Connect with us

ACTUALITATE

România a solicitat Comisiei Europene rambursări de peste 211 milioane de euro pentru proiectele PNDR 2020

Publicat

fonduri europene

România a transmis Comisiei Europene declaraţia de cheltuieli aferentă primul trimestru, pentru proiectele PNDR 2020, în valoare de peste 211 milioane de euro, în vederea rambursării, a anunţat, vineri, Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale (AFIR).

„Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale a transmis către Comisia Europeană declaraţia de cheltuieli aferentă primului trimestru al acestui an (01 ianuarie 2020 – 31 martie 2020) în valoare de 211.016.820,16 euro. Acest document este necesar pentru ca suma să fie aprobată şi apoi rambursată către România şi astfel să intre în bugetul de stat al ţării noastre”, precizează AFIR într-un comunicat remis AGERPRES.

Sumele solicitate reprezintă plăţile efectuate de către AFIR pentru proiectele de investiţii finanţate prin PNDR 2020 în valoare de 124.506.370,12 euro, dar şi plăţile compensatorii aferente măsurilor delegate către Agenţia de Plăţi pentru Intervenţie în Agricultură (APIA) – 86.510.450,04 euro.

„Sumelor menţionate în declaraţia de cheltuieli li se adaugă contribuţia financiară de la bugetul naţional, valoarea totală pentru primul trimestru 2020 fiind de 254.560.173,49 euro. Facem precizarea că aceşti bani au fost deja plătiţi beneficiarilor Programului Naţional de Dezvoltare Rurală (PNDR 2020) de către AFIR”, spun reprezentanţii AFIR.

Potrivit sursei citate, rambursarea cheltuielilor efectuate de către un stat membru va certifica, de asemenea, corectitudinea acestor cheltuieli şi mai ales faptul că AFIR are toate sistemele de implementare şi plată în deplină concordanţă cu cerinţele regulamentelor europene.

Comisia Europeană a rambursat României în acest an peste două miliarde de euro din sumele utilizate de la bugetul de stat pentru plăţile directe în agricultură, a anunţat Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale pe 6 aprilie.AGERPRES

Urmărește știrile romania24.ro pe Google News


Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

ACTUALITATE

Un monument al lui Gheorghe Șincai a fost ridicat în Slovacia, cu sprijinul episcopului orădean Virgil Bercea

Publicat

sincai2.jpg

Oficialități și reprezentanți ai Episcopiei Greco-Catolice de Oradea, ai Bibliotecii Județene și ai Academiei Române au fost prezenți marți, 28 iunie, în Slovacia, la dezvelirea unui monument dedicat memoriei lui Gheorghe Șincai, unul dintre cei mai mari cărturari români.
Citește mai mult pe eBihoreanul.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Armata ucraineană a anunţat că soldaţii săi s-au retras din oraşul Lisiciansk

Publicat

ucraina razboi
Arhivă foto

Armata ucraineană a anunţat că soldaţii săi s-au retras din Lisiciansk, oraş-cheie din estul Ucrainei care se confruntă de mai multe săptămâni cu un violent asalt al trupelor ruse, informează duminică AFP.

„Pentru a proteja vieţile apărătorilor ucraineni, a fost luată decizia de a ne retrage” din oraş, a anunţat statul-major al forţelor armate ucrainene într-un comunicat, subliniind” superioritatea multiplă” a armatei ruse pe plan material.

Cu puţin timp înainte de acest anunţ, preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a apreciat că Lisiciank reprezintă „situaţia cea mai dificilă şi mai periculoasă” pentru Ucraina. „Nu avem avantaj acolo, este adevărat. Acesta este punctul nostru slab, însă în alte locuri noi avansăm”, a afirmat el, adăugând totodată că „luptele continuă în suburbiile” acestui oraş.

Cucerirea oraşului Lisiciansk, în estul Ucrainei, i-ar permite Moscovei să controleze întreaga regiune Lugansk şi trupelor ruse să ameninţe Sloviansk şi Kramatorsk, alte două oraşe importante din regiunea industrială Donbas aflate sub control ucrainean.

Duminică, ministrul apărării al Federaţiei Ruse, Serghei Şoigu, a afirmat că forţele ruse controlează deja întreaga regiune Lugansk după ce au cucerit Lisiciansk, aflat de săptămâni de zile în centrul unor lupte intense. Agerpres

Citește mai departe

ACTUALITATE

DOCUMENTE: Rețeaua informatorilor-copii din Alba. Câte ”surse” avea Securitatea în școlile din județ și cum le folosea

Publicat

d. 528 vol. 1 f. 022 1 scaled e1656869099826 1000x600.jpg

Recrutarea copiilor și transformarea lor în informatori a reprezentat o practică obișnuită a fostei Securități, iar monitorizarea informativă a școlilor și a liceelor, o prioritate. Un raport privind ”stadiul muncii în problema tineret-învățământ”, datat 15.06.1989, descrie pe larg situația într-un județ din județul Alba, cu doar câteva luni înainte de Revoluție.

”Din totalul de 169 de școli generale, 156 sunt deservite de Serviciul de informații interne, iar 13 licee, 12 școli profesionale și 11 școli generale, precum și Institutul de…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Poliția daneză: Împușcături la un centru comercial din Copenhaga

Publicat

fotografie cu caracter ilustrativ

Poliția daneză a trimis duminică ofițeri la un centru comercial din Copenhaga, după ce a primit informații despre un schimb de focuri, a anunțat instituția într-un mesaj postat pe Twitter și citat de Reuters.

Poliția a anunțat că mai multe persoane au fost lovite de focuri de armă într-un centru comercial din Copenhaga, duminică.

UPDATE 3: Împușcături la un centru comercial din Copenhaga: Detalii despre victime

Cel puţin trei persoane sunt spitalizate, una fiind în stare critică, în urma atacului armat comis în centrul oraşului Copenhaga, afirmă surse medicale citate de presa daneză.

Spitalul Universitar din Copenhaga a confirmat primirea a trei persoane care prezintă plăgi produse prin împuşcare.

Cel puţin o persoană este în stare critică, au declarat surse citate de postul danez TV2.

Unităţi ale forţelor speciale de poliţie continuă să percheziţioneze centrul comercial în care a avut loc atacul armat.

UPDATE 2: Împușcături la un centru comercial din Copenhaga: O persoană a fost arestată 

Presupusul autor al atacului armat din Copenhaga a fost imobilizat şi arestat, au anunţat duminică seară autorităţile daneze, îndemnând cetăţenii să evite zona în care a avut loc incidentul.

„O persoană a fost arestată în legătură cu atacul comis în centrul comercial. Am mobilizat mulţi agenţi de poliţie în zona atacului şi urmărim atent situaţia”, a comunicat Poliţia din Danemarca, prin Twitter.

Mai multe persoane au fost ucise sau rănite după ce un individ a deschis focul în Centrul comercial Field’s, situat în zona Amager din Copenhaga.

Autorităţile încearcă să afle motivul atacului armat.

Primăria din Copenhaga a activat o celulă de criză pentru a aplica urgent măsuri de securitate în oraş, afirmă surse citate de postul danez TV2.

UPDATE: Împușcături la un centru comercial din Copenhaga: Era programat un concert în apropiere

Presa locală a publicat imagini care arată polițiști înarmați la fața locului, precum și oameni care ies în fugă din mall.

Cântărețul britanic Harry Styles urma să cânte mai târziu, în cursul serii, într-un spațiu situat la mai puțin de un kilometru și jumătate de mall.

Persoanele aflate în interiorul mall-ului au fost sfătuite să rămână pe loc și să aștepte ajutorul poliției.

(sursa: Mediafax)

Citește mai departe