Connect with us

EVENIMENT

România, în topul țărilor unde elevii de gimnaziu învață cel puțin două limbi străine. Care sunt cele mai studiate limbi străine în țările din UE

Publicat

elevi studiu

România se află în topul țărilor ai căror elevi de gimnaziu învață două sau mai multe limbi străine, scrie edupedu.ro. Cu ocazia Zilei Europene a Limbilor Străine, sărbătorită în fiecare an pe 26 septembrie, Eurostat a publicat astăzi două infografice despre studierea limbilor străine în Uniunea Europeană. Potrivit datelor Eurostat, 95% dintre elevii români din clasele V-VIII învață cel puțin 2 limbi străine.

Curriculumul românesc prevede că prima limba modernă este predată începând din clasa pregătitoare, iar a doua limbă modernă este predată începând din clasa a V-a.

Cel mai bine în topul Eurostat stă Luxemburg, însă Eurostat precizează că deși limbile oficiale de aici sunt franceza, germana și luxemburgheza, în această statistică franceza și germana sunt considerate “limbi străine”.

Pe locul al doilea în top este Finlanda – cu 99 la sută dintre elevi care învață măcar două limbi străine la școală; pe locul al treilea este Italia – cu 97%, pe locul al patrulea este Grecia – cu 96%, iar locul cinci este împărțit de România, Malta și Estonia – cu 95% dintre elevii de gimnaziu care învață la școală cel puțin două limbi străine.

La polul opus, pe ultimele locuri se află Ungaria – 6% dintre elevi învață cel puțin două limbi străine la școală, Austria – 8%, Irlanda – 11% și Bulgaria – 15%.

statistica

Foto: Eurostat

Cele mai studiate limbi străine din Uniunea Europeană sunt engleza (97,9%), franceza (33,4%), germana (23,3%), spaniola (16,9%), rusa (2,5%) și italiana (1,3%).

Datele prezentate de Eurostat sunt din 2017.

sursa: edupedu.ro

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

Fetiță de 13 ani din Cluj dispărută de acasă. Familia și poliția o caută. Sunați la 112 dacă o vedeți

Publicat

copil disparut1.jpg

O fetiță de 13 ani din Cluj=Napoca a fost dată dispărută după ce nu s-a mai întors acasă de la școală.

Poliția municipiului Cluj-Napoca a fost sesizată despre faptul că minora Mirabela Coloji a ieșit de la școala luni, 22 aprilie, dar până în prezent nu s-a întors la domiciliu.

Fetiță de 13 ani din Cluj dispărută de acasă. Familia și poliția o caută. Sunați la 112 dacă o vedeți

Copila are o înălțime aproximativă de 1.30 metri, păr brunet…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

S-a ÎNJUMĂTĂȚIT recompensa primită de „minerii” de bitcoin

Publicat

bitcoin e1617773905426.jpg

Vineri, a avut loc un eveniment așteptat de piața criptomonedelor: operațiunea prin care a fost înjumătățită (halving) recompensa primită de „minerii” care contribuie la crearea de bitcoin.

Cantitate totală de bitcoin a fost definită la 21 de milioane de unități de creatorul (creatorii) cunoscuți sub pseudonimul Satoshi Nakamoto, iar obiectivul „înjumătățirii” este acela de a controla rata de emitere a bitcoinilor.

Următoarea operațiune de halving va…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

MESAJE de Sfântul Gheorghe: Urări de sănătate şi „La mulţi ani” pentru cei dragi, de ziua numelui

Publicat

mesaje de sfântul gheorghe: urări de sănătate şi „la mulţi

MESAJE, FELICITĂRI, SMS de Sf Gheorghe 2024. Pe data de 23 aprilie, credincioşii îl sărbătoresc pe Sfântul Gheorghe. Cu această ocazie, fiecare dintre noi transmitem cele mai frumoase gânduri celor care poată acest nume.

În acest an Biserica Ortodoxă a stabilit că pomenirea Sfântului Mare Mucenic Gheorghe să se facă pe 23 aprilie înainte de Florii și de Sfintele Paști.

Desigur, cele mai originale urări vin din sufletul fiecăruia și sunt compuse chiar de cei care doresc…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Sfântul Gheorghe. Tradiții și superstiții legate de sărbătoarea din 23 aprilie. Ce nu ar fi bine să faci în această zi

Publicat

sfântul gheorghe. tradiții și superstiții legate de sărbătoarea din 23

Sfântul Gheorghe. O sărbătoare importantă pentru credincioși este marcată în calendarul ortodox în 23 aprilie. Este momentul în care este sărbătorit Sfântul Mucenic Gheorghe, unul dintre cei mai cunoscuți apărători ai creștinismului.

Pe lângă semnificațiile religioase, ziua Sfântului Gheorghe este legată și de o serie de tradiții și superstiții de primăvară.

Din 23 aprilie și până în ziua Sfântului Dumitru (26 octombrie – n.r.) este vara păstorilor,…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe