Connect with us

EVENIMENT

România, cea mai ridicată rată a deceselor provocate de accidente rutiere. Părinții, îngrijorați de modul în care conduc șoferii

Publicat

accident galati
arhiva foto

Neatenţia şoferilor şi lipsa de prevenţie, precum şi traversarea prin loc nepermis sunt cele mai mari îngrijorări ale românilor privind siguranţa rutieră a copiilor. De asemenea, neatenţia copilului sau lipsa de asigurare la traversare reprezintă principala îngrijorare pentru 13% dintre români.

Nerespectarea semnelor de circulaţie de către şoferi completează topul celor cinci motive de îngrijorare în ceea ce priveşte siguranţa rutieră a copiilor, arată  rezultatele celei mai noi ediţii a Barometrului UNSAR-IRES privind Percepţia riscului şi cultura asigurărilor din România.

România, țara din UE cu cea mai ridicată rată a deceselor provocate de accidentele rutiere. Anul trecut, peste 2.000 de copii – victime ale accidentelor

La nivelul UE, România are cea mai ridicată rată a deceselor provocate de accidentele rutiere, respectiv 93 de decese la un milion de locuitori în 2021.

Potrivit datelor făcute publice de Poliţia Română, în 2021, peste 2.000 de copii au fost victime ale accidentelor rutiere pe şoselele din România, deoarece nu au fost protejaţi cu sisteme de siguranţă auto.

Dintre cei 142 de copii care au decedat anul trecut în accidente rutiere, 105 nu erau asiguraţi cu mijloace de siguranţă rutieră în maşină (scaun auto sau centură de siguranţă).

România, țara din UE cu cea mai ridicată rată a deceselor provocate de accidentele rutiere. Cifre cu puternic impact emoțional

„Îngrijorările părinţilor cu privire la siguranţa rutieră a copiilor sunt extrem de întemeiate dacă luăm în calcul aceste cifre cu un puternic impact uman şi emoţional. De aceea, este esenţial pentru părinţi, dar şi pentru copii să cunoască conceptul de siguranţă rutieră şi să conştientizeze importanţa luării acelor măsuri de siguranţă care ne protejează în spaţiul rutier, indiferent că suntem pietoni, şoferi sau pasageri într-un autovehicul”, a declarat Adrian Marin, preşedintele UNSAR.

Siguranţa rutieră reprezintă una dintre temele de maximă importanţă pentru industria de asigurări. Prin campaniile de comunicare din seria #ATENTinTRAFIC, UNSAR contribuie la o mai bună conştientizare a riscului de accident în rândul şoferilor şi la nevoia de a-i proteja pe cei dragi în trafic, prin luarea de măsuri de siguranţă, dar şi prin încheierea de poliţe de asigurare.

România, țara din UE cu cea mai ridicată rată a deceselor provocate de accidentele rutiere. Siguranța în trafic – principala preocupare când suntem la volan

„Siguranţa în trafic trebuie să fie principala noastră preocupare atunci când suntem la volan, mai ales atunci când printre pasageri se numără şi copii. Ca părinţi, trebuie să conştientizăm că scaunul auto pentru copii este principalul dispozitiv capabil să ofere siguranţă în cazul producerii unui accident”, a declarat Alexandru Ciuncan, director general UNSAR.

Barometrul UNSAR- IRES a fost realizat în mai 2022, pe un eşantion format din 1.000 respondenţi cu vârsta între 18-50 de ani, utilizând metoda CATI (Computer Assisted Telephone Interviewing), cu o eroare maximă tolerată de ą3,1%, la un nivel de încredere de 95%.

Agerpres

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

Restricții de circulație pe A1 Sebeș-Sibiu și alte tronsoane de autostradă. Unde se fac lucrări. Atenționări pentru șoferi

Publicat

restrictii lucrari autostrada.jpg

CNAIR anunță restricții de circulație, vineri, 19 aprilie, pe A1 Sebeș-Sibiu și alte tronsoane de autostradă. Șoferii sunt atenționați să circule cu prudență în zonele respective.

Restricții de circulație, 19 aprilie

A1 Sebeș-Sibiu, km 280+800 – 281+370, Apoldu de jos – Miercurea Sibiului, până la ora 19.00

  • se execută lucrări de reparații la partea carosabilă. Banda 1 și banda de urgență, restricționate, calea 1 (sens Sibiu-Sebeș). Se circulă îngreunat pe…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Mai mulți BANI pentru profesorii care corectează lucrări la Evaluare Națională și Bac 2024, anunță ministrul Educației

Publicat

1 surpriza unde se corecteaza in acest an lucrarile de bacalaureat si evaluarea nationala e1642756060978.jpg

Ministrul Educației, Ligia Deca, a anunțat că profesorii care corectează lucrări la Evaluare Națională și Bac 2024 vor primi mai mulți bani, anul acesta. Ministrul a explicat că suma pe care o vor primi cadrele didactice implicate în această acțiune va fi calculată la volumul de muncă.

În acest an, lucrările elevilor la Evaluare Națională și Bacalaureat vor fi corectate digitalizat. Profesorii evaluator vor fi selectați aleatoriu prin platforma…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Vremea în România până la mijlocul lunii mai. ANM a actualizat prognoza meteo pe patru săptămâni

Publicat

vremea în românia până la mijlocul lunii mai. anm a

Vremea în România până la mijlocul lunii mai. ANM a actualizat prognoza meteo pe patru săptămâni. Se anunță o perioadă cu temperaturi în general potrivite pentru data din calendar. Nu sunt excluse perioadele specifice, cu instabilitate atmosferică și precipitații abundente.

Meteorologii de la ANM au emis estimarea valorilor termice și a precipitațiilor pentru următoatrele patru săptămâni, în intervalul 22 aprilie – 20 mai 2024. Specialiștii prognozează temperaturi în…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

GHID fiscal pentru frizeri, coafeze și manichiuriste, publicat de ANAF. Care sunt obligațiile

Publicat

anaf reia programul prin care informează frizerii și coafezele asupra

Impozitarea persoanelor fizice care oferă servicii de înfrumusețare sau întreținere corporală. Un ghid privind tratamentul fiscal aplicabil veniturilor obținute de persoanele fizice din prestarea unor activități de înfrumusețare/întreținere corporală a fost publicat de către ANAF, pe portalul instituției.

Potrivit ANAF, ghidul poate fi găsit la rubrica Asistență contribuabili/Servicii oferite contribuabililor/Ghiduri curente și alte materiale informative.

Vezi AICI ghid…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe