36.000 de permise de călătorie, scrie alba24.ro.

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

COMUNA DÂNGENI – ANUNȚ DE INTERES PUBLIC: Licitație publică

Publicat

comuna dÂngeni – anunȚ de interes public: licitație publică

Publicitate

Unitatea administrativ-teritorială Dângeni, județul Botoșani organizează în data de 16.04.2025 ora 10:00 licitație publică pentru închirierea pe o durată de 10 ani a unui spațiu care poate fi folosit ca și cabinet stomatologic cu o suprafață de 59,68 mp la care se mai adaugă o suprafață de 39,55 mp care este folosit ca și spațiu comun.

Documentele necesare se pot ridica de la sediul Primăriei Comunei Dângeni începând cu data de 7.04.2025,…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

„Ivan Turbincă” vine la Teatrul „Mihai Eminescu” Botoșani

Publicat

„ivan turbincă” vine la teatrul „mihai eminescu” botoșani

Publicitate

Teatrul „Mihai Eminescu” Botoșani invită iubitorii de teatru în acest sfârșit de săptămână, la spectacolul „Ivan Turbincă” după Ion Creangă.

Botoșănenii sunt invitați, duminică, 6 aprilie de la ora 1900 la Teatrul „Mihai Eminescu”  la spectacolul „Ivan Turbincă” după Ion Creangă, regia Ion Sapdaru. Scenografia spectacolului este semnată de Mihai Pastramagiu, coregrafia de Victoria Bucun, iar din distribuție fac parte actorii:…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

2 aprilie – Ziua internațională a cărții pentru copii

Publicat

2 aprilie – ziua internațională a cărții pentru copii

Publicitate

În fiecare an, pe 2 aprilie, zi ce reprezintă data nașterii renumitului scriitor Hans Christian Andersen, este marcată Ziua internațională a cărții pentru copii, pentru a le insufla copiilor dragostea pentru lectură și pentru a canaliza atenția spre cărțile de acest gen, scrie site-ul https://www.ibby.org/.

Marcarea acestei zile este o inițiativă a Consiliului Internațional al Cărților pentru Tineri, datând din anul 1967. În fiecare an, o…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe