EVENIMENT
România primeşte acord să măsoare adâncimea canalului Bâstroe din partea Ucrainei
România a primit acord din partea Ucrainei să măsoare adâncimea canalului Bâstroe, spune pentru MEDIAFAX secretarul de stat din Ministerul Transporturilor, Irinel Scrioșteanu. El precizează că, pe viitor, vor fi folosite navele și echipamentele ucrainene.
”Vom începe măsurătorile pe zona dintre kilometrii 11 și 22 plus alte zone, gen Solomonov, un fel de alternativă la Chilia, dar și în alte zone. În total, vorbim de aproximativ încă 65 de kilometri, inclusiv Bâstroe”, spune pentru MEDIAFAX secretarul de stat din Ministerul Transporturilor, Irinel Scrioșteanu.
El afirmă că vor fi modificări față de precedentele măsurători.
„Pe viitor vom folosi navele și echipamentele ucrainene, după o discuție cu Apărarea”, încheie Scrioșteanu.
Partea ucrainenă a dat săptămâna trrecută un acord parțial pentru începerea măsurătorilor pe brațul Chilia – partea ucraineană, anunța Sorin Grindeanu: „este în interesul ambelor țări sa fie lămurită problema dragajelor efectuate de Ucraina pe întregul braț Chilia și pe canalul Bâstroe”.
„Partea ucrainenă a dat un acord parțial pentru începerea măsurătorilor pe brațul Chilia (partea ucraineană), începând de mâine.
Acest acord privește sectorul cuprins între km 22 și km 116 pe acest braț al Dunării, iar măsurătorile se vor desfășura doar pe timpul zilei.
România primeşte acord să măsoare adâncimea canalului Bâstroe din partea Ucrainei. Biodiversitatea în Delta Dunării nu este afectată în prezent de lucrările de la canalul Bâstroe
În discuțiile anterioare cu oficialitățile ucrainene am solicitat ca măsurătorile pe brațul Chilia să înceapă de la km 11”, transmitea Sorin Grindeanu.
Ministrul Transporturilor insista, însă, ca flota de nave specializate a României să primească acces și pe celelalte sectoare ale brațului Chilia (între km 11 și km 22, dar și pe canalul Bâstroe.
Biodiversitatea în Delta Dunării nu este afectată în prezent de lucrările de la canalul Bâstroe, iar din primele măsuri reiese că debitul Dunării nu s-a modificat față de debitele statistice din ultimii ani în acea zonă, spunea pe 9 martie ministrul Mediului, Tanczos Barna.
Lucrările operaționale de dragare pe șenalul maritim navigabil, ca urmare a colmatării naturale semnificative, se execută în mod permanent de mai mulți ani, a transmis pe 18 februarie Ambasada Ucrainei la București, cu referire la lucrările de pe canalul Bâstroe.
Sursa: MediaFax
EVENIMENT
Fostul șef al IPJ Cluj, chestorul Mihai Rus, trimis în judecată alături de alți patru polițiști. E acuzat de abuz în serviciu
Mihai Rus, chestor de poliție și fost șef al Inspectoratului de Poliţie Județean Cluj, a fost trimis în judecată, în stare de libertate, anunță DNA.
Alături de el au fost trimiși în judecată încă 4 polițiști clujeni.
Fostul șef al IPJ Cluj, chestorul Mihai Rus, trimis în judecată alături de alți patru polițiști. E acuzat de abuz în serviciu
Mihai Rus va fi judecat, în stare de libertate, pentru complicitate la abuz în serviciu dacă funcționarul…
Citește mai mult pe Cluj24.ro
EVENIMENT
Ordin ANRE: „Taxa pe țeavă” – toate apartamentele dintr-un bloc trebuie să PLĂTEASCĂ o cotă parte la factura de energie termică
ANRE a emis în acest an un ordin care prevede că toate apartamentele dintr-un bloc trebuie să plătească o cotă parte la factura de energie termică, indiferent dacă sunt racordate la sistemul centralizat sau dețin centrale individuale pe gaze. A fost generată o formulă de calcul potrivit căreia cota comună ajunge la 50% din factura totală a blocului, scrie HotNews.ro. Oamenii au numit aceste costuri „taxa pe țeavă”, cu referire la coloana de distribuție a agentului termic…
Citește mai mult pe Cluj24.ro
EVENIMENT
Guvernul a decis prelungirea termenului pentru amnistia fiscală. În ce condiții contribuabilii pot beneficia de facilități fiscale
Guvernul a decis, în ședința din 21 noiembrie 2024, prelungirea termenului pentru aplicarea amnistiei fiscale. Astfel, contribuabilii care doresc să-și clarifice situația fiscală au la dispoziție un interval suplimentar pentru a beneficia de facilitățile oferite, până la 19 decembrie 2024.
Termenul limită pentru depunerea notificărilor privind intenția de a beneficia de amnistie rămâne 25 noiembrie 2024. AICI Ghidul…
Citește mai mult pe Alba24.ro
EVENIMENT
Pensia minimă garantată se majorează din ianuarie 2025. Cu cât crește indemnizația socială pentru pensionarii cu venituri mici
Pensionarii cu venituri mici vor beneficia de o creștere semnificativă a indemnizației sociale (pensia minimă garantată) începând cu 1 ianuarie 2025. Ministerul Muncii și Solidarității Sociale (MMSS) a anunțat că indemnizația socială va crește cu 10,4%, ajungând la 1.415 lei, oferind un sprijin financiar mai consistent pentru această categorie vulnerabilă.
Potrivit CNPP, în anul 2024, nivelul veniturilor care permit…
Citește mai mult pe Alba24.ro