Connect with us

EVENIMENT

România, inclusă pe lista roşie de autorităţile din Republica Cehă. Condițiile pentru intrarea în țară

Publicat

Ministerul Afacerilor Externe a anunțat că România a fost inclusă pe lista roşie de către autorităţile din Republica Cehă. Cetăţenii care vin din ţara noastră vor trebui, începând de luni, să îşi notifice prezenţa pe teritoriul Republicii Cehe şi să se supună, pe cheltuială proprie, testării pentru COVID-19, în situaţia în care autoritatea de sănătate publică nu a dispus alte măsuri de carantină.

MAE precizează că autorităţile cehe au revizuit condiţiile de intrare în ţară, în funcţie de statele de provenienţă, acestea fiind clasificate pe două categorii: verde (risc scăzut de infectare) şi roşu (risc înalt de infectare), iar România va fi inclusă, începând cu data de 3 august, ora 00,00, pe lista roşie. Clasificarea statelor în cele două categorii face obiectul unei reevaluări permanente, bazată pe evoluţia situaţiei epidemiologice din fiecare stat.

Astfel, conform informaţiilor comunicate de autorităţile cehe, persoanele care călătoresc din România în Republica Cehia pot intra pe teritoriul ceh fără a justifica scopul călătoriei (spre deosebire de persoanele din statele terţe, aflate pe lista roşie), însă, imediat după intrare, trebuie să îşi notifice sosirea, telefonic sau prin alt mijloc de comunicare, Direcţiei de Sănătate Publică pe raza căreia se află locul de reşedinţă declarat (hotel, locuinţă) şi să se supună, pe cheltuială proprie, testării pentru COVID-19, în situaţia în care autoritatea de sănătate publică nu a dispus alte măsuri de carantină.

De asemenea, toate persoanele care au locuit mai mult de 12 ore, în ultimele 14 zile, pe teritoriul României trebuie să îşi notifice prezenţa autorităţilor sanitare, imediat după intrarea pe teritoriul Cehiei, şi să prezinte ulterior Direcţiei de Sănătate Publică pe raza căreia se află locul de reşedinţă declarat un test molecular privind infecţia cu COVID-19.

Măsurile menţionate nu se aplică următoarelor categorii de persoane: personalul din domeniul transportului internaţional, dacă motivul de intrare este justificat prin documente corespunzătoare; cetăţenii statelor membre UE şi străinii posesori ai unui permis de şedere de lungă durată sau permanent într-un stat membru UE care tranzitează Republica Cehă în termen de 12 ore.

Tranzitul este permis în următoarele condiţii: cetăţenii români care tranzitează Republica Cehia pe cale aeriană nu trebuie să respecte măsuri speciale, cu condiţia să nu părăsească zona de tranzit din aeroport; cetăţenii români care tranzitează pe cale rutieră Republica Cehia nu sunt supuşi niciunei condiţionări sau obligaţii, dacă durata tranzitului nu depăşeşte 12 ore.

Ministerul Afacerilor Externe reaminteşte că cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Praga: 00420 257 532090, 00420 257 533965; 00420 257 530426, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center, în regim de permanenţă. De asemenea, cetăţenii români, care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă, au la dispoziţie şi telefonul de urgenţă al ambasadei 00420 607 078 501.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

S-a lansat G4Food, o platformă dezvoltată de G4Media. Informații despre alimente bio, mâncare sănătoasă, diete și tehnologii noi

Publicat

s a lansat g4food, o platformă dezvoltată de g4media. informații despre

G4Food, o nouă platformă dezvoltată de G4Media, a fost lansată marți, în cadrul unui eveniment despre provocările de azi ale principalilor jucători din industria alimentară.

La 6 ani de la lansarea G4Media, jurnaliștii publicației lansează al treilea produs, G4Food, după ce acum trei ani am lansat Economedia.

G4Food.ro este o publicație care se adresează oamenilor preocupați de tot ceea ce consumă zilnic – pentru a duce o viață sănătoasă, productivă și împlinită -,…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

FOTO-VIDEO: Primul spectacol al Ansamblului Folcloric „Valea Târnavelor”, alcătuit din copii din Blaj, Valea Lungă și Micăsasa

Publicat

foto video: primul spectacol al ansamblului folcloric „valea târnavelor”, alcătuit din

Copiii din cadrul Ansamblului Folcloric „Valea Târnavelor” au susținut primul lor spectacol sâmbătă, 23 martie, în cadrul evenimentului “Sărbătoarea Mierii” de la Blaj. 

Ansamblul Folcloric „Valea Târnavelor” s-a înființat în urmă cu trei luni, la Blaj.

Acesta are în componență copii din municipiu dar și din comunele Valea Lungă (județul Alba) și Micăsasa (județul Sibiu).

Sâmbătă, pe 23 martie, cu mari emoții și multă bucurie, copiii au debutat…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

ATENȚIE, clujeni. Val de praf SAHARIAN deasupra României până joi noaptea

Publicat

praf saharian unsplash.jpg

Un val de praf saharian a pătruns în România, anunță Administrația Națională de Meteorologie. Avertizarea este valabilă pânp joi, 28 martie, noaptea.

Potrivit ANM, o masă de aer încărcată cu particule de praf saharian a pătruns în România, concentraţii mai mari urmând a se înregistra în regiunile sud-vestice, sudice şi estice.

ATENȚIE, clujeni. Val de praf SAHARIAN deasupra României până joi noaptea

„Până joi, 28 martie, ora 22:00, circulaţia…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Alba – neagra cu puii galbeni. Șeful ANPC și-a nuanțat declarația: Furajele care dau culoare nu sunt toxice

Publicat

alba – neagra cu puii galbeni. Șeful anpc și a nuanțat

Alba – neagra cu puii galbeni. Șeful ANPC s-a răzgândit: Furajele care dau culoare nu sunt toxice. Cu doar câteva ore înainte, preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC), Horia Constantinescu, avertizase că unele firme vopsesc carnea de pui, pentru a o face să pară mai bună, uneori procedura realizându-se în timpul hrănirii, astfel încât vopseaua să nu poată fi spălată.

Preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe