Connect with us

EVENIMENT

România ar putea administra mai devreme doza 3 de vaccin

Publicat

România ia în calcul administrarea mai devreme a dozei 3 de vaccin, anunță coordonatorul campaniei naționale de vaccinare, Valeriu Gheorghiță. Decizia va fi luată după o ședință din această săptămână.

Președintele CNCAV, Valeriu Gheorghiță, a spus, marți, că FDA a autorizat administrarea unei doze booster, doza 3 de rapel, la categoriile de persoane care sunt în evidență cu afecțiuni cronice, indiferent de categoria de vârstă, care sunt expuși la a face o formă severă, dar și a personalului medical care are un risc crescut de îmbolnăvire în condițiile în care există o transmitere accelerată a infecției cu varianta Delta.

„Săptămâna aceasta are loc o ședință de lucru, la care participă experți, reprezentanți ai Ministerului Sănătății, Institutului de Sănătate Publică, Agenția Națională a Medicamentului, în cadrul CNCAV și vom decide care este strategia de urmat. Practic ne propunem să începem mai repede doza 3 pentru personalul medical, pentru persoanele de peste 65 de ani și persoanele vulnerabile și cu afecțiuni cronice, incluzând și pe cei care sunt rezidenți în centrele sociale, cămine și pacienții care sunt cu afecțiuni cronice renale în stadiu de dializă”, a spus Gheorghiță.

În momentul de față, în România este în curs de optimizare platforma de programare pentru cea de-a treia doză. Același lucru se întâmplă și și Registrul Unic Național al Vaccinărilor.

„La acest moment vorbim de administrarea unei doze 3 cu vaccin pe bază de ARN mesager, respectiv Pfizer sau Moderna pentru scheme de vaccinare care au avut inițial acest tip de vaccin, fie Pfizer, fie Moderna, iar persoanele care au primit vaccin de la AstraZeneca propunerea pe care au abordat-o toate celelalte țări europene a fost de a administrarea unul dintre cele două vaccinuri pe bază de ARN mesager în completarea vaccinării cu vector viral care a fost folosit la prima schemă. Am transmis către MS, către comisiile de specialitate definirea acelor categorii vulnerabile de afecțiuni în cazul persoanelor care necesită, pe de o parte, o doză suplimentară de vaccin, practic de doza 3 adițională, care va completa în schemele în schemele inițiate pentru prima dată 3 doze, iar cei care au făcut deja o primă schemă de vaccinare vor efectua această a treia doză 3, care practic va consolida răspunsul imun”, a spus Gheorghiță.

Suplimentar, pe lângă persoanele de peste 65 de ani, aceste categorii de persoane vor fi eligibile și pentru doza de rapel, doza booster la cel puțin 6 luni de la schema de vaccinare inițială.

Vor primi a treia doză persoanele cu afecțiuni: oncologice, cu tumori solide, cât și care au afecțiuni oncologice hematologice, care sunt fie în curs de tratament activ, fie tratați anterior și care se află în faza post-terapie oncologică, dar și cei care au factori de risc agravanți, care nu țin de afecțiunea oncologică, cum ar fi bolile pulmonare, cardiovasculare, diabet, ciroză hepatică și alte condiții de imunodepresie. Alte categorii sunt pacienții post-transplant, pacienții cu afecțiuni cronice, boli pulmonare cronice, boli cardiovasculare, hepatice, hematologice, renale, endocrinologice, reumatice, dermatologice, afecțiuni neurovasculare și neurovegetative, demențe, boli psihiatrice în stadiu avansat, bolile congenitale (Sindrom Down). Altă categorie: pacienți cu imunodeficiențe moderate sau severe, datorate imunodeficiențelor primare, cum sunt pacienți cu HIV în orice stadiu. MEDIAFAX

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

Amenzi USTURĂTOARE dacă faci GĂLĂGIE în orele de liniște. Ce PEDEAPSĂ s-a mai adăugat

Publicat

bormasina.jpg

Respectarea orelor de liniște la bloc este o problemă cu care se confruntă locatarii. Orele de liniște sunt pentru toată lumea, fie că locuiești la casă, fie la bloc. Astfel că, vecinii care fac zgomot fără să țină cont de ceilalți, nu doar că plătesc amenzi usturătoare, dar riscă încă o pedeapsă.

Românii care nu respectă orele de liniște riscă să meargă la muncă în folosul comunității
Cu siguranță, cel puțin odată, ți-au dat bătăi de cap…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Centru de zi pentru copii, la Cugir. Investiție de peste 1,9 milioane de lei pentru reabilitarea și dotarea unei clădiri din oraș

Publicat

centru de zi pentru copii, la cugir. investiție de peste

Centru de zi pentru copii, la Cugir. O clădire din orașul Cugir urmează să fie transformată în curând, printr-o investiție de peste 1,9 milioane de lei, într-un Centru de zi pentru copii, proiect care urmărește prevenirea separării copiilor de familie. 

Direcția de Asistență Socială Cugir a lansat pe 3 aprilie, în SEAP, o licitație pentru execuția de lucrări pentru obiectivul „Centru de zi pentru copii Cugir – Un pas cu SPAS”.

Valoarea totală estimată a…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Incendiu la un depozit de materiale de construcții în Cămărașu. De la ce au pornit flăcările

Publicat

ince1.jpg

Pompierii din cadrul Detașamentului Dej au intervenit joi noaptea pentru stingerea unui incendiu în localitatea Cămărașu.

La fața locului s-a deplasat imediat echipajul de la Punctul de Lucru Mociu, iar forțele au fost suplimentate cu două autospeciale de la Punctele de Lucru Jucu, respectiv Gherla.

Incendiu la un depozit de materiale de construcții în Cămărașu

Flăcările au cuprins un depozit de materiale de construcții. Potrivit pompierilor, iuncendiul s-a…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Agenția pentru Protecția Mediului va fuziona cu Agenția pentru Arii Naturale Protejate. Cum se va numi noua agenție

Publicat

agenția pentru protecția mediului va fuziona cu agenția pentru arii

Agenția Națională pentru Protecția Mediului (ANPM) va fuziona cu Agenția Națională pentru Arii Naturale Protejate (ANANP), potrivit unui proiect de hotărâre aprobat joi de Guvern. Astfel, va rezulta Agenția Națională pentru Mediu și Arii Protejate (ANMAP), care va fi condusă de un secretar de stat.

Potrivit Executivului, numărul total al posturilor se va reduce cu 371, astfel încât, la nivel național și județean agenția va funcționa cu 2.001 posturi.

În prezent, Agenţia…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe