Connect with us

EVENIMENT

România, în topul țărilor unde elevii de gimnaziu învață cel puțin două limbi străine. Care sunt cele mai studiate limbi străine în țările din UE

Publicat

elevi studiu

România se află în topul țărilor ai căror elevi de gimnaziu învață două sau mai multe limbi străine, scrie edupedu.ro. Cu ocazia Zilei Europene a Limbilor Străine, sărbătorită în fiecare an pe 26 septembrie, Eurostat a publicat astăzi două infografice despre studierea limbilor străine în Uniunea Europeană. Potrivit datelor Eurostat, 95% dintre elevii români din clasele V-VIII învață cel puțin 2 limbi străine.

Curriculumul românesc prevede că prima limba modernă este predată începând din clasa pregătitoare, iar a doua limbă modernă este predată începând din clasa a V-a.

Cel mai bine în topul Eurostat stă Luxemburg, însă Eurostat precizează că deși limbile oficiale de aici sunt franceza, germana și luxemburgheza, în această statistică franceza și germana sunt considerate “limbi străine”.

Pe locul al doilea în top este Finlanda – cu 99 la sută dintre elevi care învață măcar două limbi străine la școală; pe locul al treilea este Italia – cu 97%, pe locul al patrulea este Grecia – cu 96%, iar locul cinci este împărțit de România, Malta și Estonia – cu 95% dintre elevii de gimnaziu care învață la școală cel puțin două limbi străine.

La polul opus, pe ultimele locuri se află Ungaria – 6% dintre elevi învață cel puțin două limbi străine la școală, Austria – 8%, Irlanda – 11% și Bulgaria – 15%.

statistica

Foto: Eurostat

Cele mai studiate limbi străine din Uniunea Europeană sunt engleza (97,9%), franceza (33,4%), germana (23,3%), spaniola (16,9%), rusa (2,5%) și italiana (1,3%).

Datele prezentate de Eurostat sunt din 2017.

sursa: edupedu.ro

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

Fetiță de 13 ani dispărută la Cluj-Napoca. Este căutată de familie. Sunați la 112 dacă o vedeți

Publicat

cocoi daria disparuta.jpg

O fetiță de 13 ani a dispărut de acasă duminică, 17 noiembrie.

Copila este căutată de familie, iar cei care au văzut-o sunt rugați să sune de urgență la poliție.

Fetiță de 13 ani dispărută la Cluj-Napoca. Este căutată de familie. Sunați la 112 dacă o vedeți

Poliția municipiului Cluj-Napoca a fost sesizată duminică despre faptul că DARIA-ALEXANDRA COCOI, în vârstă de 13 de ani, a plecat voluntar din Cluj-Napoca, în jurul orei 16.30, iar până în…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

În județul Cluj, recalcularea pensiilor este aproape finalizată (PE)

Publicat

psd simona bucura oprescu 1.jpeg

Astăzi, 18 noiembrie 2024, doamna Simona Bucura-Oprescu, ministrul Muncii și Solidarității Sociale, a efectuat o vizită oficială în județul Cluj, unde a avut întâlniri cu instituțiile din subordinea Ministerului pe care în conduce, inclusiv cu reprezentanți ai Casei Județene de Pensii.

În cadrul vizitei, ministrul a mulțumit în mod special echipelor implicate pentru eforturile lor continue depuse în cadrul procesului de recalculare a pensiilor: „Datorită…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

FOTO. INCENDIU la o casă din Turda. FOCUL a pornit de la un scurt-circuit

Publicat

foc 1 e1731953644577.jpg

Un incendiu a izbucnit la o casă din Turda. Focul a pornit de la un scurt-circuit. Nimeni nu a fost rănit.

„Pompierii din cadrul Detașamentului Turda au intervenit în această după-amiază pentru stingerea flăcărilor care au izbucnit într-o gospodărie situată pe strada Vasile Alecsandri din municipiul Turda.

incendiuincendiu

FOTO. INCENDIU la o casă din Turda. FOCUL a pornit de la un scurt-circuit

La fața locului au ajuns trei autospeciale pentru stingerea incendiilor…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Au început să intre BANII pe cardurile educaționale. Ce poți CUMPĂRA cu aceștia

Publicat

bani ok e1651078133718.jpg

Cardurile educaționale în valoare de 500 de lei au început să fie încărcate în mai multe județe. Preșcolarii și elevii de primar și gimnaziu defavorizați primesc acești bani dacă se încadrează în condițiile ordonanței de urgență nr. 83/2023.

Cardurile educaționale trebuie utilizate exclusiv pentru cumpărarea de rechizite și articole de vestimentaţie necesare frecventării şcolii şi grădiniţei, potrivit OUG nr. 83/2023. Pe site-ul -ul Ministerului…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe