Connect with us

ACTUALITATE

România, printre ţările UE cu cea mai ridicată inflaţie, în luna octombrie 2023. Date Eurostat

Publicat

cumparaturi

În ultima lună relevă o scădere semnificativă a ratei anuale a inflaţiei în Uniunea Europeană în luna octombrie. Cu toate acestea, România rămâne în topul țărilor cu cea mai ridicată inflație.

Impactul fluctuaţiilor asupra economiei

În zona euro, inflația a înregistrat o scădere semnificativă, de la 4,3% în septembrie la 2,9% în octombrie, conform datelor Eurostat, citate de Agerpres.

Cu toate acestea, această evoluție ridică întrebări cu privire la impactul asupra creșterii economice în regiune.

România în context european

România se remarcă în contextul european prin menținerea unei rate anuale a inflației ridicate.

În luna octombrie, Institutul Naţional de Statistică (INS) a indicat o scădere a ratei inflației la 8,07%, față de 8,8% în septembrie, cu alimentele, bunurile nealimentare și serviciile jucând un rol semnificativ în această dinamică.

Proiecţii ale BNR pentru inflaţie

Banca Naţională a României (BNR) a menţinut prognozele privind inflația pentru sfârșitul acestui an, dar a majorat previziunile pentru anii următori.

Guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, a prezentat date care indică o inflație estimată la 7,5% la finalul anului 2023 și 4,8% la sfârșitul lui 2024, reflectând o creștere semnificativă față de estimările anterioare.

Ajustarea strategiei BNR în faţa creşterii inflaţiei

În contextul creșterii inflației, Banca Națională a României (BNR) își ajustează strategia pentru a gestiona impactul asupra economiei.

Proiecțiile indică o inflație în continuă creștere în prima parte a anului 2024, urmată de o ușoară scădere în trimestrul II al anului viitor, conform Raportului trimestrial asupra inflației, ediţia din noiembrie 2023.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Urmăriți Romania24.ro și pe Google NewsDacă ți-a plăcut articolul:


ACTUALITATE

Botoșani: Avertizarea de COD GALBEN a fost prelungită din nou

Publicat

cod galben meteo alerta 3.jpg

Pe drumurile din județul Botoșani, din această cauză, se va reduce vizibilitatea sub 200 de metri, izolat sub 50 de metri.

Pentru evitarea producerii unor evenimente rutiere, reprezentanții ISU Botoșani recomandă conducătorilor auto să adapteze viteza la condițiile de drum. Circulați prudent pentru siguranța dumneavoastră și a celorlalți participanți la trafic!

Codul galben de ceață a fost prelungit până la ora 23:00!

Urmăriți Botosani24.ro și pe Google News

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

FC Botoșani – Rapid 0-0. Giuleștenii, „băgați în ceață” de „lanterna roșie” din SuperLigă

Publicat

fc bt 1000x600.webp.webp

Partida dintre FC Botoșani și Rapid s-a încheiat la egalitate, scor 0-0. FC Botoșani continuă momentul critic, iar formația moldoveană este fără victorie în actualul sezon din SuperLiga. În acest moment, trupa condusă de Andrei Patache este ultima în România, cu doar 8 puncte obținute în primele 17 meciuri disputate, scrie digisport.ro.

De cealaltă parte, Rapid nu a mai câștigat de două meciuri în campionat, însă continuă să fie pe locul 3 în clasament, cu 30 de puncte. Giuleștenii sunt la 7 puncte distanță de FCSB, liderul SuperLigii.

  • În meciul tur, Rapid a remizat cu FC Botoșani, scor 2-2

 

Cristiano Bergodi: ”Nu va fi o remaniere de lot”

La conferința de presă dinaintea acestei partide, Cristiano Bergodi (59 de ani), antrenorul…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Măsuri de ordine publică la meciul de fotbal dintre F.C. Botoșani și Rapid București

Publicat

whatsapp image 2023 12 02 at 10.49.34 1000x600.jpeg

Gruparea de Jandarmi Mobilă “Alexandru cel Bun” Bacău va asigura integrarea tuturor măsurilor de ordine și siguranță publică în municipiul Botosani, la meciul de fotbal dintre echipele F.C. Botoșani și Rapid București, partidă ce se va disputa astăzi, 2 decembrie 2023, începând cu ora 17.00, pe stadionul municipal din localitate.

În acest sens, jandarmii din cadrul Grupării Mobile Bacău și Inspectoratului Județean Botoșani, polițiști și pompieri botoșăneni, precum și agenți de securitate vor constitui un dispozitiv de ordine și siguranță publică pentru asigurarea ordinii publice în zona arenei sportive și pe traseele de deplasare a suporterilor.

Pentru a preveni introducerea în stadion a materialelor pirotehnice și a altor obiecte…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Județul Botoșani învăluit în ceață. Avertizare de COD GALBEN

Publicat

cod galben meteo alerta 3.jpg

Pe drumurile din județul Botoșani, din această cauză, se va reduce vizibilitatea sub 200 de metri, izolat sub 50 de metri.

Pentru evitarea producerii unor evenimente rutiere, adresăm conducătorilor auto recomandarea de a adapta viteza la condițiile de drum. Circulați prudent pentru siguranța dumneavoastră și a celorlalți participanți la trafic!
Avertizarea este valabilă până la ora 10.00.

Urmăriți Botosani24.ro și pe Google News

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe