Connect with us

EVENIMENT

ROMA: Ședință comună a guvernelor României și Italiei, urmată de o întâlnire între firme românești și italiene. Companii din construcții, IT și agricultură, prezente la eveniment

Publicat

retter sedinta comuna a guvernelor romaniei si italiei

Mijlocul lunii februarie l-a găsit pe premierul Marcel Ciolacu în fruntea Guvernului și a unei delegații de oameni de afaceri români într-o vizită la Roma, prilejuită de o ședință comună a celor două guverne.

Evenimentul organizat de Ministerul Afacerilor Externe are o semnificație deosebită pentru că în Italia trăiesc și muncesc foarte mulți români care constituie o comunitate importantă atât pentru țara de adopție, cât și pentru România, iar legătura dintre cele două țări a devenit mult mai puternică și datorită acestei comunități.

Pe lângă ședinta comună a celor două guverne, delegația română a avut în program și un Business Forum Italia-România, care a adus alături companii românești și italiene din câteva domenii cheie de mare interes pentru cele două țări.

În prezența celor doi miniștri de externe, Luminița ODOBESCU și Antonio TAJANI, precum și cu participarea ministrului Economiei, Antreprenoriatului și Turismului, Ștefan-Radu OPREA și a omologului său italian, Adolfo URSO, reprezentanții unor mari firme italiene și românești care activează în infrastructură, agricultură, energie și IT&C au avut ocazia să se cunoască și să stabilească viitoare colaborări.

Din România i-au însoțit pe membrii guvernului firme precum RETTER Projectmanagement – unul dintre constructorii Autostrăzilor A7 și A0, Transgaz, Nuclearelectrica, ALRO, DIGI SA, Societatea Națională a Apelor Minerale sau Societate Națională a Sării.

Numărul firmelor italiene care au dorit să ia parte la eveniment a depășit așteptările organizatorilor, peste 120 de companii regăsindu-se pe listă. Domeniile lor de interes au fost similare cu cele ale firmelor românești, așa că discuțiile au fost productive și concrete.

România24 a stat de vorba cu Guido Retter, reprezentantul RETTER Projectmanagement despre participarea la acest eveniment și motivația companiei pe care o conduce:

„Interesul României pe piața Italiei poate implica mai multe aspecte și domenii, cum ar fi cele economice, investiții, turism, diplomatice etc., însă mă voi referi la domeniul nostru de activitate, respectiv la cel de infrastructură.

În ceea ce privește colaborarea în proiecte de infrastructură, este cunoscut faptul că Italia are o experiență bogată în construcția de infrastructură.  Astfel, încheierea de parteneriate cu companii italiene specializate în construcția de infrastructură este un real beneficiu pentru implementarea de proiecte comune în țară sau în alte regiuni.

Schimbul de experți și know-how între țări este un alt avantaj care poate contribui la creșterea nivelului de cunoaștere și la dezvoltarea competențelor în domeniul construcțiilor de infrastructură.

De departe unul dintre obiectivele de interes major este acela  de a facilita companiilor românești participarea la licitații internaționale deschise de autoritățile italiene pentru proiecte de infrastructură, extinzându-și astfel prezența pe piața internațională.

Având deja un partener italian  (Impressa Pizzarotti & C SPA Italia), alături de care avem în derulare mai multe proiecte de infrastructură mare în România și deținând deja experiența și know-how din Europa de Est și de Vest, datorită parteneriatelor transnaționale cu companii cum ar fi  SSF München, Maurer SPS GMBH Germania, am reușit să creem un precedent pentru astfel de colaborări complet operaționale în proiectele de infrastructură din țara noastră.

Astfel, având în vedere  rezultatele de succes ale  unor astfel de colaborări, ne dorim să întărim relațiile deja existente și să creeăm un context favorabil pentru încheierea de noi parteneriate româno – italiene.”

Pentru asta este însă nevoie ca partenerii noștri să ia în considerare 2 lucruri majore:

1. Într-un parteneriat poziționarea partenerilor este de la egal la egal.

2. Partenerii italieni trebuie să participe și cu capital propriu pentru derularea optimă, atât din punct de vedere calitativ, cât și în respectarea graficului de execuție al proiectelor.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

Marius Lulea (AUR): TRĂDARE. Guvernarea PSD-PNL se pregătește să mai VÂNDĂ și ce a mai rămas din economia națională

Publicat

lulea marius 1024x646 1 2.jpg

Prim-vicepreședintele AUR Marius Lulea acuză guvernul PSD-PNL că se pregătește să mai vândă și ce a mai rămas din economia națională.

Guvernul României, condus de premierul Marcel Ciolacu, trebuie să asigure transparență deplină în privința afacerilor ce vor fi încheiate cu reprezentanții Emiratelor Arabe Unite (EAU).

Pe această cale, îi solicităm premierului Ciolacu să informeze opinia dacă are intenția să concesioneze afaceriștilor din Emirate…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

FOTO. Weekend dedicat experiențelor SENZORIALE, la Iulius Mall Cluj: Street Food Picnic și Festivalul ARGO

Publicat

04 1 e1714137327306.png

Ești pregătit pentru un weekend plin de experiențe senzoriale în Iulius Parc? În acest final de săptămână, food-truck-urile de la Street FOOD Picnic – ediția de primăvară, te așteaptă cu o varietate de sortimente internaționale savuroase, iar lineup-ul vibrant de DJ te invită la dans și multă distracție. Tot în Iulius Parc vei descoperi și o lume a experimentelor captivante în cadrul Argo Fest, eveniment științific dedicat pentru întreaga familie.

argoargo

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

FOTO Transapuseana: A fost recepționat lotul I al celui mai spectaculos drum din Alba. O nouă destinație de vară în județ

Publicat

foto transapuseana: a fost recepționat lotul i al celui mai

FOTO Transapuseana: Vicepreședintele Consiliului Judeațean Alba, Marius Hațegan, a anunțat vineri că instituția a recepționat lucrările la lotul I al unuia dintre cele mai frumoase drumuri din țară. Este vorba despre Transapuseana sau Transalpina de Apuseni. Lotul II va fi recepționat în august. 

Drumul străbate pe de o parte una dintre cele mai frumoase regiuni din țară, cu păduri vechi, neumblate și cu puncte de belvedere aflate pe creasta muntelui, dar totodată și una…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

FCU Craiova 1948 – „U” Cluj. „Șepcile roșii” LUPTĂ pentru a obține primul loc în play-out

Publicat

438081789 1072291041018304 1759389965002682957 n e1714144230971.jpg

FCU Craiova 1948 și FC Universitatea Cluj se vor întâlni sâmbătă, 27 aprilie, de la ora 17:30 pe Stadionul „Ion Oblemenco” din Craiova unde vor disputa partida din etapa cu numărul șapte a play-out-ului Superligii, deplasare în urma căreia „U” Cluj trebuie să obțină victoria pentru a deveni lider în play-out.

FC Universitatea Cluj vine după o victorie obținută pe teren propriu împotriva echipei Poli Iași, victorie care a îndepărtat-o la opt puncte de…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe