Connect with us

EVENIMENT

România, cea mai periculoasă ţară din UE pentru biciclişti şi pietoni

Publicat

accident

România este pe primul loc în Uniunea Europeană (UE) când vine vorba de numărul bicicliştilor care au decedat în accidente rutiere raportat la totalul populaţiei, cu 10 decese la un milion de locuitori în anul 2017, la polul opus situându-se Cipru şi Luxemburg cu niciun deces, arată datele publicate marţi de Eurostat.

Media la nivelul UE este de 3,9 decese la un milion de locuitori.

De asemenea, datele Eurostat mai arată că rata de decese în rândul pietonilor în cazul accidentelor rutiere este cea mai mare în România (37 decese la un milion de locuitori), iar cea mai scăzută în Danemarca (trei decese la un milion de locuitori).

În total, numărul deceselor înregistrate în accidentele rutiere din Uniunea Europeană a fost de aproximativ 25.000 în 2017, adică 50 de accidente mortale la un milion de locuitori. Decesele înregistrate în rândul pasagerilor autoturismelor au reprezentat aproape jumătate (46%) din totalul accidentelor rutiere mortale în 2017, urmate de decesele înregistrate în rândul pietonilor (21%), motocicliştilor (15%), bicicliştilor (8%) şi decesele care implică alte forme de transport rutier (10%).

În România, în anul 2017 au fost înregistrate 1.951 de decese înregistrate în accidente rutiere, dintre care 812 au fost decese înregistrate în rândul pasagerilor autoturismelor, 733 au fost decese înregistrate în rândul pietonilor şi 191 au fost decese înregistrate în rândul bicicliştilor. AGERPRES

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

Comuna Întregalde va avea 16 stații de reîncărcare pentru vehicule electrice. Valoarea investiției

Publicat

comuna Întregalde va avea 16 stații de reîncărcare pentru vehicule

Comuna Întregalde va avea 16 stații de reîncărcare pentru vehicule electrice. Primăria comunei Întregalde va pune la dispoziția cetățenilor 16 stații de reîncărcare pentru vehicule electrice. Acestea urmează să fie achiziționate și montate în cadrul unui contract de finanțare nerambursabilă încheiat cu Administrația Fondului pentru Mediu (AFM). 

Cele 16 stații de reîncărcare a vehiculelor electrice urmează să…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

FOTO. RMN-ul de la RAR Cluj. Verifică mașinile second hand pentru a fi sigure din punct de vedere tehnic pentru șoferii clujeni

Publicat

1 2.jpg

Specialiștii de la Registrul Auto Român (RAR) Cluj pun la dispoziția clujenilor care vor să cumpere un autovehicul utilizat și vor să fie siguri că au luat o decizie corectă serviciul RAR eXpert, prin care se asigură o verificare amănunțită.

”Experiența ne-a arătat cât de vulnerabili pot fi unii cumpărători atunci când cred că au găsit autovehiculul mult așteptat și, pentru că nu au pregătirea de specialitate necesară, pot fi ușor păcăliți de cei…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Pensia anticipată, ANULATĂ în instanță pentru locuitorii din zonele poluate. Decizie a Înaltei Curți de Casație și Justiție

Publicat

pensia anticipată, anulatĂ în instanță pentru locuitorii din zonele poluate. decizie

Pensia anticipată, ANULATĂ în instanță pentru locuitorii din zonele poluate. Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) a respins posibilitatea de recalculare a pensiei anticipate parţiale în cazul persoanelor care au locuit în zonele poluate. Instanța supremă s-a pronunțat asupra unei spețe venite de la o curte de apel din țară.

”Admite recursul în interesul legii formulat de Colegiul de conducere al Curţii de…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

ALBA: Pedeapsa primită de un șofer care a încercat să ofere polițiștilor 10.000 de Euro mită. Cum a scăpat de pușcărie

Publicat

alba: pedeapsa primită de un șofer care a încercat să

Un șofer din Alba, prins băut la volan, care a încercat să ofere mită polițiștilor care îl conduceau spre Spitalul Municipal din Sebeș, pentru recoltarea unor probe biologice, a făcut acord de recunoaștere cu procurorii. El și-a recunoscut fapta și a primit 2 ani şi 6 luni de închisoare cu suspendare, o interdicție de a conduce mașina pe o perioadă de doi ani și 60 de zile de muncă în folosul comunității.

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe