Connect with us

AUTO

Român arestat pentru țepe de aproape 300.000 euro în Germania. Înșelăciune cu mașini de lux, printr-un site fantomă

Publicat


Un român este cercetat de autoritățile din Germania după ce ar fi înșelat mai multe persoane, prejudiciul creat ridicându-se la aproape 300.000 de euro. Cornel Marius Mihele a reușit să înșele 11 cetățeni, după ce și-a înființat o firmă fantomă și un site de vânzare mașini second hand.

Site-ul românului era bine făcut și oferea clienților la prețuri bune autoturisme, precum și  servicii de finanțare sau plata unor taxe vamale, pentru a fi cât mai credibil. Potrivit Bihoreanul.ro , clienții achitau doar un avans, iar restul sumei urma să o achite doar în momentul în care autoturismul era disponibil, iar clientul se prezenta la sediul firmei pentru a intra în posesia autoturismului.

Surpriza clienților venea abia când mergeau la sediul firmei, unde de fapt era o adresă fictivă. Astfel oamenii rămâneau fără avansul plătit pentru rezervarea mașinii.

Vezi și ”Țeapa poloneză” cu mașini second-hand. Un bărbat din Alba Iulia a reușit să evite o pierdere de 14.500 de euro

Bărbatul a reușit astfel să adune suma de 278.000 euro și să păcălească nu mai puțin de 11 clienți. Planul bărbatului a fost unul bine pus la punct, iar în momentul în care banii erau transferați în cont erau imediat retrași în numerar. Apoi, clienţii erau trimişi la sediul firmei pentru a achita diferenţa și pentru a ridica maşinina, însă abia la adresa menționată clienții conștientizau că firma este fictivă.

După ce a adunat o sumă consistentă, bărbatul s-a întors acasă, în Oradea.

Cornel Marius Mihele a fost identificat și prins de polițiști abia după 2 ani, când autoritățile din Germania au trimis celor din România două mandate europene de arestare emise de Judecătoria Rostock pe numele bărbatului.

Conform mandatului de arestare într-o singură lună bărbatul ar fi înşelat 11 persoane, de la care a încasat cu titlu de avans suma de 278.000 euro.

Bărbatul este anchetat acum de procurorii din Rostock pentru înşelăciune, fals şi uz de fals, fiind arestat la Oradea şi predat autorităţilor judiciare germane pentru finalizarea cercetărilor.

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Harley-Davidson opreşte producţia de motociclete electrice. Au descoperit defecțiuni la verificările finale

Publicat

Harley-Davidson Inc a oprit producerea şi livrarea primelor sale motociclete electrice ”LiveWire”, după descoperirea unei defecţiuni la verificările finale, transmite Agerpres.

Producătorul american de motociclete a precizat că a descoperit “condiţii anormale” la modelul LiveWire, care a început să fie livrat dealerilor săi la finalul lunii septembrie, determinând Harley-Davidson să efectueze teste şi analize suplimentare.

Deşi compania a dat asigurări că testările progresează “bine”, nu a fost prezentată o dată la care s-ar putea relua producţia.

LiveWire – al cărei cost este de 29.799 dolari – este disponibil pentru precomenzi în SUA din ianuarie.

Motocicletele Harley-Davidson, preferate de baby boomers, nu sunt la fel de populare în rândul generaţiei millennials, mulţi dintre aceştia preferând să îşi cheltuie banii pentru a-şi plăti creditele la casă, automobil sau cele pentru studii. AGERPRES

Citește mai departe

ACTUALITATE

Volkswagen dezminte că vrea să vândă sau să listeze Lamborghini

Publicat

Volkswagen a anunţat că nu intenţionează să vândă sau să listeze brandul de lux Lamborghini, după ce Bloomberg informase că producătorul auto german analizează diverse opţiuni privind viitorul subsidiarei sale.

Conform informaţiilor Bloomberg, Volkswagen este pregătit separe Lamborghini într-o diviziune legală specială, un proces care se va finaliza anul viitor şi va stimula expansiunea brandurilor Volkswagen, Porsche şi Audi.

“Nu avem planuri pentru o vânzare sau o Ofertă Publică Iniţială a Lamborghini. Speculaţiile pe acest subiect sunt nefondate”, a declarat duminică, pentru Reuters, un purtător de cuvânt al Volkswagen.

În mai, directorul general al Volkswagen, Herbert Diess, anunţa că firma revizuieşte portofoliul de branduri, care include de asemenea Ducati şi Bentley, şi va analiza dacă renunţă la unele active care nu sunt de bază.

Tot Diess declara luna trecută că VW lucrează la eliberarea unor resurse pentru dezvoltarea producţiei de masă a vehiculelor electrice.

Volkswagen s-a extins în mod agresiv sub conducerea lui Ferdinand Piech, care a fost preşedinte şi director general între 1993 şi 2015, achiziţionând Bentley, Bugatti şi Lamborghini într-un singur an.

Portofoliul grupului Volkswagen este format din 12 mărci, printre care automobilele VW, Audi, Porsche, Skoda, Lamborghini, Seat, Bentley şi Bugatti, dar şi camioanele MAN şi Scania. AGERPRES

Citește mai departe

ACTUALITATE

Noi TARIFE de referință pentru RCA. Veste bună pentru persoane fizice! Ce se întâmplă cu asigurările la autoturismele de peste 2500 cmc

Publicat

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a publicat lista tarifelor de referință RCA, de care asigurătorii țin cont, la stabilirea valorilor de plată pentru asigurările auto obligatorii. Sumele pentru persoane fizice sunt în scădere ușoară, iar cele pentru persoane juridice au rămas la fel, informează ziarul Alba24.ro.

”Tariful de referință mediu ponderat, pentru segmentul autoturisme-persoane fizice, înregistrează o scădere de circa 7%, față de perioada anterioară. Din această categorie, singura componentă care a înregistrat o creștere semnificativă a fost cea a autoturismelor cu o capacitate cilindrică mai mare de 2.500 cmc”, au precizat reprezentanții ASF.

Potrivit sursei citate, mai mult de jumătate dintre autovehiculele deținute de persoanele fizice se află încadrate în clasa de bonus maxim – B8, ceea ce înseamnă o reducere cu 50% a tarifului poliței RCA.

De exemplu, prima de referință pentru o poliţă RCA încheiată pe un an de persoane cu vârsta între 31 şi 40 de ani, care deţin un autoturism cu capacitatea cilindrică cuprinsă între 1.201 şi 1.400 cm3, este de 685 de lei, față de 698 de lei, în luna martie.

În ceea ce privește tariful mediu de referință pentru persoanele juridice, nu au fost înregistrate variații semnificative față de perioada anterioară, nici pentru autoturisme, nici pentru autovehiculele de transport marfă. Aș putea remarca faptul că pentru camioanele cu o capacitate mai mare de 16 tone, tariful de referință a scăzut cu 1% față de cel din perioada anterioară.

Pentru firme, tariful de referință RCA la mașini cu capacitate cilindrică între 1.401 şi 1.600 cm3 este de 1.056 de lei, față de 1.058 de lei, anterior. A scăzut pentru autovehiculele cu o masă mai mare de 16 tone deținute de firme de la 8.024 la 7.908 lei.

Sursa: Alba24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

BMW vrea să-şi dubleze vânzările de maşini de lux pentru a-şi spori marja de profit

Publicat

Bayerische Motoren Werke AG (BMW) vrea să dubleze anul viitor vânzările maşinilor sale de lux pentru a-şi spori marja de profit, afectată de investiţiile în noile tehnologii, cum ar fi vehiculele electrice şi autonome, a afirmat directorul financiar Nicolas Peter, transmite Agerpres.

BMW speră să vândă anul viitor 135.000 de modele premium, cum ar fi i8, 8-series, X7 şi 7-series, faţă de aproximativ 65.000 unităţi livrate, în 2018. “Vrem să creştem în următorii ani şi suntem convinşi că segmentul premium va depăşi nivelul pieţei, şi noi vom depăşi nivelul pieţei”, le-a spus Peter, jurnaliştilor germani.

Companiile obţin marje de profit mai ridicate din vânzarea modelelor de lux faţă de vehiculele obişnuite, iar majorarea livrărilor va ajuta divizia auto a BMW (care include brandurile BMW şi Mini) să revină la o marjă de profit între 8% şi 10%, a explicat directorul financiar al grupului auto.

Costurile pentru dezvoltarea maşinilor mai mici, inclusiv un model electric Mini, au afectat profitabilitatea companiei germane.

În martie, BMW avertiza că profitul grupului înainte de taxe va scădea cu peste 10%, în 2019, şi a anunţat un plan de sporire a eficienţei de 12 miliarde de euro pentru a compensa investiţiile în noile tehnologii.

Totuşi, BMW nu va face concedieri forţate nici în 2019, nici în 2020 în rândul angajaţilor săi din Germania cu contract permanent de muncă, dar va încerca să reducă partea de costuri prin pensionări anticipate şi reducerea bonusurilor anuale.

“Plăţile anuale trebuie recalibrate la un nivel sensibil. Deja au fost ajustate pentru membrii Consiliului de Administraţie, iar acum negociem cu angajaţii”, a declarat Nicolas Peter.

BMW a reafirmat că va închide, la 31 octombrie 2019, fabrica sa din Oxford (Anglia), unde produce modelul Mini şi se pregăteşte pentru o potenţială perturbare a comerţului în cazul unui Brexit fără acord.

Grupul auto german a anunţat, recent, majorarea investiţiilor în noile tehnologii, cum ar fi vehiculele electrice şi autonome, care ar urma să tranforme industria în următorii ani. AGERPRES

Citește mai departe