Connect with us

ACTUALITATE

Româna, codașă în Uniunea Europeană la digitalizarea serviciilor publice

Publicat

laptop calculator

România se află pe ultimul loc în Uniunea Europeană la digitalizarea serviciilor publice și pe locul 26 din 27 în ceea ce privește capitalul uman. Decalajul față de Vest poate fi transformat în avantaj, susține un profesor.

Mai puțin de o treime dintre persoanele cu vârsta cuprinsă între 16 și 74 de ani au competențe digitale cel puțin de bază, potrivit unui raport al Comisiei Europene.

Însă, decalajul față de Vest ar putea fi transformat într-un avantaj competitiv dacă autoritățile, mediul academic și cel privat colaborează și adoptă măsurile potrivite, afirmă Sorin Cristian Niță, profesor asociat al Facultății de Administrare a Afacerilor cu Predare în Limbi Străine (FABIZ) din cadrul Academiei de Studii Economice din București (ASE).

De ce bucură România de una dintre cele mai mari viteze de internet

Potrivit lui Sorin Cristian Niță, România se bucură astăzi de una dintre cele mai mari viteze de internet pentru că a ratat primele faze de dezvoltare care implicau cablurile de cupru ale infrastructurii telecom. România a sărit peste această etapă, adoptând direct internetul de mare viteză prin fibră optică.

Din punct de vedere al digitalizării societății românești, aceeași rețetă ar putea fi aplicată și în cazul adoptării la scară largă a tehnologiei blockchain, afirmă acesta.

FABIZ-ASE, alături de parteneri din privat, lansează astfel un workshop – „Blockchain Marathon” – care va avea loc pe 7 și 14 mai în București.

Potrivit estimărilor, industria blockchain va crea 40 de milioane de noi locuri de muncă în următorii 8 ani. Cele mai mari universități din lume, printre care Harvard, MIT și Oxford au construit deja programe pentru studierea acestei tehnologii.

Prin caracteristicile sale de descentralizare și imutabilitate a informațiilor, industria blockchain își găsește aplicabilitate într-o serie amplă de domenii printre care industria bancară, comerț, sănătate și administrație publică.

(sursa: Mediafax)

Știrile Romania24.ro pot fi urmărite și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Urmăriți Romania24.ro și pe Google NewsDacă ți-a plăcut articolul:


ACTUALITATE

VIDEO. Autorităţile testează o nouă metodă de combatere a aglomeraţiei din trafic. Cămilă pe străzi din Cluj

Publicat

camila.jpg

O cămilă a fost filmată în timp ce mânca un tufiş, înconjurată de zăpadă şi de maşini pe străzile din Cluj-Napoca.

Animalul a fost filmat de un trecător în timp ce mânca liniştit dintr-un, fără să pară deranjat de lumea şi de traficul din jur, nici măcar de zăpadă.

Probabil, animalul a scăpat de vreun circ, dacă nu cumva este un test al autorităţilor locale, în încercarea lor prietenoasă cu mediul de a combate traficul rutier infernal din oraş.

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Cercetători clujeni de la UBB, UMF și USAMV, finaliști la prima ediție a Galei Cercetării Românești

Publicat

1674896366 ubb cluj.jpg

Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării organizează la sfârșitul lunii ianuarie prima ediție a Galei Cercetării Românești, prin care se dorește începerea unei tradiții de recunoaștere la cel mai înalt nivel a meritelor celor care proiectează și construiesc viitorul României și al lumii.

”De multe ori, talentul românesc este recunoscut peste hotare. Suntem datori să le transmitem cercetătorilor români din elita lumii că ne fac mândri.

Principiul de la care plecăm este mai bine mai mult pentru mai puțini, decât mai puțin pentru mai mulți, ceea ce implică prioritizarea…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

InfoTrafic: Lista drumurilor naționale pe care circulația rutieră a fost închisă din cauza ninsorii viscolite, sâmbătă dimineața

Publicat

drum zapada 1000x544.jpg

Situația drumurilor la nivel național: A fost închisă circulația rutieră, sâmbătă dimineața, pe mai multe drumuri naționale din Buzău și Vrancea, din cauza ninsorii viscolite. De asemenea, pe mai multe sectoare de drum, sunt restricții de tonaj. Porturile sunt închise din cauza vremii, iar pe autostrăzile A1, A2 și A3 ninge.

Șoferii din Alba care vor să călătorească în alte județe, sunt sfătuiți să consulte înainte de a pleca la drum lista drumurilor închise din cauza ninsorilor și zăpezii viscolite. În județul Alba CNAIR nu a comunicat că sunt drumuri…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Ședința anuală a Adunării eparhiale, la Alba Iulia. Irineu: Asistăm cu durere la dispreţuirea şi încălcarea celor zece porunci

Publicat

intalnire anuala biserica 1000x576.jpeg

Arhieiscopul ortodox Irineu a prezidat ședința anuală a Consiliului eparhial și a Adunării eparhiale.

Evenimentul a avut loc în Sala de conferințe „Capernaum” a Căminului bisericesc „Peregrinus” din Alba Iulia.

Membrii organismului, clerici și mireni, au dezbătut principalele activități derulate în anul 2022.

Anul acesta, forul bisericesc s-a desfășurat într-o nouă componență, ca urmare a alegerilor organizate în decursul anului precedent, potrivit Reintregirea.ro.

A urmat o slujbă de Te-Deum, iar ședințele au continuat cu rapoarte de activitate…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe