Connect with us

EVENIMENT

Riscul de infecție cu coronavirus, de trei ori şi jumătate mai mare în rândul personalului medical

Publicat

Personalul medical a prezentat, în luna aprilie, un risc de aproape 3,5 ori mai mare de a contracta maladia COVID-19 în comparaţie cu restul populaţiei, potrivit unui studiu publicat sâmbătă, care a dezvăluit şi riscuri mai ridicate pentru angajaţii sanitari proveniţi din rândul minorităţilor etnice.

Noul studiu, publicat în The Lancet, a analizat datele medicale introduse de utilizatori într-o aplicaţie specială pentru smartphone, între 24 martie şi 23 aprilie în Marea Britanie şi Statele Unite, apoi a comparat riscurile de a contracta această boală prezentate de personalul medical aflat în contact direct cu pacienţii şi de restul utilizatorilor.

Numărul de cazuri confirmate cu COVID-19 a fost de 2.747 la 100.000 de angajaţi sanitari care foloseau aplicaţia şi de 242 la 100.000 de utilizatori din populaţia generală.

Ţinând cont de diferenţele de acces la testare dintre personalul medical şi restul populaţiei, autorii cercetării „estimează că angajaţii sanitari sunt de 3,4 ori mai susceptibili de a fi testaţi pozitiv cu COVID-19”.

Riscul a fost chiar şi de cinci ori mai mare pentru personalul medical „provenit din rândul minorităţilor etnice, în special din comunităţile de culoare şi asiatice”, chiar şi atunci când se ţine cont de factorul antecedentelor medicale, au precizat autorii studiului.

„Rezultatele noastre confirmă inegalităţile structurale în faţa COVID-19. Angajaţii sanitari proveniţi din rândul minorităţilor sunt mai susceptibili să lucreze în condiţii clinice mai riscante, cu pacienţi suspectaţi sau confirmaţi cu COVID-19, şi care au un acces mai redus la material de protecţie adecvat”, a declarat Erica Warner, profesoară la Facultatea de Medicină a Universităţii Harvard şi medic la General Hospital Massachusetts.

În mod deloc surprinzător, inegalităţile constatate în privinţa accesului la măşti, mănuşi, halate şi alte echipamente de protecţie reprezintă, de asemenea, un factor de risc important.

Angajaţii din domeniul medical care folosesc un material „inadecvat” se confruntă cu un risc de 1,3 ori mai mare decât aceia care spun că au acces la echipamente satisfăcătoare, au precizat autorii cercetării, adăugând că studiul a fost realizat într-o perioadă de penurie a acestor echipamente.

De asemenea, studiul arată că o treime (33%) din angajaţii sanitari proveniţi din rândul minorităţilor nu au acces la material de protecţie adecvat (sau trebuie să îl refolosească), spre deosebire de ceilalţi angajaţi din sectorul medical, în rândul cărora acest procent a fost de 25%.

Aproximativ 2,6 milioane de utilizatori din Marea Britanie şi 182.408 din Statele Unite au fost incluşi în acest studiu, în debutul său. După eliminarea persoanelor care au utilizat aplicaţia mai puţin de 24 de ore şi a celor care au fost testate pozitiv încă de la început, 2,1 milioane de persoane au participat la această cercetare, din care 99.795 au dezvăluit că sunt lucrători sanitari aflaţi în contact direct cu pacienţii. AGERPRES

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

LOCURI de MUNCĂ în ALBA: 473 de posturi în Alba Iulia, Sebeș, Blaj, Aiud, Câmpeni și alte localități din județ. Oferta prin AJOFM

Publicat

locuri de muncĂ în alba: 473 de posturi în alba

Locuri de muncă în Alba: Agenţia pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Alba a transmis oferta de locuri de muncă disponibile în județul Alba, la data de 26 noiembrie. Sunt vacante 473 de posturi în județul Alba, în mai multe domenii.

Se angajează și personal pentru partea tehnică, de teren a lucrărilor la un birou de cadastru din Alba Iulia. Detalii, 
Citește mai mult pe
Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Profilul alegătorilor lui Călin Georgescu. Tinerii și persoanele cu studii medii, cei mai numeroși susținători

Publicat

1732609852 whatsapp image 2024 11 24 at 09.43.08.jpeg

INSCOP Research a publicat primul set de date privind profilul alegătorilor lui Călin Georgescu, bazat pe un sondaj realizat în ziua votului. Călin Georgescu, candidatul-surpriză din turul I al alegerilor prezidențiale, a obținut 22,94% din voturi.

Datele arată că 31% dintre tinerii cu vârsta cuprinsă între 18 și 24 de ani au votat pentru Călin Georgescu, în timp ce doar 8% dintre persoanele cu vârsta de peste 65 de ani și-au exprimat sprijinul pentru acesta….

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Când se deschid pârtiile la Domeniul Schiabil Șureanu. Strat de zăpadă, condiții meteo și tarife

Publicat

când se deschid pârtiile la domeniul schiabil Șureanu. strat de

Se deschid pârtiile la Domeniul Schiabil Șureanu. Administratorii locației anunță deschiderea sezonului de schi pentru vineri, 29 noiembrie. În zonă a nins în ultimele zile și s-a depus strat de zăpadă.

În weekend, este posibil să ningă din nou.

La Șureanu sunt 11 pârtii, de diferite niveluri de dificultate, pe o distanță totală de 14 kilometri. Sunt disponibile instalații de transport pe cablu (teleschiuri și…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

FOTO. Accident la Ceanu Mare. 3 persoane, între care un copil, au fost rănite

Publicat

acci ceanu 2.jpg

Un accident rutier a avut loc în urmă cu puțin timp în comuna clujeană Ceanu Mare.

Două mașini au fost implicate, în accident, iar trei persoane primesc îngrijiri medicale.

Accident la Ceanu Mare. 3 persoane, între care un copil, au fost rănite

Pompierii din cadrul Detașamentului Turda intervin în aceste momente la accidentul de pe raza localității Bolduț.

În accident au fost implicate două autoturisme, însă nu au existat victime încarcerate.

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe