Connect with us

EVENIMENT

România, împărțită între FURTUNI și CANICULĂ. Sunt anunțate ploi torențiale, grindină și vijelii, dar și temperaturi CANICULARE

Publicat

colaj soare ploaie

România este împărțită între furtuni, cu instabilitate atmosferică accentuată, dar și caniculă, cu temperaturi ce vor atinge 40 de grade Celsius. Meteorologii au emis avertizări meteo cod portocaliu și galben pentru majoritatea zonelor țării.

Potrivit ANM, în intervalul 13 iulie, ora 10:00 – 14 iulie, ora 10:00, în cea mai mare parte din țară vor fi perioade cu instabilitate atmosferică temporar accentuată, ce se va manifesta prin intensificări ale vântului (rafale în general de 55…70 km/h), vijelii, grindină, frecvente descărcări  electrice și averse torențiale.

În intervale foarte scurte de timp cantitățile de apă vor fi de 20…25 l/mp și izolat peste 30…40 l/mp).

COD PORTOCALIU de FURTUNI

harta meteo cod portocaliu

În intervalul 13 iulie, ora 15:00 – 14 iulie, ora 08:00, în Crișana, Maramureș, cea mai mare parte a Transilvaniei, jumătatea nordică a Moldovei și local în Banat vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată.

Aceasta se va manifesta prin intensificări ale vântului (rafale de 70…90 km/h și izolat de peste 100 km/h), vijelii puternice, grindină de medii dimensiuni, frecvente descărcări electrice și averse torențiale. În intervale scurte de timp, de una până la trei ore, cantitățile de apă vor fi de 30…40 l/mp și izolat peste 50…60 l/mp.

COD GALBEN  de disconfort termic ridicat

De asemenea, până duminică, 16 iulie, sunt anunțate temperaturi caniculare.

Joi (13 iulie), valul de căldură se va extinde și se va intensifica în cea mai mare parte a țării, iar vineri, sâmbătă și duminică (14, 15 și 16 iulie) va persista îndeosebi în
regiunile sudice.

Disconfortul termic va fi ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Temperaturile maxime se vor situa între  35 și 37 de grade.

Nopțile vor fi tropicale, cu temperaturi minime de 18…24 de grade.

Meteorologii anunță că valul de căldură va persista și săptămâna viitoare.

COD PORTOCALIU de caniculă

Joi, 13 iulie, în Banat, Oltenia, Muntenia, Dobrogea și sudul Moldovei valul de căldură și canicula se vor intensifica.

harta meteo 2

Se vor înregistra temperaturi maxime în general de 38…40 de grade, iar minimele se vor situa între 18 și 24 de grade, astfel că disconfortul termic va fi accentuat. Indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

VIDEO. Saci cu nisip pentru oprirea infiltrațiilor de apă la alunecarea de teren de pe str. Uliului

Publicat

saci.jpg

Mai mulți saci cu nisip au fost puși în perimetrul surpăturii de pe strada Uliului pentru a opri infiltrațiile de apă.

Muncitori ai RADP Cluj-Napoca au intervenit sâmbătă după-amiază pe strada Uliului nr. 90, unde au amplasat mai mulți saci cu nisip pentru a opri infiltrațiile de apă. Potrivit directorului RADP, aceasta ar fi fost măsura dispusă de către experți pentru a proteja zona în caz de ploaie.

„Nu este nicio soluție, este respectarea dispoziției…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

U-BT Cluj, la un pas de finala Ligii Naționale. A învins-o din nou pe FC Argeș Pitești, scor 100-74

Publicat

u bt cluj 1.jpg

O singură victorie o mai desparte pe U-BT Cluj de finala Ligii Naționale. Echipa a câștigat și al doilea meci cu FC Argeș Pitești, scor 100-74.

U-Banca Transilvania mai are nevoie de o singură victorie pentru a merge în finala Ligii Naționale. „Studenții” au jucat la un nivel ridicat și în al doilea meci cu FC Argeș Pitești, încheiat la scorul de 100-74. Astfel, trupa clujeană conduce seria cu 2-0, ambele partide fiind adjudecate la diferențe…
Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

FOTO. Accident cu patru mașini, la intrarea în Florești. O tânără a ajuns la spital

Publicat

accidnet intrare in floresti 2.jpeg

Un accident s-a petrecut sâmbătă seară, la intrarea în Florești. Au fost implicate patru mașini, dintre care una s-a răsturnat.

Pompierii din Cluj-Napoca și Florești au intervenit sâmbătă seară la un accident rutier petrecut pe raza localității Florești. La momentul sosirii, ocupanții erau ieșiți din mașini.

Patru mașini au fost implicate, iar una dintre ele s-a răsturnat pe marginea părții carosabile.

Ultimele articole pe…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

FOTO. Ramona Strugariu, copreședinta REPER, și-a lansat candidatura la Primăria Cluj-Napoca

Publicat

1 1.jpg

Eurodeputata Ramona Strugariu, copreședinta Partidului REPER, și-a lansat sâmbătă candidatura la primăria Cluj-Napoca. La eveniment au participat fostul premier şi comisar european, Dacian Cioloș, eurodeputatul Dragoș Pîslaru și reprezentanți ai societății civile clujene.

Ramona Strugariu a vorbit despre prioritățile sale pentru primăria Cluj-Napoca, precum și despre motivele care stau la baza deciziei ei de a-și asuma această candidatură.

Ea își…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe