Connect with us

ACTUALITATE

Robotics Championship: Roboții s-au dat în spectacol într-un mall din Oradea (VIDEO)

Publicat

Robotics Championship, o competiție de robotică cu peste 190 de participanți, a debutat sâmbătă, la complexul Era Park din Oradea, cu diverse întreceri în care roboții s-au dat în spectacol. Cele 67 de echipe urmează să ia parte, până duminică, la 11 probe care le vor testa rezistența, puterea și viteza.

Competiția roboților a ajuns la ediția cu numărul 9, fiind organizată de Universitatea Oradea,  Facultatea de Inginerie Managerială și Tehnologică, Departamentul de Mecatronică. Echipele au fost formate din elevi și studenți din Oradea, dar nu numai.

Unul dintre participanți a fost o tânără din Coreea de Sud, Yura Ha, venită aici pentru a observa cum se desfășoară competiția, urmând anul viitor să își aducă și echipa. La competiţia din Oradea trebuia să participe și o echipă din Tunisia, dar nu a mai ajuns, din cauza unor probleme legate de vize.

Concurenții participă la diferite categorii cum ar fi: Line Follower Junior, Line Follower Classic, Line Follower Enhanced, Line Follower LEGO, Line Follower Turbo, Line Follower Drag Race, Line Follower Turbo, Mini Sumo, Lego Sumo, Mega Sumo, Micromouse și Freestyle.  

Line Follower Turbo presupune ca roboţii să străbată un circuit cu o viteză cât mai mare și să se adapteze acestuia, adică să traverseze două spirale, o distanță de linie dreaptă și o distanță cu serpentine, în timp ce sunt cronometrați. Această probă, inventată de orădenii de la Robotics Championship, a fost adoptată și de concursurile de roboți din Timișoara și Mexic.

Echipele înscrise la diferitele categorii sunt formate din membri de toate vârstele.

Competiția roboților de la Era Park Oradea continuă și duminică, începând de la ora 10, urmând ca la ora 18 să fie premiați câștigătorii probelor din cele două zile de distracție, dar și de luptă, alături de roboți.

Text: Adelina Ile, Video: Paul Lelea

YouTube video

Urmărește știrile romania24.ro pe Google News


Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

ACTUALITATE

Radare de weekend: Amplasarea radarelor pe drumurile județului Alba, în perioada 2 – 4 iulie

Publicat

radar.jpg

IPJ Alba a anunțat lista drumurilor pe care vor fi amplasate radare de supraveghere a traficului, în acest sfârșit de săptămână. Polițiștii din județ se vor afla pe majoritatea arterelor importante, dar și în orașe. 

Amplasarea radarelor în perioada 2 – 4 iulie 2022:

Drumul Naţional 1- Alba Iulia – Sântimbru – Oiejdea – Galda de Jos – Teiuş – Aiud – Inoc – limită cu judeţul Cluj

Drumul Naţional 1- Sebeş – Cut – Cunţa – limită judeţul Sibiu

Drumul Naţional 7 Săliştea – Șibot – limită cu judeţul Hunedoara


Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

În gardă, cavaleri! Festivalul Medieval din Cetatea Oradea a fost bogat în demonstraţii spectaculoase încă din prima seară (FOTO)

Publicat

festival medieval 02072022 48.jpg

Sute de persoane au intrat, vineri seară, în atmosfera specifică Evului Mediu, în Cetatea orădeană, unde au fost aşteptaţi de sute de luptători, menestreli, scutieri, domni şi domniţe de la curţile regeşti. Cele mai atractive momente ale primei seri de Festival medieval a fost campionatul european de full contact (turnirul) şi un spectacol cu foc susţinut de tinerii de la Ordinul Solomonarilor.
Citește mai mult pe eBihoreanul.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

MANELE estivale aproape de Cluj. ONE Festival se ține la Cămărașu în 1 și 2 iulie. Jandarmii vor fi la DATORIE

Publicat

festival.jpg

În zilele de 1 și 2 iulie, Clujul își diversifică paleta muzicală. După Electric Castle, Untold și Jazz in the Park, a apărut și One Festival, dedicat manelelor. Acesta se va desfășura la Cămărașu și-i va avea printre invitați pe Jador, Nicolae Guță, Aza și celebrul Rabă, gazda festivalului.

Biletul de intrare pentru două zile costă 315 lei.

Cu această ocazie, Jandarmeria Cluj a remis un comunicat:

„Pentru asigurarea unui climat optim de ordine și siguranță publică, jandarmii din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile Cluj – Napoca vor fi la datorie în acest sfârșit de săptămână și…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Biblioteca Județeană Alba organizează o nouă întâlnire a Clubulului ”SF, Fantasy și Horror”. Când va avea loc

Publicat

afis 3.20 sf fantasy horror club alba 6 iulie 2022 scaled e1656677091254 1000x600.jpg

Miercuri, 6 iulie 2022, de la ora 17.00, are loc întâlnirea lunară a clubului „SF, Fantasy & Horror Club Alba”. Clubul se adresează tuturor celor interesați de acest gen literar, indiferent de vârstă sau ocupație, și se va desfășura printr-o întâlnire online coordonată de scriitorul albaiulian Lucian Dragoș Bogdan și de bibliotecara Luiza Pop.

Link-ul de conectare către membrii clubului, pe platforma ZOOM, va fi transmis între 16:30 și 16:40, pe pagina de Facebook a Bibliotecii Județene „Lucian Blaga” Alba.

Intrarea pe platforma ZOOM și…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe