EVENIMENT
România ocupă locul 14 în clasamentul pe medalii, după ce a pierdut finala mică la teqball dublu masculin, în Polonia

După ce a pierdut finala mică a probei masculine de dublu în concursul de teqball la Jocurile Europene de la Cracovia – Malopolska (Polonia), România s-a situat pe locul 14 în clasamentul pe medalii de duminică.
România a totalizat 6 medalii de aur, 6 de argint şi 5 de bronz.
Medalii de aur au câştigat ciclistul Vlad Dascălu la mountain bike, atleta Claudia Bobocea la 1.500 metri, Bernadette Szocs la tenis de masă (simplu feminin), Kinga Barabasi (simplu feminin), Apor Gyorgydeak (simplu masculin) la teqball, echipa feminină de tenis de masă a României (Bernadette Szocs, Elizabeta Samara, Andreea Dragoman, Adina Diaconu), medalii de argint au cucerit atletele Bianca Ghelber la aruncarea ciocanului şi Daniela Stanciu la săritura în înălţime, Cătălin Chirilă la canoe simplu pe 500 metri, scrimera Ilinca Pantiş la sabie, perechea Kinga Barabasi şi Katalin Dako la teqball (dublu feminin) şi pugilista Lăcrămioara Perijoc la cat. 54 kg, în timp ce medaliile de bronz au fost obţinute de karateka Ştefan Comănescu la cat. 67 kg (kumite), atleta Andrea Miklos la 400 m, scrimera Mălina Călugăreanu la floretă, perechea Ovidiu Ionescu/Bernadette Szocs (dublu mixt) şi Elizabeta Samara (simplu feminin) la tenis de masă.
România a participat la Jocurile Europene de la Cracovia – Malopolska (21 iunie-2 iulie) cu 150 de sportivi, 74 la feminin, 76 la masculin, la 18 discipline sportive: atletism, badminton, baschet, box, ciclism, judo, kaiac-canoe, karate, rugby, sărituri cu schiurile, sărituri în apă, scrimă, taekwondo, tenis de masă, teqball, tir cu arcul, tir sportiv, triatlon.
În ultima probă a delegaţiei României, perechea masculină de dublu Apor Gyorgydeak/Szabolcs Ilyes a fost învinsă în finala pentru bronz la teqball de cuplul polonez Adrian Duszak/Marek Pokwap cu 2-1 (12-1, 8-12 12-10).
Italia a ocupat primul loc în clasamentul general final pe medalii, cu 30-26-38, urmată de Spania, 20-15-19, Ucraina, 20-11-8, etc.
La prima ediţie a Jocurilor Europene, Baku 2015, România s-a clasat pe locul 17 în ierarhia pe medalii, cu un bilanţ de 3-5-4, iar în 2019, la Minsk, a încheiat pe 26, cu 2-3-5. Agerpres

Sunt multe analogii care se pot face între modul în care funcționează țara/statul și diverse alte entități. Aleg astăzi să fac o astfel de analogie între stat și o companie (o firmă). O companie mare, cu multe departamente și mulți angajați – mai mult sau mai puțin cinstiți. O companie care trebuie să livreze încontinuu, ca să nu între în colaps.
Aud deseori în spațiul public o dorință exprimată clar: “să vină marele reset, să o luăm de la zero”. De la zero,…
Citește mai mult pe Alba24.ro
EVENIMENT
Titluri de stat Fidelis 2025: donatorii de sânge pot cumpăra titluri de stat și în euro. Care sunt dobânzile

Ministerul Finanțelor anunță a șasea ediție Fidelis în 2025. În premieră, donatorii de sânge pot cumpăra titluri de stat și în euro.
Ediția de titluri de stat se va desfășura între 4-11 iulie. Vor fi dobânzi de până la 8,25% la emisiunile în lei și de până la 6,30% la cele în euro.
Titluri de stat Fidelis 2025: Condiții pentru subscrieri
Persoanele fizice rezidente și nerezidente cu vârsta peste 18 ani pot subscrie în titlurile de stat Fidelis denominate în lei…
Citește mai mult pe Alba24.ro
EVENIMENT
Vreme schimbătoare în următoarele două săptămâni. Început răcoros de iulie, urmat de zile caniculare

Început de iulie cu temperaturi mai scăzute decât finalul lunii iunie, cu maxime în jur de 28 de grade și minime de aproximativ 10 grade. Urmează o perioadă de căldură intensă, cu temperaturi caniculare și disconfort termic accentuat, până în data de 8 iulie, după care vremea se va răcori din nou.
Potrivit meteorologilor ANM, în Transilvania, valorile termice din primele două zile ale lunii iulie vor fi mai scăzute decât la finalul lunii iunie, astfel că media…
Citește mai mult pe Cluj24.ro

Guvernul propune o taxă de 29% pe profitul băncilor, față de 16% în prezent, pentru a crește veniturile bugetare. Măsura, cuprinsă în programul de guvernare, ar aduce 1 miliard de lei în plus față de sistemul actual de impozitare, dar riscă să majoreze costurile de creditare ale firmelor, prin dobânzi, comisioane și garanții mai mari.
Puțin peste 21% din firmele care au depus bilanțul contabil în 2024 avea credite bancare în plată la nivelul anului trecut, conform datelor…
Citește mai mult pe Alba24.ro