Connect with us

EVENIMENT

Riscul de infecție cu coronavirus, de trei ori şi jumătate mai mare în rândul personalului medical

Publicat

Personalul medical a prezentat, în luna aprilie, un risc de aproape 3,5 ori mai mare de a contracta maladia COVID-19 în comparaţie cu restul populaţiei, potrivit unui studiu publicat sâmbătă, care a dezvăluit şi riscuri mai ridicate pentru angajaţii sanitari proveniţi din rândul minorităţilor etnice.

Noul studiu, publicat în The Lancet, a analizat datele medicale introduse de utilizatori într-o aplicaţie specială pentru smartphone, între 24 martie şi 23 aprilie în Marea Britanie şi Statele Unite, apoi a comparat riscurile de a contracta această boală prezentate de personalul medical aflat în contact direct cu pacienţii şi de restul utilizatorilor.

Numărul de cazuri confirmate cu COVID-19 a fost de 2.747 la 100.000 de angajaţi sanitari care foloseau aplicaţia şi de 242 la 100.000 de utilizatori din populaţia generală.

Ţinând cont de diferenţele de acces la testare dintre personalul medical şi restul populaţiei, autorii cercetării „estimează că angajaţii sanitari sunt de 3,4 ori mai susceptibili de a fi testaţi pozitiv cu COVID-19”.

Riscul a fost chiar şi de cinci ori mai mare pentru personalul medical „provenit din rândul minorităţilor etnice, în special din comunităţile de culoare şi asiatice”, chiar şi atunci când se ţine cont de factorul antecedentelor medicale, au precizat autorii studiului.

„Rezultatele noastre confirmă inegalităţile structurale în faţa COVID-19. Angajaţii sanitari proveniţi din rândul minorităţilor sunt mai susceptibili să lucreze în condiţii clinice mai riscante, cu pacienţi suspectaţi sau confirmaţi cu COVID-19, şi care au un acces mai redus la material de protecţie adecvat”, a declarat Erica Warner, profesoară la Facultatea de Medicină a Universităţii Harvard şi medic la General Hospital Massachusetts.

În mod deloc surprinzător, inegalităţile constatate în privinţa accesului la măşti, mănuşi, halate şi alte echipamente de protecţie reprezintă, de asemenea, un factor de risc important.

Angajaţii din domeniul medical care folosesc un material „inadecvat” se confruntă cu un risc de 1,3 ori mai mare decât aceia care spun că au acces la echipamente satisfăcătoare, au precizat autorii cercetării, adăugând că studiul a fost realizat într-o perioadă de penurie a acestor echipamente.

De asemenea, studiul arată că o treime (33%) din angajaţii sanitari proveniţi din rândul minorităţilor nu au acces la material de protecţie adecvat (sau trebuie să îl refolosească), spre deosebire de ceilalţi angajaţi din sectorul medical, în rândul cărora acest procent a fost de 25%.

Aproximativ 2,6 milioane de utilizatori din Marea Britanie şi 182.408 din Statele Unite au fost incluşi în acest studiu, în debutul său. După eliminarea persoanelor care au utilizat aplicaţia mai puţin de 24 de ore şi a celor care au fost testate pozitiv încă de la început, 2,1 milioane de persoane au participat la această cercetare, din care 99.795 au dezvăluit că sunt lucrători sanitari aflaţi în contact direct cu pacienţii. AGERPRES

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

Proiect pentru modernizarea unor străzi din Sâncel. Acord de mediu, solicitat la APM Alba

Publicat

proiect pentru modernizarea unor străzi din sâncel. acord de mediu,

Proiect pentru modernizarea unor străzi din Sâncel. Primăria comunei Sâncel vrea să asfalteze opt străzi din satele Sâncel și Iclod. Investiția este estimată la peste 5,8 milioane de lei. 

Agenția pentru Protecția Mediului (APM) Alba a anunțat joi, 18 aprilie, depunerea solicitării de emitere a acordului de mediu pentru proiectul „Modernizare străzi în localitatea Sâncel”.

Potrivit memoriului de prezentare, proiectul vizează, printre altele, modernizarea unor străzi în…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

4 copii și o femeie din Cluj s-au intoxicat cu dioxid de carbon. Toți au fost duși la spital

Publicat

ambulanta 2 e1670876778104.jpg

4 copii, cu vârste între 3 și 8 ani, dar și o femeie, s-au intoxicat, joi, cu dioxid de carbon. Toți au fost duși la spital.

Pompierii din cadrul Detașamentului 1 Cluj-Napoca au fost solicitați, de puține momente, pentru a acorda primul ajutor calificat unor persoane care, se pare, s-au intoxicat cu dioxid de carbon.

4 copii și o femeie din Cluj s-au intoxicat cu dioxid de carbon. Toți au fost duși la spital

Solicitarea a venit în jurul orei 20 și a anunțat…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Oțelul Galați – „U” Cluj, 2-1. Clujenii sunt învinși în deplasare și ratează calificarea în finala Cupei României

Publicat

u cluj otelul.jpg

„U” Cluj și Oțelul Galați s-au întâlnit astăzi, 18 aprilie, pe Stadionul Oțelul din Galați în semifinala Cupei României. Partida s-a încheiat cu victoria gazdelor și echipa antrenată de Ioan Ovidiu Sabău ratează calificarea în finala Cupei României.

Echipele de start

Oțelul Galați: Pap – Adăscăliței, Cisse, Yabre, Zhelev – Cisotti, Zivulic, Lameira – Maciel, Pop, Bodișteanu

REZERVE: Neagu, Rusevic, Rus, Tănasă, Malle, Telles, Jardan,…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Procurorii din Blaj au transferat un dosar de înșelătorie la nivel european, magistraților din Germania. Escrocherii cu utilaje

Publicat

procurorii din blaj au transferat un dosar de înșelătorie la

Un bărbat din Blaj a căzut victima unei escrocherii făcute de mai mulți bărbați din Germania, la nivel european. Este vorba despre o înșelăciune cu vânzarea unor utilaje agricole. 

Utilaje agricole folosite, care au un preț destul de mare, de peste 10.000 de euro. La doi ani de când a devenit victimă, magistrații din Blaj au admis cererea de transfer a cauzei penale, procurorilor din Germania. 

Din câte se pare făptuitorii, mai mulți bărbați din Germania, sunt anchetați…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe