EVENIMENT
România, pe locul 5 în regiune la nivelul salariului mediu în industria auto, cu 650 de euro/lună

Salariul mediu al unui lucrător român care activează în industria auto este de 650 de euro pe lună, la jumătate faţă de Estonia – ţara cu cele mai mari câştiguri în domeniu, reiese dintr-o analiză publicată, miercuri, de către reprezentanţii unei platforme de recrutare online, pe baza datelor oferite de comparatorul salarial Paylab.
În acelaşi timp, datele eJobs relevă faptul că România este una dintre ţările europene cu cei mai mulţi angajaţi (locul 5), raportat la populaţia totală, care lucrează în industria auto. Astfel, cifrele oficiale de la nivelul Uniunii Europene (UE) arată că există între 150.000 şi 200.000 de angajaţi în acest sector. Cehia şi Slovacia sunt ţările europene cu cei mai mulţi angajaţi în industria auto.
Salariul mediu net pe care îl încasează lună de lună un român ca munceşte în industria auto din România nu depăşeşte pragul de 650 de euro, în timp ce, în regiune, Estonia este ţara cu cele mai mari salarii din industria auto, respectiv 1.205 euro lunar. Ierarhia regională este completată de Cehia, cu o medie salarială netă lunară de 1.052 de euro, Letonia şi Slovacia (965, respectiv 952 de euro).
De asemenea, lituanienii care lucrează în domeniul auto au salarii medii nete de 900 de euro pe lună, în Ungaria media ajunge la 883 de euro, iar în Croaţia la 702 de euro. „Doar angajatorii din Bulgaria şi Serbia oferă salarii mai mici decât cei din România, respectiv 606 şi 512 euro”, arată analiza eJobs.
Potrivit sursei citate, în acest moment, peste 2.500 de locuri de muncă în industria auto sunt disponibile pe platforma eJobs, iar cele mai multe dintre acestea se adresează candidaţilor cu nivel de experienţă minim (0-2 ani) sau mediu (2-5 ani).
Lansată în 1999, eJobs este prima platformă de recrutare lansată în România şi aparţine companiei Ringier Romania, parte din Ringier AG, compania internaţională de media localizată în Zurich, Elveţia. La ora actuală, eJobs.ro are un număr de peste patru milioane de CV-uri, mai mult de două milioane de utilizatori unici lunari, 7.000 de CV-uri actualizate zilnic şi o bază de fani de 290.000 pe Facebook. AGERPRES
EVENIMENT
Agenția pentru Protecția Mediului va fuziona cu Agenția pentru Arii Naturale Protejate. Cum se va numi noua agenție

Agenția Națională pentru Protecția Mediului (ANPM) va fuziona cu Agenția Națională pentru Arii Naturale Protejate (ANANP), potrivit unui proiect de hotărâre aprobat joi de Guvern. Astfel, va rezulta Agenția Națională pentru Mediu și Arii Protejate (ANMAP), care va fi condusă de un secretar de stat.
Potrivit Executivului, numărul total al posturilor se va reduce cu 371, astfel încât, la nivel național și județean agenția va funcționa cu 2.001 posturi.
În prezent, Agenţia…
Citește mai mult pe Alba24.ro
EVENIMENT
Emil Boc, mesaj la Bruxelles: Europa nu trebuie să aleagă între apărare și coeziune. Trebuie să le facem pe amândouă

Primarul Emil Boc, vicepreședinte al Comitetului European al Regiunilor, i-a transmis, joi, la Bruxelles, un mesaj comisarului european Raffaele Fitto, care este vice-președinte executiv pentru Coeziune și Reforme, în contextul discuțiilor privind alocarea a sute de miliarde de euro pentru înarmarea europeană.
”Aceste priorități sunt reale și trebuie finanțate!
Dar, politica de coeziune nu poate fi întotdeauna un depozit de bani pentru noi și noi priorități!
Citește mai mult pe Cluj24.ro
EVENIMENT
Nume sonore, pentru prima dată în România la Jazz in the Park. Bilete de o zi, disponibile online

Jazz in the Park 2025 anunță al doilea val de artiști și lansează biletele de o zi. Festivalul va avea loc în Parcul Etnografic „Romulus Vuia”, între 6 și 8 iunie.
Nneka, Marcos Valle, Omar Sosa & JazzyBIT & DJ K-lu, Delvon Lamarr Organ Trio, Sandra Sangiao, Jacob Karlzon Trio, Jazz Family Trio „ShekBand” și David Luca Quartet se alătură lineup-ului celei de-a 13-a ediții Jazz in the Park Festival, care va avea loc în 6-8 iunie 2025, în Parcul Etnografic…
Citește mai mult pe Cluj24.ro
EVENIMENT
A început campania electorală pentru alegerile prezidențiale: 11 candidați în cursa pentru Cotroceni.Unde pot fi depuse plângeri

Campania electorală pentru alegerile prezidențiale a început vineri, la ora 00:00, și se încheie pe data de 3 mai, la ora 7:00.
Timp de 30 de zile, cei 11 candidați înscriși în cursa pentru Cotroceni vor încerca să convingă electoratul să le acorde votul pe 4 mai, scrie Agerpres.
Ce materiale de propagandă sunt permise în campania electorală?
În campania electorală pot fi utilizate numai următoarele tipuri de materiale de propagandă:
- afișe electorale…
Citește mai mult pe Cluj24.ro