Connect with us

ACTUALITATE

Robert Glinţă şi Daniel Martin, desemnaţi înotătorii anului 2018

Publicat

sursa foto: facebook

Sportivii Robert Glinţă, vicecampion european la 50 m spate, şi Daniel Martin, medaliat cu aur la 100 m spate şi argint la 200 m spate la Europenele de juniori, au fost desemnaţi, joi, înotătorii anului 2018 de către Federaţia Română de Nataţie şi Pentatlon Modern (FRNPM).

În cadrul festivităţii, cei mai buni sportivi la sărituri în apă au desemnaţi Nicoleta Muscalu şi Antonia Pavel, medaliate cu bronz la platformă sincron la Campionatele Mondiale pentru juniori, şi Constantin Popovici, argint la Cupa Mondială la sărituri de la mare înălţime (27 m).

Au mai fost premiaţi pentru rezultatele obţinute în anul 2018 următorii sportivi: Răzvan Florea, Dan Minulescu, Norbert Trandafir, Bogdan Tiu, Miroslav Coicici, Alexandru Coci, Ioan Ştefan Gherghel, Eugen Follert (toţi la masters), George Raţiu, Ruxandra Munteanu, Diana Cucerzan, Cătălin Zărnescu, Alexandru Avasiloae, Darius Todiraşcu, Aurelian Dragomir, Antonio Costroj, Denis Popescu, Miruna Zorzoliu, Matei Lemnaru, Ioana Marin, Daria Maria, Maria Verciuc, Rareş Tănăsie, Bianca Ilie, Bianca Costea, Leon Stan, Mihai Gergely, Alexandra Naidin, Iulian Croitor, Claudia Maria Gâdea, Henrietta Fangli, Jasminne Anne-Marie Ivan, Ana Dascăl, Tia Maria Dănilă, Constantin Stoica, Andrei Marinescu Popazov, Radu Vaipan, Laurenţiu Haiducu, Mihnea Ionescu, Rareş Drugă, Daniel Nicuşan şi Călin Dumitru Pop.

De asemenea, Federaţia Română de Nataţie şi Pentatlon Modern i-a premiat şi pe antrenorii sportivilor care au avut rezultate în 2018 după cum urmează: Dragoş Coman, Nadia Câmpan, Yvonne Stoltz, Marius Grigore, Adrian Rădulescu, Iulia Becheru, Cătălin Becheru, Cezar Moscaliuc, Flavius Muntean, Eduard Câşlaru, Claudiu Radu, Attila Peteley, Dan Bordei, Bogdan Chiriac, Silviu Şalgău, Dan Bădescu, Karoly Bartalis, Iuliu Petky, Ana Popescu, Ioan Badiu, Mihaela Neagu, Florin Avasiloae, Adrian Cherciu, Iulian Matei, Silviu Anastase şi Bogdan Dimean.

Prezent la festivitatea de premiere, ministrul Tineretului şi Sportului, Bogdan Matei, a declarat, joi, că îşi doreşte ca un număr cât mai mare de sportivi să îşi îndeplinească baremul şi să îşi asigure participarea la JO de la Tokyo din 2020.

„În calitate de ministru doresc să îi felicit pe toţi sportivii premiaţi astăzi. Sper ca anul viitor să urce pe acest podium şi mai mulţi sportivi. Sunt convins că Federaţia Română de Nataţie şi Pentatlon Modern va avea ca şi până acum un parteneriat cu Ministerul Tineretului şi Sportului doar în favoarea sportului de înaltă performanţă. Este extrem de important să avem un parteneriat solid între minister, federaţie şi comitet olimpic pentru a aduce rezultate foarte bune în continuare. Suntem în an preolimpic şi este nevoie de o atenţie sporită. Sper ca un număr cât mai mare de sportivi să îşi îndeplinească baremurile pentru a participa la Jocurile Olimpice de la Tokyo”, a spus ministrul.

Preşedintele Comitetului Olimpic şi Sportiv Român, Mihai Covaliu, a declarat la rândul său că este optimist în ceea ce priveşte rezultatele nataţiei româneşti la JO de la Tokyo. „Robert Glinţă a spus că va merge la Jocurile Olimpice de la Tokyo nu doar pentru a participa, ci pentru a se întoarce acasă cu o medalie. El are misiunea dificilă de a-i reprezenta pe toţi cei care fac parte din nataţia românească. Şi cred că împreună cu Daniel Martin va reuşi să aducă bucurie tuturor la Tokyo. Noi suntem convinşi că Jocurile Olimpice de la Tokyo se vor încheia frumos pentru nataţia românească”, a menţionat Covaliu. (AGERPRES)


Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ACTUALITATE

Alegerile din Germania. SPD, liberalii şi Verzii anunţă un acord preliminar pentru formarea unui guvern

Publicat

olaf scholz

Social-democraţii (SPD), care au obţinut cel mai bun scor în alegerile din Germania, Verzii şi Liber-Democraţii (FDP) au anunţat vineri că au ajuns la un acord preliminar în vederea formării unui guvern, relatează AFP, Reuters şi DPA.

„Am reuşit efectiv să ne punem de acord asupra unui document. Este un rezultat foarte bun, asta arată cu claritate că un guvern poate fi format în Germania”, a declarat social-democratul Olaf Scholz, probabil viitor cancelar, în cadrul unei declaraţii de presă împreună cu liderii partidelor ecologist şi liberal.

„Un nou început este posibil cu cele trei partide”, a mai spus Scholz.

Potrivit unui draft de document consultat de Reuters, cele trei partide s-au pus de acord asupra unor puncte majore, printre care şi renunţarea la centralele pe cărbune până în 2030.

De asemenea, ei au convenit ca 2% din suprafaţă să fie folosită pentru turbine eoliene pe pământ, ca pe toate acoperişurile adecvate să se instaleze panouri solare şi ca timpul pentru acordarea permiselor necesare să se reducă la jumătate, se menţionează în draft.

De asemenea, relatează AFP, social-democraţii, ecologiştii şi liberalii vor să menţină limitările la datoria publică înscrise în constituţia naţională şi au promis să nu mărească impozitele.

Cele trei partide vor să crească investiţiile în următorii ani, dar „în cadrul frânei pentru îndatorare constituţionale” germane, care limitează strict posibilităţile de deficit public.AGERPRES

Citește mai departe

ACTUALITATE

Peste 73.000 de români vaccinați în ultimele 24 de ore. Aproape 40.000 s-au vaccinat cu prima doză

Publicat

vaccin romani 24 de ore 15 octombrie 2021

Peste 73.000 de români s-au vaccinat în ultimele 24 de ore, iar dintre aceștia aproape 40.000 și-au făcut prima doză, a anunțat vineri CNCAV.

Astfel, dintre cele 73.377 de persoane vaccinate în ultimele 24 de ore, 39.052 au primit prima doză, 7.105 pe cea de-a doua, iar 27.220 au primit a treia doză de vaccin.

De la începutul campaniei, în România au fost vaccinate cu prima doză 5.926.645 de persoane, în timp ce 5.635.246 persoane au schema de vaccinare completă. Alți 492.263 de români au primit și a treia doză de vaccin.

În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 37 de reacții adverse, iar numărul total al reacțiilor adverse raportate de la debutul campaniei, în decembrie 2020, a ajuns la 17.724.

CNCAV precizează că 115 reacții adverse sunt în curs de investigare.
(sursa: Mediafax)

Citește mai departe

ACTUALITATE

Incident șocant în Marea Britanie: Un parlamentar conservator a murit, după ce a fost înjunghiat într-o biserică

Publicat

marea britanie
arhiva foto

Deputatul britanic David Amess din Partidul Conservator al premierului Boris Johnson şi-a pierdut viaţa, vineri după ce a fost înjunghiat de un bărbat care a intrat la o întâlnire electorală cu alegătorii din districtul său, a anunţat poliţia, citată de Reuters şi AFP.

Deputatul David Amess, în vârstă de 69 de ani, membru al Camerei Comunelor pentru circumscripţia Southend West din comitatul Essex, a fost atacat în jurul prânzului în Biserica metodistă Belfairs din oraşul Leigh-on-Sea.

Poliţia a pătruns în biserică şi susţine că un bărbat a fost arestat sub suspiciunea de crimă. Poliţia a precizat că nu mai caută pe altcineva în legătură cu acest incident.

Serviciile de urgenţă au făcut mari eforturi pentru a-i salva viaţa, dar în zadar. „A fost tratat de serviciile de urgenţă dar, din păcate, a murit la faţa locului”, a precizat poliţia.

„Un bărbat în vârstă de 25 de ani a fost arestat rapid după ce poliţiştii au ajuns la faţa locului sub suspiciunea de crimă şi un cuţit a fost recuperat”, a mai menţionat poliţia.

În vârstă de 69 de ani, David Amess, căsătorit şi tatăl a cinci copii, a fost ales prima dată în legislativul britanic în anul 1983, când a reprezentat circumscripţia Basildon. Apoi, în 1997, a candidat pentru circumscripţia Southend West.

Colegii din parlament şi-au exprimat şocul şi i-au adus un omagiu lui Amess, care avea întâlniri cu alegătorii în prima şi a treia vinere a lunii, afirmând că era foarte scrupulos în îndeplinirea obligaţiilor către circumscripţia sa.

„A fost înjunghiat de mai multe ori”, a declarat John Lamb, un consilier local aflat la faţa locului, pentru Reuters.

Agerpres

Citește mai departe

ACTUALITATE

Agenţia Europeană pentru Medicamente examinează un cocktail de anticorpi dezvoltat de AstraZeneca

Publicat

Agenţia Europeană pentru Medicamente (EMA) a declarat joi că a început să examineze un cocktail de anticorpi dezvoltat de AstraZeneca împotriva COVID-19, deschizând calea către o posibilă autorizare pentru utilizarea medicamentului în Uniunea Europeană, relatează AFP.

Studiile clinice au arătat că medicamentul AZD7442, o combinaţie de anticorpi, reduce simptomele severe şi decesele asociate maladiei, a declarat luni compania anglo-suedeză AstraZeneca.

Decizia de lansare a unei proceduri de examinare continuă a cocktailului de anticorpi, numit de asemenea „Evusheld”, „se bazează pe rezultatele preliminare ale studiilor clinice, care sugerează că medicamentul poate ajuta la protejarea împotriva bolii”, a declarat într-un comunicat Agenţia Europeană pentru Medicamente, cu sediul la Amsterdam.

Poate dura câteva luni între începerea examinării continue de către EMA şi o eventuală autorizare a medicamentului.

Versiuni sintetice ale anticorpilor naturali

Anticorpii monoclonali – care recunosc o moleculă specifică a virusului sau bacteriei ţintă – sunt versiuni sintetice ale anticorpilor naturali. Ei sunt administraţi persoanelor deja infectate, pentru a compensa deficienţele sistemului imunitar. Acest lucru este diferit de un vaccin, care stimulează organismul să producă propriul răspuns imun.

Vaccinul AstraZeneca anti-COVID-19 este unul dintre cele patru vaccinuri aprobate în prezent de EMA.

Studiul clinic care are la bază medicamentul AZD7442

Studiul clinic care are la bază medicamentul AZD7442 „a determinat o reducere satisfăcătoare din punct de vedere statistic a cazurilor de COVID-19 grave şi a deceselor asociate maladiei, în comparaţie cu un placebo, în rândul pacienţilor care nu erau spitalizaţi şi care prezentau simptome uşoare sau moderate”, se precizează într-un comunicat publicat de compania AstraZeneca.

Studiul a fost realizat în rândul a 903 participanţi, dintre care 90% făceau parte din categoriile de pacienţi consideraţi cu risc înalt de a dezvolta forme severe de COVID-19, inclusiv persoane cu comorbidităţi. Agerpres

Citește mai departe