EVENIMENT
România ocupă locul 14 în clasamentul pe medalii, după ce a pierdut finala mică la teqball dublu masculin, în Polonia

După ce a pierdut finala mică a probei masculine de dublu în concursul de teqball la Jocurile Europene de la Cracovia – Malopolska (Polonia), România s-a situat pe locul 14 în clasamentul pe medalii de duminică.
România a totalizat 6 medalii de aur, 6 de argint şi 5 de bronz.
Medalii de aur au câştigat ciclistul Vlad Dascălu la mountain bike, atleta Claudia Bobocea la 1.500 metri, Bernadette Szocs la tenis de masă (simplu feminin), Kinga Barabasi (simplu feminin), Apor Gyorgydeak (simplu masculin) la teqball, echipa feminină de tenis de masă a României (Bernadette Szocs, Elizabeta Samara, Andreea Dragoman, Adina Diaconu), medalii de argint au cucerit atletele Bianca Ghelber la aruncarea ciocanului şi Daniela Stanciu la săritura în înălţime, Cătălin Chirilă la canoe simplu pe 500 metri, scrimera Ilinca Pantiş la sabie, perechea Kinga Barabasi şi Katalin Dako la teqball (dublu feminin) şi pugilista Lăcrămioara Perijoc la cat. 54 kg, în timp ce medaliile de bronz au fost obţinute de karateka Ştefan Comănescu la cat. 67 kg (kumite), atleta Andrea Miklos la 400 m, scrimera Mălina Călugăreanu la floretă, perechea Ovidiu Ionescu/Bernadette Szocs (dublu mixt) şi Elizabeta Samara (simplu feminin) la tenis de masă.
România a participat la Jocurile Europene de la Cracovia – Malopolska (21 iunie-2 iulie) cu 150 de sportivi, 74 la feminin, 76 la masculin, la 18 discipline sportive: atletism, badminton, baschet, box, ciclism, judo, kaiac-canoe, karate, rugby, sărituri cu schiurile, sărituri în apă, scrimă, taekwondo, tenis de masă, teqball, tir cu arcul, tir sportiv, triatlon.
În ultima probă a delegaţiei României, perechea masculină de dublu Apor Gyorgydeak/Szabolcs Ilyes a fost învinsă în finala pentru bronz la teqball de cuplul polonez Adrian Duszak/Marek Pokwap cu 2-1 (12-1, 8-12 12-10).
Italia a ocupat primul loc în clasamentul general final pe medalii, cu 30-26-38, urmată de Spania, 20-15-19, Ucraina, 20-11-8, etc.
La prima ediţie a Jocurilor Europene, Baku 2015, România s-a clasat pe locul 17 în ierarhia pe medalii, cu un bilanţ de 3-5-4, iar în 2019, la Minsk, a încheiat pe 26, cu 2-3-5. Agerpres

Tânăra Laura Roșca, găsită moartă pe plaja din Mamaia, va fi înmormântată, duminică, la Turda, trupul neînsuflețit al acesteia fiind redat familiei după ce a avut loc autopsia la IML în Constanța.
Cunoscută sub numele de DJ Lalla, tânăra de 34 de ani lucra la DJ la un post de radio din București.
O persoană a anunțat autoritățile că a găsit pe plajă mai multe obiecte care au aparținut fetei, și anume un telefon mobil, căşti audio şi o pereche…
Citește mai mult pe Cluj24.ro
EVENIMENT
VIDEO Sărbătoare la Blaj: Volei Alba Blaj a cucerit Supercupa României. Atmosferă senzațională în noua Sală Polivalentă

Supercupa României la volei a fost sâmbătă primul eveniment de excepție găzduit de noua Sală Polivalentă Alba Blaj.
Volei Alba Blaj și Arcada Galați au câștigat Supercupa României la volei feminin și masculin, după două meciuri de excepție disputate în fața a 2000 de spectatori.
Volei feminin: Volei Alba Blaj a cucerit Supercupa României
Campioana României CSM Volei Alba Blaj a câștigat pentru a doua oară în istoria clubului Supercupa României. În noua Sală…
Citește mai mult pe Alba24.ro
EVENIMENT
Invitaţie de la cluburile Rotary din Cluj-Napoca la “Promenada Inimilor 2023”. Vezi activităţile utile cardiacilor

Cluburile Rotary din Cluj-Napoca împreună cu Societatea Română de Cardiologie și Fundația Română a Inimii îi invită pe clujeni la “Promenada Inimilor 2023”, cu ocazia Săptămânii Mondiale a Inimii.
„Cluburile Rotary din Cluj-Napoca, continuă și în 2023, programul „Promenada Inimilor”, proiect de amenajare a unui traseu accesibil, ce îşi propune păstrarea unui stil de viață cât mai sănătos, reamintind tuturor că activitatea fizică de minim 30…
Citește mai mult pe Cluj24.ro
EVENIMENT
CNAS va deconta noi servicii medicale pentru persoanele diagnosticate cu tulburări din spectrul autist, din 1 octombrie

De la 1 octombrie, copiii și adulții diagnosticaţi cu tulburări din spectrul autist vor putea beneficia de servicii de psihoterapie și/sau consiliere psihologică clinică și/sau consiliere/intervenţie de psihopedagogie specială-logopedie, respectiv intervenții psihologice validate științific în tulburări din spectru autist, inclusiv elaborarea unui plan de intervenție personalizat pentru fiecare bolnav.
CNAS a anunțat că va demara un nou subprogram național de sănătate…
Citește mai mult pe Alba24.ro