Connect with us

EVENIMENT

România, Bulgaria şi Turcia finalizează un acord pentru deminarea în comun a Mării Negre

Publicat

tagarev fb

România, Bulgaria şi Turcia intenționează să semneze săptămâna viitoare un acord de cooperare pentru deminarea Mării Negre, conform declarației făcute joi seara de către ministrul apărării bulgar, Todor Tagarev, citat de EFE.

„Războiul din Ucraina, început de Rusia, implică riscuri pentru teritoriul nostru, pentru securitatea transportului maritim”, a explicat Tagarev motivele care au dus la luni de negocieri pentru a ajunge la acest acord.

Pentru „reducerea la minimum a acestor riscuri”, forţele navale ale celor trei ţări de coastă vor participa la curăţarea minelor, a adăugat ministrul bulgar, citat de radioul public BNR.

Tagarev nu a oferit detalii despre termenii acordului sau despre data exactă a semnării acestuia.

În schimb, la Ankara, Ministerul Apărării turc a dezvăluit tot joi că, „în 10-11 ianuarie”, va fi semnat un acord cu România şi Bulgaria privind forţa comună între cele trei state membre NATO, cu ieşire la Marea Neagră, care are ca scop îndepărtarea minelor marine care ajung în apele teritoriale ale celor trei ţări.

Crearea acestui grup de luptă are loc într-un context de creştere a incidentelor provocate de minele din Marea Neagră asupra navigaţiei. Agerpres

sursa foto: Todor Tagarev

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Urmăriți Romania24.ro și pe Google NewsDacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

FOTO. ACCIDENT la Sucutard, în Cluj. Două mașini implicate. Două persoane duse la SPITAL

Publicat

accident e1721039994598.jpg

Un accident rutier a avut loc, luni, pe raza localității Sucutard din jud. Cluj. În eveniment au fost implicate două mașini. Două persoane au fost duse la spital.

„Pompierii din cadrul Detașamentului Dej au intervenit în urmă cu puține momente la un accident rutier petrecut pe raza localității Sucutard, comuna Geaca. La fața locului s-a deplasat echipajul de la Punctul de Lucru Mociu, iar în accident au fost implicate două autoturisme.

FOTO. ACCIDENT la…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

AUR: România este cu spatele la zid: astăzi va plăti cea mai SCUMPĂ electricitate din Europa! Dacă va avea de unde să o cumpere

Publicat

curent electric e1609776196527 1.jpg

România este cu spatele la zid, spune AUR: astăzi va plăti cea mai scumpă electricitate din Europa. Dacă va avea de unde să o cumpere.

În vremea asta, ministrul energiei, fiul lui Burduja de la Bancorex și protejatul lui Iohannis, ne spune că va face niște reactoare modulare mici prin 2034 și mii de panouri fotovoltaice prin 2030. Numai ce va face mâine nu ne poate spune.

AUR: România este cu spatele la zid: astăzi va plăti cea mai SCUMPĂ electricitate din…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

VIDEO. FOTO. Aproape 700 de copaci pregătiți pentru a aduce natura în proiectul IULIUS de reconversie urbană din Cluj

Publicat

pepiniera iulius 04.jpg

Aproape 700 de arbori cresc în pepiniera IULIUS, găzduită de Stațiunea de Cercetare Horticolă din cadrul Universității de Științe Agricole și Medicină Veterinară Cluj-Napoca.

De frumusețea și umbra lor, dar și de aportul adus la calitatea aerului se vor bucura cei care vor lucra, vizita sau dezvolta comunitatea ce se va crea odată cu realizarea celui mai amplu demers de reconversie și regenerară urbană.

VIDEO. FOTO. Aproape 700 de copaci pregătiți pentru a…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Contract pe 8 ani pentru cei care doresc să devină cadre MILITARE. Lege promulgată

Publicat

armata nato.jpg

Legea promulgată, luni, de preşedintele Klaus Iohannis arată că persoanele care urmează să devină cadre militare, la admiterea într-o instituţie de învăţământ pentru formarea ofiţerilor, a maiştrilor militari sau a subofiţerilor în activitate, încheie cu Ministerul Apărării Naţionale contracte cu durata de opt ani de la numirea lor în prima funcţie, potrivit normelor stabilite prin ordin al ministrului Apărării Naţionale. 

Respectivul act normativ…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe