Connect with us

EVENIMENT

FOTO: România a emis patru ALERTE pentru măşti neconforme aflate pe piaţă, provenite din China

PublicatRomânia a emis, prin sistemul RAPEX, patru alerte de măşti neconforme aflate pe piaţă, provenite din China, care poartă marcajul CE, a anunţat, vineri, Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC).

“Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor anunţă că încă 4 notificări ale României, în ceea ce priveşte alerte de măşti neconforme de pe piaţă, au fost preluate de Sistemul de alertă rapidă pentru produse nealimentare al Uniunii Europene – RAPEX” , se arată în comunicatul Autorităţii transmis AGERPRES.

Potrivit alertelor transmise de România, produsele poartă marcajul CE, dar nu sunt certificate ca echipament de protecţie de către un organism relevant astfel că este posibil ca acestea să nu îndeplinească cerinţele de sănătate şi siguranţă.

Autorităţile recomandă retragerea produselor de pe piaţă.

Potrivit sursei citate, Autoritatea, sub coordonarea Ministerului Economiei, a supravegheat permanent piaţa de produse speciale de protecţie, în toată această perioadă, proces care va continua până când pericolul pandemic se va fi sfârşit.

ANPC îi avertizează pe operatorii economici din domeniu ca, înainte de a introduce la comercializare astfel de produse, să consulte site-urile ANPC şi pe cel al Comisiei Europene pentru a se asigura că acestea nu figurează la capitolul “produse interzise comercializării”.

“Direcţia de Control şi Supraveghere Piaţă din cadrul ANPC a demonstrat încă o dată că se află dedicat în slujba cetăţeanului. Cu atât mai mult în această perioadă marcată de pandemie, considerăm că este de datoria noastră să manifestăm o atenţie sporită, în mod deosebit la produsele indispensabile în acest moment. Prin alertele pe care ANPC le emite în numele ţării noastre, România contribuie la protejarea consumatorilor europeni, în faţa produselor periculoase care pot intra pe piaţa UE”, a declarat Eduardt Cozminschi, preşedintele ANPC.

ANPC a anunţat, recent, că a retras de la comercializare peste 31 de milioane de măşti de protecţie, până la remedierea deficienţelor, în urma controalelor realizate la nivel naţional pe piaţa acestor produse, în timp ce alte 90.000 de măşti au fost retrase definitiv.

Potrivit preşedintele instituţiei, Eduardt Cozminschi, una dintre abaterile constatate în ceea ce priveşte comercializarea măştilor a fost lipsa marcajului “CE” – certificat de conformitate agreat de Uniunea Europeană.

Sistemul RAPEX reprezintă un sistem de schimb rapid de informaţii privind produsele periculoase între Comisia Europeană şi Statele Membre ale Uniunii Europene. AGERPRES

EVENIMENT

FOTO: Accident teribil în județul Vaslui: Două autoturisme răsturnate și o victimă

Publicat

Accident grav în județul Vaslui, pe DN24, în zona „Mărul de aur”. O persoană a fost grav rănită după ce maşina în care se afla s-a ciocnit cu un alt autoturism.

Detașamentul de pompieri Vaslui a intervenit cu o autospecială de stingere echipată cu modul pentru descarcerare, o ambulanță SMURD tip B2 (EPA) și echipaje specializate, la un accident rutier produs pe DN24, în zona “Mărul de aur”.

În accident au fost implicate două autovehicule și patru persoane.

Pentru aproximativ 20 minute, circulația a fost întreruptă pe un singur sens al DN24.

La fața locului au fost găsite două autoturisme răsturnate și o victimă neîncarcerată. După evaluarea victimei și acordarea primului ajutor, persoana rănită în accident a fost transportată la Unitatea de Primiri Urgențe din cadrul Spitalului Județean de Urgență Vaslui, aceasta fiind diagnosticată cu fractură de claviculă.

Cauza și circumstanțele producerii accidentului sunt cercetate.

Citește mai departe

EVENIMENT

Avertizare METEO nowcasting cod galben de ceață densă în două județe

Publicat

Administrația Națională de Meteorologie a emis, marți dimineața, avertizări nowcasting cod galben de ceață densă în localități din județele Cluj și Gorj.

Astfel, potrivit meteorologilor, până la ora 09.00 în zona joasă a județului Gorj se va semnala ceaţă ce determină scăderea vizibilităţii local sub 200 m şi izolat sub 50 m.

De asemenea, se va înregistra ceață cu vizibilitate redusă sub 200 m și izolat 50 m, în localitățile Huedin, Căpușu Mare și Izvoru Crișului din județul Cluj. Avertizarea este valabilă până la ora 10.00.

 

Citește mai departe

EVENIMENT

Atenție șoferi! Restricții de circulație pe A2, pe Podul Sulimanu. Grinda de rezistență a suferit degradări majore

Publicat

Începând de luni, 23 noiembrie, s-au instituit restricții de viteză la tranzitarea Podului Sulimanu de pe autostrada A2 București-Constanța, sensul către Capitală, la kilometrul 51+035 de metri, între localitățile Sărulești și Nicolae Bălcescu, județul Călărași, informează Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române.

Limita de viteză  de la 100 km/h până la 60 de km/h.

S-a luat această măsură întrucât, în urma unei revizii tehnice, grinda de rezistență a dispozitivului de acoperire a rostului de dilatație a suferit degradări majore.

Restricțiile sunt semnalizate corespunzător.

Citește mai departe

EVENIMENT

FOTO: Accident rutier în Argeș. Două mașini și șapte persoane implicate

Publicat

Un accident rutier a avut loc luni seara, în Mioveni județul Argeș. Impact frontal între două autoturisme în care se aflau șapte persoane.

Din primele verificări, două mașini sunt implicate. În ambele mașini se afla șapte pasageri. Din fericire niciunul dintre pasageri nu necesită îngrijiri medicale.

La locul accidentului s-a deplasat o autospecială de intervenție și în sprijin un echipaj din cadrul serviciului de ambulantă județean.

Pompierii au fost solicitați să intervină pentru că sunt scurgeri de combustibil pe carosabil dintr-un autovehicul.

Militarii asigură măsurile de prevenire și stingere a incendiilor

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate