Connect with us

ACTUALITATE

România nu a cheltuit nici un ban dintr-un program pentru tineri. 323 de milioane de euro de la UE, pierduți de Guvern

Publicat

ue

România nu a cheltuit nici un euro din alocarea de 323 de milioane de euro pentru derularea Programului Garanţia pentru Tineret, din exerciţiul bugetar 2014-2020, potrivit datelor despre stadiul implementării, obţinute de pe portalul Comisiei Europene. Pogramul Garanţie pentru Tineret se încheie la finalul acestui an, fără nici un rezultat.

Proiectele asupra cărora s-a luat decizia de implementare până la data de 30.06.2018 ar fi în valoare de 4,2 milioane de euro, ceea ce reprezintă 1% din alocare, potrivit siteului dedicat subiectelor legate de educație, edupedu.ro. Comparativ cu celelalte state europene, România este pe ultimul loc şi la stadiul cheltuirii fondurilor din Garanţia pentru Tineret. Alături de noi este Irlanda, diferenţa între cele două state fiind aceea că irlandezii au decis ce se întâmplă cu toţi banii alocaţi, în timp ce noi nici măcar planificarea nu o avem decât pentru 1% din fonduri.

Programul trebuia să asigure pentru toți tinerii cu vârsta mai mică de 25 de ani, care își pierd locul de muncă sau care nu găsesc un loc de muncă după terminarea studiilor, o ofertă de angajare de calitate. Alte opţiuni erau o soluţie de continuare a studiilor, intrarea în ucenicie sau într-un stagiu de practică. Totul trebuia să se întâmple în doar 4 luni de la înregistrarea tânărului beneficiar la agențiile pentru ocuparea forței de muncă sau la centrele de garanții pentru tineret.

Subvenții pentru tineri și angajatorii lor

  • 500 lei/lună/angajat timp de 12 luni oferiţi angajatorilor care angajează tinerii din program. Bani din Bugetul Asigurarilor pentru Şomaj.
  • 200 euro/lună/angajat timp de 12 luni se acordă din fonduri europene
  • prime de încadrare: 1.000 lei/lună se acordă o singură dată din BAŞ. Alți 250 euro/lună se acordă din fonduri europene, timp de 12 luni.
  • Prima de instalare pentru tinerii care îşi schimbă domiciliul: 3.500 lei se acordă o singură dată prin BAŞ. Încă 1.000 euro din fonduri europene.

“Garanţia pentru Tineret este un program istoric. Garanţia pentru Tineret este cel mai amplu şi complet program pentru tineri din ultimii 25 de ani. Vor beneficia peste 441 de mii de tineri cu vârste între 16 şi 24 de ani, care prin acest program vor găsi un loc de muncă. Garanţia pentru Tineret are o sumă alocată de 470 de milioane de euro şi se derulează până în 2018. Programul reprezintă o adevărată investiţie în viitorul nostru, al tuturor. (…) Pentru că vorbim de tineri, nu mai vrem ca tinerii să fie generaţii de sacrificiu, aşa cum s-a întâmplat în timpul guvernării PDL“, spunea la data lansării programului, ministrul interimar de atunci al Educației, Rovana Plumb.

Sursă: edupedu.ro


Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Alegerile din Germania. SPD, liberalii şi Verzii anunţă un acord preliminar pentru formarea unui guvern

Publicat

olaf scholz

Social-democraţii (SPD), care au obţinut cel mai bun scor în alegerile din Germania, Verzii şi Liber-Democraţii (FDP) au anunţat vineri că au ajuns la un acord preliminar în vederea formării unui guvern, relatează AFP, Reuters şi DPA.

„Am reuşit efectiv să ne punem de acord asupra unui document. Este un rezultat foarte bun, asta arată cu claritate că un guvern poate fi format în Germania”, a declarat social-democratul Olaf Scholz, probabil viitor cancelar, în cadrul unei declaraţii de presă împreună cu liderii partidelor ecologist şi liberal.

„Un nou început este posibil cu cele trei partide”, a mai spus Scholz.

Potrivit unui draft de document consultat de Reuters, cele trei partide s-au pus de acord asupra unor puncte majore, printre care şi renunţarea la centralele pe cărbune până în 2030.

De asemenea, ei au convenit ca 2% din suprafaţă să fie folosită pentru turbine eoliene pe pământ, ca pe toate acoperişurile adecvate să se instaleze panouri solare şi ca timpul pentru acordarea permiselor necesare să se reducă la jumătate, se menţionează în draft.

De asemenea, relatează AFP, social-democraţii, ecologiştii şi liberalii vor să menţină limitările la datoria publică înscrise în constituţia naţională şi au promis să nu mărească impozitele.

Cele trei partide vor să crească investiţiile în următorii ani, dar „în cadrul frânei pentru îndatorare constituţionale” germane, care limitează strict posibilităţile de deficit public.AGERPRES

Citește mai departe

ACTUALITATE

Peste 73.000 de români vaccinați în ultimele 24 de ore. Aproape 40.000 s-au vaccinat cu prima doză

Publicat

vaccin romani 24 de ore 15 octombrie 2021

Peste 73.000 de români s-au vaccinat în ultimele 24 de ore, iar dintre aceștia aproape 40.000 și-au făcut prima doză, a anunțat vineri CNCAV.

Astfel, dintre cele 73.377 de persoane vaccinate în ultimele 24 de ore, 39.052 au primit prima doză, 7.105 pe cea de-a doua, iar 27.220 au primit a treia doză de vaccin.

De la începutul campaniei, în România au fost vaccinate cu prima doză 5.926.645 de persoane, în timp ce 5.635.246 persoane au schema de vaccinare completă. Alți 492.263 de români au primit și a treia doză de vaccin.

În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 37 de reacții adverse, iar numărul total al reacțiilor adverse raportate de la debutul campaniei, în decembrie 2020, a ajuns la 17.724.

CNCAV precizează că 115 reacții adverse sunt în curs de investigare.
(sursa: Mediafax)

Citește mai departe

ACTUALITATE

Incident șocant în Marea Britanie: Un parlamentar conservator a murit, după ce a fost înjunghiat într-o biserică

Publicat

marea britanie
arhiva foto

Deputatul britanic David Amess din Partidul Conservator al premierului Boris Johnson şi-a pierdut viaţa, vineri după ce a fost înjunghiat de un bărbat care a intrat la o întâlnire electorală cu alegătorii din districtul său, a anunţat poliţia, citată de Reuters şi AFP.

Deputatul David Amess, în vârstă de 69 de ani, membru al Camerei Comunelor pentru circumscripţia Southend West din comitatul Essex, a fost atacat în jurul prânzului în Biserica metodistă Belfairs din oraşul Leigh-on-Sea.

Poliţia a pătruns în biserică şi susţine că un bărbat a fost arestat sub suspiciunea de crimă. Poliţia a precizat că nu mai caută pe altcineva în legătură cu acest incident.

Serviciile de urgenţă au făcut mari eforturi pentru a-i salva viaţa, dar în zadar. „A fost tratat de serviciile de urgenţă dar, din păcate, a murit la faţa locului”, a precizat poliţia.

„Un bărbat în vârstă de 25 de ani a fost arestat rapid după ce poliţiştii au ajuns la faţa locului sub suspiciunea de crimă şi un cuţit a fost recuperat”, a mai menţionat poliţia.

În vârstă de 69 de ani, David Amess, căsătorit şi tatăl a cinci copii, a fost ales prima dată în legislativul britanic în anul 1983, când a reprezentat circumscripţia Basildon. Apoi, în 1997, a candidat pentru circumscripţia Southend West.

Colegii din parlament şi-au exprimat şocul şi i-au adus un omagiu lui Amess, care avea întâlniri cu alegătorii în prima şi a treia vinere a lunii, afirmând că era foarte scrupulos în îndeplinirea obligaţiilor către circumscripţia sa.

„A fost înjunghiat de mai multe ori”, a declarat John Lamb, un consilier local aflat la faţa locului, pentru Reuters.

Agerpres

Citește mai departe

ACTUALITATE

Agenţia Europeană pentru Medicamente examinează un cocktail de anticorpi dezvoltat de AstraZeneca

Publicat

Agenţia Europeană pentru Medicamente (EMA) a declarat joi că a început să examineze un cocktail de anticorpi dezvoltat de AstraZeneca împotriva COVID-19, deschizând calea către o posibilă autorizare pentru utilizarea medicamentului în Uniunea Europeană, relatează AFP.

Studiile clinice au arătat că medicamentul AZD7442, o combinaţie de anticorpi, reduce simptomele severe şi decesele asociate maladiei, a declarat luni compania anglo-suedeză AstraZeneca.

Decizia de lansare a unei proceduri de examinare continuă a cocktailului de anticorpi, numit de asemenea „Evusheld”, „se bazează pe rezultatele preliminare ale studiilor clinice, care sugerează că medicamentul poate ajuta la protejarea împotriva bolii”, a declarat într-un comunicat Agenţia Europeană pentru Medicamente, cu sediul la Amsterdam.

Poate dura câteva luni între începerea examinării continue de către EMA şi o eventuală autorizare a medicamentului.

Versiuni sintetice ale anticorpilor naturali

Anticorpii monoclonali – care recunosc o moleculă specifică a virusului sau bacteriei ţintă – sunt versiuni sintetice ale anticorpilor naturali. Ei sunt administraţi persoanelor deja infectate, pentru a compensa deficienţele sistemului imunitar. Acest lucru este diferit de un vaccin, care stimulează organismul să producă propriul răspuns imun.

Vaccinul AstraZeneca anti-COVID-19 este unul dintre cele patru vaccinuri aprobate în prezent de EMA.

Studiul clinic care are la bază medicamentul AZD7442

Studiul clinic care are la bază medicamentul AZD7442 „a determinat o reducere satisfăcătoare din punct de vedere statistic a cazurilor de COVID-19 grave şi a deceselor asociate maladiei, în comparaţie cu un placebo, în rândul pacienţilor care nu erau spitalizaţi şi care prezentau simptome uşoare sau moderate”, se precizează într-un comunicat publicat de compania AstraZeneca.

Studiul a fost realizat în rândul a 903 participanţi, dintre care 90% făceau parte din categoriile de pacienţi consideraţi cu risc înalt de a dezvolta forme severe de COVID-19, inclusiv persoane cu comorbidităţi. Agerpres

Citește mai departe