Connect with us

ACTUALITATE

România poate deveni un centru important la nivel european pentru turismul dentar, datorită preţurilor mici

Publicat

stomatologie

România începe să-şi dobândească statutul de lider european privind turismul stomatologic, în condiţiile în care un tratament dentar în România este mai ieftin cu până la 70% faţă de vestul Europei, potrivit unui comunicat al unei companii de profil, remis, joi, AGERPRES.

Dacă Austria şi-a consolidat poziţia de lider privind tratamentul imuno-oncologic, Turcia – pentru turismul medical în domeniul oncologiei şi al chirurgiei estetice, Grecia pentru fertilizare in vitro, România începe să-şi dobândească statutul de lider european privind turismul stomatologic.

Potrivit unei analize realizate de TripnHeal.com, o companie care sprijină turismul stomatologic în România, o pondere de 10-15% din totalul pacienţilor unui cabinet stomatologic cu tradiţie în ţara noastră este reprezentată de turiştii străini veniţi special pentru tratament.

În acest sens, datorită calităţii serviciilor şi a preţurilor scăzute, mult sub piaţa din vestul Europei, ţara noastră primeşte anual clienţi din Spania şi Italia, iar de curând din Regatul Unit.

„Cheltuielile pacienţilor străini la noi în ţară variază de la aproximativ 1.000 de euro până la 20.000 de euro per pacient, iar media este cuprinsă între 4.000 şi 5.000 de euro per pacient. România începe să concureze din ce în ce mai serios cu alte ţări europene cu tradiţie în turismul dentar, datorită preţurilor scăzute şi a calităţii serviciilor. Spre exemplu, în Italia, pacienţii pot cheltui 40.000 de euro pentru o lucrare dentară complicată, iar aceeaşi lucrare, folosind aceleaşi ustensile de lucru şi cu specialişti la fel de bine pregătiţi, costurile pot ajunge până la 11.000 de euro. În majoritatea cazurilor, preţurile în România sunt mai ieftine cu aproximativ 50-70% faţă de serviciile stomatologice din Europa de Vest”, declară Ovidiu Paşca, CEO www.tripnheal.com, citat în comunicat.

Totodată, specialistul afirmă că, în vestul Europei, stomatologia nu este acoperită de asigurările standard de sănătate, iar un implant dentar costă, de exemplu, în Elveţia, 2.500 euro, în vreme ce în România preţul este maximum 700 de euro.

Perioada în care turismul dentar este la mare căutare în ţara noastră este vara, în special în lunile iulie şi august. AGERPRES

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


ACTUALITATE

FOTO: O gospodărie din Frumușica a fost la un pas să se facă scrum

Publicat

foto: o gospodărie din frumușica a fost la un pas

Publicitate

Un incendiu de vegetație uscată a pus în pericol o gospodărie din localitatea Boscoteni, comuna Frumușica. Casa și o anexă au fost la un pas de a fi cuprinse de flăcări. Pompierii de la Punctul de Lucru Flămânzi au acționat rapid și au stins incendiul înainte ca acesta să se extindă.

Au ars aproximativ 500 de metri pătrați de vegetație uscată. Cauza probabilă a incendiului a fost stabilită ca fiind folosirea focului deschis în spații…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

FOTO Lecții de curaj și prietenie: Jandarmii botoșăneni, aproape de tinerii români din diaspora

Publicat

foto lecții de curaj și prietenie: jandarmii botoșăneni, aproape de

Publicitate

În această după-amiază, jandarmii botoșăneni s-au întâlnit cu participanții la prima serie a celei de-a XVI-a ediții a Programului de Tabere ARC, destinat elevilor, studenților și tinerilor români din afara granițelor țării.

Centrul de Agrement Codrii de Aramă de la Agafton este una din cele nouă locații din România in care se desfășoară Programul de Tabere ARC 2025, organizat la nivel național de către Departamentul pentru Românii de…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

VIDEO Sub ocrotirea Sfântului Ștefan cel Mare: Lumina care veghează peste Cătămărăști Deal

Publicat

video sub ocrotirea sfântului Ștefan cel mare: lumina care veghează

Publicitate

Două zile de rugăciune, jertfă și bucurie duhovnicească în inima unei comunități unite prin credință

În fiecare suflet de român, în ziua de 2 iulie, se aprinde o flacără veche și totuși neîntrerupt vie, aceea a dragostei și evlaviei față de Sfântul Voievod Ștefan cel Mare. În Cătămărăști Deal, această flacără nu este doar simbolică, ci arde în inimile a zeci de credincioși care se adună, an de an, pentru a-l cinsti pe cel care a…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Ziua Școlii la Liceul Tehnologic „Ștefan cel Mare și Sfânt” Vorona: O sărbătoare a recunoștinței, mândriei și speranței

Publicat

ziua Școlii la liceul tehnologic „Ștefan cel mare și sfânt”

Publicitate

Astăzi, curtea Liceului Tehnologic „Ștefan cel Mare și Sfânt” din Vorona a fost plină de emoție, culoare și forfotă veselă. Elevi, profesori, părinți și invitați de la Inspectoratul Școlar al Județului Botoșani au celebrat împreună Ziua Școlii, un moment devenit tradiție, în care comunitatea se strânge să-și cinstească trecutul și să-și afirme valorile.

Sărbătoarea a început cu un moment solemn: un tedeum de mulțumire pentru…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe